Otvoren front - klubovi protiv Infantina!

I njegovog Svetskog klupskog prvenstva.

Fudbal 17.03.2019 | 09:00
Otvoren front - klubovi protiv Infantina!
Zidojče Cajtung objavljuje vest sa sve potpisima: Udruženje evropskih klubova (ECA) podiglo je glas protiv Fifinog plana da pokrene proširene Svetsko klupsko prvenstvo sa 24 tima. Apsolutno svi najveći klubovi Starog kontinenta su u pismu upućenom na adresu Uefe izrazili revolt zbog samovolje predsednika Fife Đanija Infantina koji je i došao na ideju da proširenim takmičenjem zameni Kup konfederacija.

Klubove niko nije ni pitao, pa su oni rešili da se sami jave. U pismu čiju je kopiju dobio i sam Infantinodecidirano navode da je osnivanje proširenog Svetskog klupskog prvenstva apsolutno neprihvatljivo zbog već pretrpanog kalendara. Uveravaju da nijedan predstavnik udruženja – a ono okuplja sve što vredi u evropskom fudbalu – neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu.

Jasno dodaju i da Infantinu ne veruju što bi mogao da bude početak njegovog kraja, jer ako bi se svi klubovi sveta udružili teško da bi Đani mogao da potraje na čelu Fife. Taman i da treba da se “podmažu”  delegate klubovi su tu daleko platežno moćniji od Fife.

ECA inače okuplja 232 evropska kluba, a pismo protiv Infantina potpisali su čelnici svih 15 članova Upravnog odbora. Dakle, Real Madrid, Juventus, Ajaks, Legija, Helsinki, Pari Sen Žermen, Olimpik Lion, Barselona, Bajern, Mančester junajted, Benfika, Anderleht, Malme, Seltik i PAOK.

Iliti porodica Anjeli, najmoćnija porodica Italije, pa država Katar, Ivan Gazidis i sa njim Rusija…

Ima doduše i Infantino motiv za rat. Spekuliše se da bi od nepoznatih investitora mogao da za Fifin budžet na ovom turniru zaradi nekoliko milijardi evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar