Spisak Holandije: Povratak Berghujsa!

Berghujs se vratio, otpali Vermer, Kongolo, Janmat…

Fudbal 16.03.2019 | 09:15
Spisak Holandije: Povratak Berghujsa!
Ronald Kuman je zaustavio godine holandskog slobodnog pada i u konkurenciji Nemačke i Francuske izborio plasman na završni turnir Lige nacija. A zašto menjati kad se nešto kreće u pravom smeru? Pa na spisku Holandije za duel sa Belorusijom u kvalifikacijama za Euro 2020. minimalan broj promena.

Dobitnik dana je Stiven Berghujs, koji se vratio u tim prvi put još od juna kad je igrao u remiju sa Italijom, a sad će dobiti priliku da upiše 15. nastup u nacionalnom timu, iako još nije postigao gol za reprezentaciju. Međutim, Javairo Dilrosun (Herta) i Arnaut Danjuma Grenevald (Klub Briž) se poslednjih nedelja muče sa povredama, pa je napadač Fajenorda zauzeo to mesto.

U tim se vratio i Dejvi Proper (nije igrao u novembarskim duelima sa Francuskom i Nemačkom), dok je tu i golman AZ Alkmara Marko Bizot, jedini igrač na ovom spisku bez minuta na terenu u dresu Oranja, mada je i ranije bio pozivan.

Sa druge strane, na Kumanovom spisku nema Keneta Vermera, Terensa Kongola, Darila Janmata, Ruda Vormera i Vouta Veghorsta. Nisu to igrači iz grupe onih bez kojih se ne može.

Golmani: Marko Bizot (AZ Alkmar), Jasper Silesen (Barselona), Jeroen Zoet (PSV)

Odbrambeni: Patrik van Anholt (Kristal Palas); Nejtan Ake (Bornmut), Dejli Blind (Ajaks), Virdžil van Dajk(Liverpul), Denzel Damfris (PSV), Matajs de Liht (Ajaks), Keni Tete (Olimpik Lion), Stefan de Fraj (Inter)

Vezni: Doni van de Bek (Ajaks), Frenki de Jong (Ajaks), Davi Proper (Brajton), Marten de Ron (Atalanta), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strotman (Olimpik Marselj), Toni Viljena (Fajenord), Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul)

Napadači: Rajan Babel (Fulam), Stiven Bergujs (Fajenord), Stiven Bergvajn (PSV), Memfis Depaj (Olimpik Lion), Luk de Jong (PSV), Kvinsi Proms (Sevilja).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar