„Пао“ и Манчестер Сити: Забрана два прелазна рока!

Зато Гвардиола хоће у Јуве: Ситију забрана трансфера? Манчестер сити би могао да буде кажњен због малверзација у трансферима малолетних играча, а то би могло да повуче серију наредних потеза на "Етихаду". И можда се баш зато појавила информација о одласку Гвардиоле. . .  Грађанима следи иста казна као Челсију!

Фудбал 15.03.2019 | 22:40
„Пао“ и Манчестер Сити: Забрана два прелазна рока!
ФИФА је спремна да после Челсија забрани трансфере и Манчестер ситију!

Како преносе енглески медији, у питању је исти прекршај - малверзације са трансферима малолетних фудбалера, али и кршење финансијског фер-плеја - због чега је претходних месеци вођена истрага, а наводно је утврђено да постоји и основ за кажњавање клуба који је трошио огроман новац на довођење фудбалера у претходних неколико прелазних рокова.

Уколико дође до казне, биће идентична оној коју је добио и Челси, а то значи да Манчестер сити у наредна два прелазна рока не би могао да доводи нове фудбалере.

"Грађани" би тако нове играче могли да региструју тек у јуну 2020. године, па су многи данашњу информацију о забрани трансфера повезали и са оном из прошле недеље када су италијански медији пренели да је Пеп Гвардиола договорио одлазак у Јувентус.

Каталонски стручњак је казао да неће напустити Сити бар до истека актуелног уговора (2021. године), али то није гаранција и да се то неће десити.

Гвардиола је тренер због којих су клубови инвестирали највише новца у довођење појачања, а само у Ситију од 2016. године потрошено је 540 милиона фунти на нове фудбалере, међу којима је било погодака и промашаја.

Најскупљи је био Ријад Махрез (62 милиона фунти), док су "преко 50" коштали и Емерик Лапорт, Бенжаман Менди и Џон Стоунс, а Пеп је претходних месеци давао сигнал да жели још појачања.

Посебно на месту левог бека и замене за Фернандиња...

Нема сумње да ће се Сити жалити на одлуку која ће ускоро бити и званична, а "Сан" преноси да је ФИФА одлучила да их казни због веза са данским клубом Нордшеландом и фудбалском академијом отвореној у Гани, односно двојицом фудбалера (Џорџ Дејвис и Доминик Одуро) које су довели преко поменутих клубова и који су заиграли за њих пре прославе пунолетства.

ФИФА је већ одбила жалбу Челсија, вероватно ће се исто десити и са Ситијем, а последња инстанца је Суд у Лозани који је претходно помогао Реал Мадриду и Атлетику.

Нема сумње да су тешки дани пред овим тимовима...

ФИФА се не шали, решила је да удари на најбогатије и најмоћније. После Челсија, казна следи и Манчестер Ситију.

Острвски медији јављају да ће у наредних неколико дана бити озваничена одлука истражних органа ФИФА да казне Сити забраном регистрације нових играча у наредна два прелазна рока. Дакле, иста казна као за Челси недвано.

Реч је о истрази ФИФА која траје већ дуго времена и која се бавила трансферима младих играча. ФИФА жели да заштити мање и слабије клубове којима велики и богатији отимају играче и региструју их касније као продукте своје школе. Због истих ствари су раније кажњавани Барселона, Ателтико Мадрид и Челси. Манчестер Сити је већ годинама на нишану ФИФА због великог броја сумњивих трансфера малолетника и изгледа да је истрага скупила довољно материја за осуду.

Манчестер Сити је још 2016. године био под истрагом због трансфера 16-годишњег Бењамина Гареа из аргентинског Велеза али се тада провукао без казне. Тада су успели, али сада нису. Острвски медији јављају да је Манчестер Сити прешао црвене границе у партнерском односу са данским Нордсјеландом и академијом фудбала „Ригхт то Дреам“ у Гани члији власник је председник Нордсјеланда.

Данци су доводили малолетнике у Нордсјеланд и пресељавали целе породице из Африке, али им је у томе логистички и економски помагао Манчестер Сити у замену за право да први бира између најталентованијих играча. Како се такав однос коси са забраном власништва треће стране, ФИФА је коначно „упецала“ Грађане и сада им следи забрана трансфера у наредна два прелазна рока. Наравно, могу да се жале, али ће веорватно прочи као Барса и Ателтико.

Ипак, с обзиром на играчки кадар у Манчестер Ситију и на састав којима располаже Пеп Гвардиола, чак ни ова казна не би требало жестоко да их погоди. Сити има по двојицу врхунских играча на свакој позицији и једино појачање о којем се спекулисало је на позицији задњег везног као конкуренција Фернандињу и Гундогану.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар