Партизанова борба за евопску лиценцу...

Троши се новац од уговора са Телекомом, извршитељи притискају за 55. 000 евра, играчи потписују репрограм! „Успећемо“, уверава потпредседник црно-белих Владимир Вулетић.

Фудбал 16.03.2019 | 23:05
Партизанова борба за евопску лиценцу...
Без Европе нема живота Партизану. У какве проблеме може клуб да западне ако само једну сезону не игра групну фазу УЕФА такмичења јасно се на примеру актуелне такмичарске године, у којој су проблеми, пре свега финансијске природе, почели да се умножавају после елиминације од Бешикташа у плеј-офу за пласман у други по вредности континентални куп. Још један такав сценарио био би погубан за црно-беле, али је питање да ли ће уопште добити шансу да опет играју међународне утакмице.

У овом тренутку Парном ваљку као мач над главом стоји обавеза да до 31. марта измири дуговања повериоцима у износу од 2.500.000 евра како би прошла мониторинг УЕФА и добила дозволу да се такмичи у летњим квалификацијама. С обзиром на нимало ружичасту ситуацију у и око клуба, новац мора под хитно да буде пронађен или у другој варијанти дугови репрограмирани, а како се може чути у Хумској 1 имају план како да прођу строгу контролу из Ниона. Тај план подразумева трошење новца који би на рачун клуба легао на основу недавно потписаних спонзорских уговора са Дунав осигурањем и Телекомом Србија. У првом случају реч је о новом пословном партнеру, а у другом о обнови догогодишње сарадње. Телеком годишње финансира Партизан са око 1.500.000 евра, али је штос у томе да је већ сад, договором две стране, предвиђена уплата рате за 2021. и 2022, па ако се та идеја заиста реализује велики камен би пао са срца челницима клуба.

Наравно, то не значи да би одмах решили све проблеме, јер се оних појављују скоро на дневном нивоу. Сведочи о томе и тег у вредности од 55.000 евра који, иако на први поглед мали, оптерећује функционисање Партизана, све поводом „случаја Никола Вујовић“, односно дуга према угашеном Могрену.

„Јавни изврштељ Немања Протић је злоупотребом службеног положаја, потпуно несхватљивим правним тумачењем, извршио заплену 55.000 евра, под изговором да нигде не пише да је Апелациони суд укинуо пресуду Вишег суда. А Апелациони суд је укинуо ранију пресуду Апелационог суда којом се потврдјује пресуда Вишег суда и Партизану се омогућава да понови поступак. Требало би упознати јавност да се добијена пресуда на суду не постује се од стране очигледно инструисаних изврситеља“, уверава проф. др Владимир Вулетић.

У Партизану су уверени да тренутак заплене 55.000 евра није случајно изабран, да је тајминг подешен баш у јеку борбе за добијање УЕФА лиценце, да је реч о опструкцији како би се црно-бели саплели на том путу. Поготово што је реч о случају из 2009, године, па се на Топчидерском брду питају како је баш сад, десет година касније, актуелизован.

Подсетимо, пре десет дана исплаћена је последња рата у вредности од 300.000 евра италијанском менаџеру Серђу Бертију за трансфер Стефана Савића у Манчестер Сити 2011, али то није довољно за мониторинг, пошто рате на имен трансфера Огњена Ожеговића, Ђорђа Ивановића и Немање Николића чекају Чукарички и Спартак. Истовремено дугогодишњи првотимци, попут Саше Илића, Владимира Стојковића, Мирослава Вулићевића, Бојана Остојића, биће замољени да и овог пута потпишу репрограм дугова како би Партизан лаке пронашао пут до добијања лиценце. Досад су прихватали, очекује се да опет буду великодушни...

„Не моземо да гарантујемо да ће Партизан играти групну фазу европског такмичења, али морамо да обезбедимо услове да постоји шанса да је играмо. То је примарни задатак. Своју судбину у клубу везујем директно за то питање а лични став је да Партизан не сме са две године узастопно не игра групну фазу европског такмичења, посебно због раније изговорених речи да је УЕФА највећи Партизанов „спонзор“. Рекао сам да неће бити лако, међутим, у Партизану се зна: никад није лако али је увек (посебно када се успе) лепо. Успећемо“, додао је на крају Владимир Вулетић, потпредседник клуба.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар