Partizanova borba za evopsku licencu...

Troši se novac od ugovora sa Telekomom, izvršitelji pritiskaju za 55. 000 evra, igrači potpisuju reprogram! „Uspećemo“, uverava potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

Fudbal 16.03.2019 | 23:05
Partizanova borba za evopsku licencu...
Bez Evrope nema života Partizanu. U kakve probleme može klub da zapadne ako samo jednu sezonu ne igra grupnu fazu UEFA takmičenja jasno se na primeru aktuelne takmičarske godine, u kojoj su problemi, pre svega finansijske prirode, počeli da se umnožavaju posle eliminacije od Bešiktaša u plej-ofu za plasman u drugi po vrednosti kontinentalni kup. Još jedan takav scenario bio bi poguban za crno-bele, ali je pitanje da li će uopšte dobiti šansu da opet igraju međunarodne utakmice.

U ovom trenutku Parnom valjku kao mač nad glavom stoji obaveza da do 31. marta izmiri dugovanja poveriocima u iznosu od 2.500.000 evra kako bi prošla monitoring UEFA i dobila dozvolu da se takmiči u letnjim kvalifikacijama. S obzirom na nimalo ružičastu situaciju u i oko kluba, novac mora pod hitno da bude pronađen ili u drugoj varijanti dugovi reprogramirani, a kako se može čuti u Humskoj 1 imaju plan kako da prođu strogu kontrolu iz Niona. Taj plan podrazumeva trošenje novca koji bi na račun kluba legao na osnovu nedavno potpisanih sponzorskih ugovora sa Dunav osiguranjem i Telekomom Srbija. U prvom slučaju reč je o novom poslovnom partneru, a u drugom o obnovi dogogodišnje saradnje. Telekom godišnje finansira Partizan sa oko 1.500.000 evra, ali je štos u tome da je već sad, dogovorom dve strane, predviđena uplata rate za 2021. i 2022, pa ako se ta ideja zaista realizuje veliki kamen bi pao sa srca čelnicima kluba.

Naravno, to ne znači da bi odmah rešili sve probleme, jer se onih pojavljuju skoro na dnevnom nivou. Svedoči o tome i teg u vrednosti od 55.000 evra koji, iako na prvi pogled mali, opterećuje funkcionisanje Partizana, sve povodom „slučaja Nikola Vujović“, odnosno duga prema ugašenom Mogrenu.

„Javni izvrštelj Nemanja Protić je zloupotrebom službenog položaja, potpuno neshvatljivim pravnim tumačenjem, izvršio zaplenu 55.000 evra, pod izgovorom da nigde ne piše da je Apelacioni sud ukinuo presudu Višeg suda. A Apelacioni sud je ukinuo raniju presudu Apelacionog suda kojom se potvrdjuje presuda Višeg suda i Partizanu se omogućava da ponovi postupak. Trebalo bi upoznati javnost da se dobijena presuda na sudu ne postuje se od strane očigledno instruisanih izvrsitelja“, uverava prof. dr Vladimir Vuletić.

U Partizanu su uvereni da trenutak zaplene 55.000 evra nije slučajno izabran, da je tajming podešen baš u jeku borbe za dobijanje UEFA licence, da je reč o opstrukciji kako bi se crno-beli sapleli na tom putu. Pogotovo što je reč o slučaju iz 2009, godine, pa se na Topčiderskom brdu pitaju kako je baš sad, deset godina kasnije, aktuelizovan.

Podsetimo, pre deset dana isplaćena je poslednja rata u vrednosti od 300.000 evra italijanskom menadžeru Serđu Bertiju za transfer Stefana Savića u Mančester Siti 2011, ali to nije dovoljno za monitoring, pošto rate na imen transfera Ognjena Ožegovića, Đorđa Ivanovića i Nemanje Nikolića čekaju Čukarički i Spartak. Istovremeno dugogodišnji prvotimci, poput Saše Ilića, Vladimira Stojkovića, Miroslava Vulićevića, Bojana Ostojića, biće zamoljeni da i ovog puta potpišu reprogram dugova kako bi Partizan lake pronašao put do dobijanja licence. Dosad su prihvatali, očekuje se da opet budu velikodušni...

„Ne mozemo da garantujemo da će Partizan igrati grupnu fazu evropskog takmičenja, ali moramo da obezbedimo uslove da postoji šansa da je igramo. To je primarni zadatak. Svoju sudbinu u klubu vezujem direktno za to pitanje a lični stav je da Partizan ne sme sa dve godine uzastopno ne igra grupnu fazu evropskog takmičenja, posebno zbog ranije izgovorenih reči da je UEFA najveći Partizanov „sponzor“. Rekao sam da neće biti lako, međutim, u Partizanu se zna: nikad nije lako ali je uvek (posebno kada se uspe) lepo. Uspećemo“, dodao je na kraju Vladimir Vuletić, potpredsednik kluba.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar