Отворен фронт - клубови против Инфантина!

И његовог Светског клупског првенства.

Фудбал 17.03.2019 | 09:00
Отворен фронт - клубови против Инфантина!
Зидојче Цајтунг објављује вест са све потписима: Удружење европских клубова (ЕЦА) подигло је глас против Фифиног плана да покрене проширене Светско клупско првенство са 24 тима. Апсолутно сви највећи клубови Старог континента су у писму упућеном на адресу Уефе изразили револт због самовоље председника Фифе Ђанија Инфантина који је и дошао на идеју да проширеним такмичењем замени Куп конфедерација.

Клубове нико није ни питао, па су они решили да се сами јаве. У писму чију је копију добио и сам Инфантинодецидирано наводе да је оснивање проширеног Светског клупског првенства апсолутно неприхватљиво због већ претрпаног календара. Уверавају да ниједан представник удружења – а оно окупља све што вреди у европском фудбалу – неће играти на Светском клупском првенству.

Јасно додају и да Инфантину не верују што би могао да буде почетак његовог краја, јер ако би се сви клубови света удружили тешко да би Ђани могао да потраје на челу Фифе. Таман и да треба да се “подмажу”  делегате клубови су ту далеко платежно моћнији од Фифе.

ЕЦА иначе окупља 232 европска клуба, а писмо против Инфантина потписали су челници свих 15 чланова Управног одбора. Дакле, Реал Мадрид, Јувентус, Ајакс, Легија, Хелсинки, Пари Сен Жермен, Олимпик Лион, Барселона, Бајерн, Манчестер јунајтед, Бенфика, Андерлехт, Малме, Селтик и ПАОК.

Илити породица Ањели, најмоћнија породица Италије, па држава Катар, Иван Газидис и са њим Русија…

Има додуше и Инфантино мотив за рат. Спекулише се да би од непознатих инвеститора могао да за Фифин буџет на овом турниру заради неколико милијарди евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар