ЛШ - жријеб: Барса на Јунајтед, Тадић на Роналда!

Одређени су парови за четвртфинале Лиге шампиона. Биће сјајних мечева! А шта нас тек чека у полуфиналу. . .  Барса на Јунајтед! Енглески дерби, Ајакс и Порто најгоре прошли! Извучени парови четвртфинала. . .

Фудбал 15.03.2019 | 13:45
ЛШ - жријеб: Барса на Јунајтед, Тадић на Роналда!
Гледаћемо сјајан фудбал!

Жребом у Ниону одређени су парови четвртфинала и полуфинала Лиге шампиона за ову сезону, а већ сада је јасно да ћемо гледати неизвесне дуеле, бар по фудбалу који су до сада приказали осам најбољих у досадашњем делу такмичења.

Ајакс се укршта са Јувентусом, Ливерпул дочекује Порто, енглески дерби чине Тотенхем и Манчестер сити, а најзанимљивији је дуел Манчестер јунајтеда и Барселоне!

Одмах су извучени и парови полуфинала који су открили да је могуће финале између Кристијана Роналда и Лионела Месија, наравно ако Барселона и Јувентус буду најбољи у својим деловима костура, али је рано за прогнозе.

То значи да су на једном делу жреба Барселона/Манчестер јунајтед и Ливерпул/Порто, односно Тотенхем/Манчестер сити и Ајакс/Јувентус.

Што се тиче четвртфиналних утакмица, оне су на програму 9. и 10. априла, односно реванши су заказани већ за 16. и 17. април, док су полуфинални дуели предвиђени за 30. април/1. мај и 7. и 8. мај.

Финале се игра 1. јуна на стадиону "Ванда Метрополитано" у Мадриду. 

Може се рећи да је највише среће на жребу имао Ливерпул, с тим да су имали можда и најнезгоднији посао у осмини финала, пошто је Порто екипа коју су сви прижељкивали, али која је претходних година ипак знала да се покаже као "нагазна мина" када их потцените.

Састали су се и прошле године у првој нокаут рунди из које је Ливерпул изашао као победник (укупно 5:0), иако су одиграли "танко" на Енфилду.

Барселона и Манчестер јунајтед је дуел који сви нервозно ишчекују пошто ће то бити реприза финала из 2009. и 2011. године, али су од тада "црвени ђаволи" остали без ударних игала из тог времена, док Каталонце и даље предводи Лионел Меси.

Сослкјерови момци су већ приредили једно изненађење избацивши ПСЖ када то нико није очекивао од њих, а Валвердеова Барса је знала да киксне у важним мечевима...

А ту је и овај податак!

Оле Гунар Солскјер се враћа на Камп Ноу, 20 година након што је постигао победоносни гол у финалу ЛШ, против Бајерна, у 93. минуту, за тријумф Манчестер Јунајтеда од 2:1.

Жребом је иначе било предвиђено да Барселона у првом мечу буде гост, али се може рећи да су у том смислу имали среће јер је правилима предвиђено да Манчестер јунајтед и Манчестер сити не могу у исто време да буду домаћини, па тако шампион Енглеске има предност.

Сити ће прво гостовати Тотенхему, где ће Гвардиола морати да оправда улогу фаворита против Покетина, мада је јасно да су тек благи фаворити.

Узбудљиво би требало да буде и у Амстердаму где ће Душан Тадић на Кристијана Роналда (!), а све након феноменалне партије "копљаника" у Мадриду када су избацили првака Европе. Колико им је снаге преостало не знамо у овом тренутку, али историја ових клубова говори да нас чекају узбудљивији дуели од оних које у овом тренутку тренутно најављује квалитет ових тимова.

Ипак су играли два финала Лиге шампиона једни против других - 1973. и 1996. године.



Куглице су рекле своје, жребом у Ниону су извучени парови четвртфинала Лиге шампиона.

Дерби четвртфинала елитног такмичења ће играти Барселона и Манчестер Јунајтед. То је свакако најзвучнији двомеч када се погледа традиција и попуалрност два клуба. Ипак, разлика у квалитету је велика у корист Барселоне и било би заиста чудо ако Црвени ђаволи понове још један подвиг као шротив Пари Сен Жермена. 

Душан Тадић и Ајакс ће имати још један много тежак задатак против Јувентуса и Кристијана Роналда, као што је то Предраг Страјнић визионарски најавио. Стара дама је апсолутни фаворит у овом двомечу, али Ајакс је против Реала послао сасвим довољно упозорење.

Добро је прошао и Ливерпул који је после дербија са Бајерном сада велики фаворит у двомечу са Портом. Биче то реприза прошлогодишње осмине финала у којој су Редси разнели Змајеве са укупних 5:0. 

Можда и најизјендаченији дуел четвртфинала је енглески дерби између Манчестер Ситија и Тотенхема. Наравно, Сити је фаворит у том двомечу и сигруно је јачи, али Тотенхем је тим који на две утакмице може да направи проблеме свима, па и Грађанима. А имаће и огроман мотив с обзиром да је на домаћем фронту изгубио трку са Гвардиолиним тимом. Занимљиво, то су и једна два клуба у четвртфиналу који до сада нису освајали трофеј шампиона Европе. А

Прве утакмице четвртфинала се играју 9. и 10. априла, а реванши су на програму 16. и 17. априла. 

Новина у односу на претходне жребове је што је одређен и пут за полуфинале, па се тако знају и потенцијални парови полуфинала. Победник дуела Манчестер Сити - Тотенхем ће играти против победника меча Јувентус - Ајакс, док су у другој половини костура парови Барселона - Манчестер Јунајтед и Ливерпул - Порто. 

Парови четвртфинала Лиге шампиона: 

Ајакс - Јувентус  
Ливерпул - Порто 
Тотенхем - Манчестер Сити 
Манчестер Јунајтед - Барселона. 

*Клубови који су написани први су домаћини у првим утакмицама четвртфинала

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар