LE - žrijeb: Luka Jović na Benfiku, Arsenal i Napoli!

Na "Da Lužu" se očekuje spektakl. Luka Jović dolazi u goste klubu koji ga se prelako odrekao, dok će "prštati" u fudbalu Napolija i Arsenala.  Luka, zahvali se Benfiki na pravi način! Megaderbi u Napulju! Kuglice su rekle svoje. . .

Fudbal 15.03.2019 | 14:00
LE - žrijeb: Luka Jović na Benfiku, Arsenal i Napoli!
Ni žreb za Ligu Evrope nije razočarao!

Sat vremena nakon što smo dobili parove četvrtfinala i polufinala Lige šampiona, u Nionu su odlučeni i parovi drugog po jačini klupskog takmičenja, a koji će takođe doneti veliku dramu u naredna dva meseca.

Najbolji fudbal najavljuje duel Arsenala i Napolija, dok će nama svakako najzanimljiviji biti duel Benfike i Frankfurta, pre svega zbog Luke Jovića.

Mladi srpski napadač vratiće se na "Da Luž" kao pozajmljeni fudbaler Benfike, samo u dresu Ajntrahta, za koji je eksplodirao ove sezone i postigao već sedam golova u ovom takmičenju, ukupno 22 od početka takmičarske godine.

Pokušaće tako u Lisabonu da se osveti klubu koji nije dovoljno verovao od njega i koji ga se prelako odrekao pre godinu i po dana, prosledivši ga u Frankfurt.

Pored toga u četvrtfinalu nas očekuje i španski derbi u duelu Viljareala i Valensije, dok će na papiru najlakši zadatak imati Čelsi pošto ih je žreb spojio sa Slavijom iz Praga, ekipom koja je eliminisala Sevilju posle drame (4:3).

Na istom žrebu određeni su i parovi polufinala, tako da će pobednik duela Arsenala i Napolijau narednoj rundi na Viljareal ili Valensiju, odnosno pobednik susreta Benfike i Frankfurta će se u drugom delu kostura ukrstiti sa boljim iz utakmice Slavije Prag i Čelsija. 

Formalni domaćin u finalu biće pobednik drugog polufinalnog para.

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 11. aprila, revanši su zakazani za 18. april, dok su datumi polufinalnih susreta 2. maj i 9. maj. 

Finale se igra u Bakuu (Azerbejdžan) 29. maja.

Žreb u Nionu doneo je četvrtfinalne parove Lige Evrope. Nemački Ajntraht, za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera Luka Jović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić, u borbi za polufinale odmeriće snage sa lisabonskom Benfkom.

Poseban motiv u ovom dvomeču sasvim sigurno će imati Luka Jović, s obzirom da nije dobio pravu šansu u lisabonskom timu, koji ga je prosledio u Frankfurt, gde je u potpunosti eksplodirao i privukao pažnju najvećih evropskih klubova. Zapravo, bila je to najbolja stvar koja je mogla da se dogodi u karijeri supertalentovanog napadača.

Veliki derbi četvrtfinala Lige Evrope biće odigran u Napulju, gde u prvom meču dolazi Arsenal, a videćemo i španski okršaj između Viljareala i Valensije. Poslednji par čine Slavija iz Praga i Čelsi.

Prvi mečevi su na programu 11. aprila, a revanši sedam dana kasnije.

Na žrebu su odlučeni i potencijalni parovi polufinala. Pobednik derbija između Napolija i Arsenala ići će na bolji tim iz španskog okršaja, dok će slavljenik iz dvomeča Benfika - Ajntraht u prvom polufinalnom meču odmeriti snage sa pobednikom utakmice Slavija - Čelsi.

Polufinalni mečevi igraju se 2. i 9. maja, dok je veliko finale zakazano za 29. maj na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

PAROVI ČETVRTFINALA I POLUFINALA

Arsenal - Napoli vs. Viljareal - Valensija
Benfika - Frankfurt vs.Slavija Prag - Čelsi

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar