Списак Холандије: Повратак Бергхујса!

Бергхујс се вратио, отпали Вермер, Конголо, Јанмат…

Фудбал 16.03.2019 | 09:15
Списак Холандије: Повратак Бергхујса!
Роналд Куман је зауставио године холандског слободног пада и у конкуренцији Немачке и Француске изборио пласман на завршни турнир Лиге нација. А зашто мењати кад се нешто креће у правом смеру? Па на списку Холандије за дуел са Белорусијом у квалификацијама за Еуро 2020. минималан број промена.

Добитник дана је Стивен Бергхујс, који се вратио у тим први пут још од јуна кад је играо у ремију са Италијом, а сад ће добити прилику да упише 15. наступ у националном тиму, иако још није постигао гол за репрезентацију. Међутим, Јаваиро Дилросун (Херта) и Арнаут Дањума Греневалд (Клуб Бриж) се последњих недеља муче са повредама, па је нападач Фајенорда заузео то место.

У тим се вратио и Дејви Пропер (није играо у новембарским дуелима са Француском и Немачком), док је ту и голман АЗ Алкмара Марко Бизот, једини играч на овом списку без минута на терену у дресу Орања, мада је и раније био позиван.

Са друге стране, на Кумановом списку нема Кенета Вермера, Теренса Конгола, Дарила Јанмата, Руда Вормера и Воута Вегхорста. Нису то играчи из групе оних без којих се не може.

Голмани: Марко Бизот (АЗ Алкмар), Јаспер Силесен (Барселона), Јероен Зоет (ПСВ)

Одбрамбени: Патрик ван Анхолт (Кристал Палас); Нејтан Аке (Борнмут), Дејли Блинд (Ајакс), Вирџил ван Дајк(Ливерпул), Дензел Дамфрис (ПСВ), Матајс де Лихт (Ајакс), Кени Тете (Олимпик Лион), Стефан де Фрај (Интер)

Везни: Дони ван де Бек (Ајакс), Френки де Јонг (Ајакс), Дави Пропер (Брајтон), Мартен де Рон (Аталанта), Пабло Росарио (ПСВ), Кевин Стротман (Олимпик Марсељ), Тони Виљена (Фајенорд), Жоржињо Вајналдум (Ливерпул)

Нападачи: Рајан Бабел (Фулам), Стивен Бергујс (Фајенорд), Стивен Бергвајн (ПСВ), Мемфис Депај (Олимпик Лион), Лук де Јонг (ПСВ), Квинси Промс (Севиља).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар