ЛЕ - жријеб: Лука Јовић на Бенфику, Арсенал и Наполи!

На "Да Лужу" се очекује спектакл. Лука Јовић долази у госте клубу који га се прелако одрекао, док ће "прштати" у фудбалу Наполија и Арсенала.  Лука, захвали се Бенфики на прави начин! Мегадерби у Напуљу! Куглице су рекле своје. . .

Фудбал 15.03.2019 | 14:00
ЛЕ - жријеб: Лука Јовић на Бенфику, Арсенал и Наполи!
Ни жреб за Лигу Европе није разочарао!

Сат времена након што смо добили парове четвртфинала и полуфинала Лиге шампиона, у Ниону су одлучени и парови другог по јачини клупског такмичења, а који ће такође донети велику драму у наредна два месеца.

Најбољи фудбал најављује дуел Арсенала и Наполија, док ће нама свакако најзанимљивији бити дуел Бенфике и Франкфурта, пре свега због Луке Јовића.

Млади српски нападач вратиће се на "Да Луж" као позајмљени фудбалер Бенфике, само у дресу Ајнтрахта, за који је експлодирао ове сезоне и постигао већ седам голова у овом такмичењу, укупно 22 од почетка такмичарске године.

Покушаће тако у Лисабону да се освети клубу који није довољно веровао од њега и који га се прелако одрекао пре годину и по дана, проследивши га у Франкфурт.

Поред тога у четвртфиналу нас очекује и шпански дерби у дуелу Виљареала и Валенсије, док ће на папиру најлакши задатак имати Челси пошто их је жреб спојио са Славијом из Прага, екипом која је елиминисала Севиљу после драме (4:3).

На истом жребу одређени су и парови полуфинала, тако да ће победник дуела Арсенала и Наполијау наредној рунди на Виљареал или Валенсију, односно победник сусрета Бенфике и Франкфурта ће се у другом делу костура укрстити са бољим из утакмице Славије Праг и Челсија. 

Формални домаћин у финалу биће победник другог полуфиналног пара.

Прве утакмице четвртфинала играју се 11. априла, реванши су заказани за 18. април, док су датуми полуфиналних сусрета 2. мај и 9. мај. 

Финале се игра у Бакуу (Азербејџан) 29. маја.

Жреб у Ниону донео је четвртфиналне парове Лиге Европе. Немачки Ајнтрахт, за који наступају тројица српских фудбалера Лука Јовић, Мијат Гаћиновић и Филип Костић, у борби за полуфинале одмериће снаге са лисабонском Бенфком.

Посебан мотив у овом двомечу сасвим сигурно ће имати Лука Јовић, с обзиром да није добио праву шансу у лисабонском тиму, који га је проследио у Франкфурт, где је у потпуности експлодирао и привукао пажњу највећих европских клубова. Заправо, била је то најбоља ствар која је могла да се догоди у каријери суперталентованог нападача.

Велики дерби четвртфинала Лиге Европе биће одигран у Напуљу, где у првом мечу долази Арсенал, а видећемо и шпански окршај између Виљареала и Валенсије. Последњи пар чине Славија из Прага и Челси.

Први мечеви су на програму 11. априла, а реванши седам дана касније.

На жребу су одлучени и потенцијални парови полуфинала. Победник дербија између Наполија и Арсенала ићи ће на бољи тим из шпанског окршаја, док ће слављеник из двомеча Бенфика - Ајнтрахт у првом полуфиналном мечу одмерити снаге са победником утакмице Славија - Челси.

Полуфинални мечеви играју се 2. и 9. маја, док је велико финале заказано за 29. мај на Олимпијском стадиону у Бакуу.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА И ПОЛУФИНАЛА

Арсенал - Наполи вс. Виљареал - Валенсија
Бенфика - Франкфурт вс.Славија Праг - Челси

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар