LŠ - žrijeb: Barsa na Junajted, Tadić na Ronalda!

Određeni su parovi za četvrtfinale Lige šampiona. Biće sjajnih mečeva! A šta nas tek čeka u polufinalu. . .  Barsa na Junajted! Engleski derbi, Ajaks i Porto najgore prošli! Izvučeni parovi četvrtfinala. . .

Fudbal 15.03.2019 | 13:45
LŠ - žrijeb: Barsa na Junajted, Tadić na Ronalda!
Gledaćemo sjajan fudbal!

Žrebom u Nionu određeni su parovi četvrtfinala i polufinala Lige šampiona za ovu sezonu, a već sada je jasno da ćemo gledati neizvesne duele, bar po fudbalu koji su do sada prikazali osam najboljih u dosadašnjem delu takmičenja.

Ajaks se ukršta sa Juventusom, Liverpul dočekuje Porto, engleski derbi čine Totenhem i Mančester siti, a najzanimljiviji je duel Mančester junajteda i Barselone!

Odmah su izvučeni i parovi polufinala koji su otkrili da je moguće finale između Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, naravno ako Barselona i Juventus budu najbolji u svojim delovima kostura, ali je rano za prognoze.

To znači da su na jednom delu žreba Barselona/Mančester junajted i Liverpul/Porto, odnosno Totenhem/Mančester siti i Ajaks/Juventus.

Što se tiče četvrtfinalnih utakmica, one su na programu 9. i 10. aprila, odnosno revanši su zakazani već za 16. i 17. april, dok su polufinalni dueli predviđeni za 30. april/1. maj i 7. i 8. maj.

Finale se igra 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu. 

Može se reći da je najviše sreće na žrebu imao Liverpul, s tim da su imali možda i najnezgodniji posao u osmini finala, pošto je Porto ekipa koju su svi priželjkivali, ali koja je prethodnih godina ipak znala da se pokaže kao "nagazna mina" kada ih potcenite.

Sastali su se i prošle godine u prvoj nokaut rundi iz koje je Liverpul izašao kao pobednik (ukupno 5:0), iako su odigrali "tanko" na Enfildu.

Barselona i Mančester junajted je duel koji svi nervozno iščekuju pošto će to biti repriza finala iz 2009. i 2011. godine, ali su od tada "crveni đavoli" ostali bez udarnih igala iz tog vremena, dok Katalonce i dalje predvodi Lionel Mesi.

Soslkjerovi momci su već priredili jedno iznenađenje izbacivši PSŽ kada to niko nije očekivao od njih, a Valverdeova Barsa je znala da kiksne u važnim mečevima...

A tu je i ovaj podatak!

Ole Gunar Solskjer se vraća na Kamp Nou, 20 godina nakon što je postigao pobedonosni gol u finalu LŠ, protiv Bajerna, u 93. minutu, za trijumf Mančester Junajteda od 2:1.

Žrebom je inače bilo predviđeno da Barselona u prvom meču bude gost, ali se može reći da su u tom smislu imali sreće jer je pravilima predviđeno da Mančester junajted i Mančester siti ne mogu u isto vreme da budu domaćini, pa tako šampion Engleske ima prednost.

Siti će prvo gostovati Totenhemu, gde će Gvardiola morati da opravda ulogu favorita protiv Poketina, mada je jasno da su tek blagi favoriti.

Uzbudljivo bi trebalo da bude i u Amsterdamu gde će Dušan Tadić na Kristijana Ronalda (!), a sve nakon fenomenalne partije "kopljanika" u Madridu kada su izbacili prvaka Evrope. Koliko im je snage preostalo ne znamo u ovom trenutku, ali istorija ovih klubova govori da nas čekaju uzbudljiviji dueli od onih koje u ovom trenutku trenutno najavljuje kvalitet ovih timova.

Ipak su igrali dva finala Lige šampiona jedni protiv drugih - 1973. i 1996. godine.



Kuglice su rekle svoje, žrebom u Nionu su izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona.

Derbi četvrtfinala elitnog takmičenja će igrati Barselona i Mančester Junajted. To je svakako najzvučniji dvomeč kada se pogleda tradicija i popualrnost dva kluba. Ipak, razlika u kvalitetu je velika u korist Barselone i bilo bi zaista čudo ako Crveni đavoli ponove još jedan podvig kao šrotiv Pari Sen Žermena. 

Dušan Tadić i Ajaks će imati još jedan mnogo težak zadatak protiv Juventusa i Kristijana Ronalda, kao što je to Predrag Strajnić vizionarski najavio. Stara dama je apsolutni favorit u ovom dvomeču, ali Ajaks je protiv Reala poslao sasvim dovoljno upozorenje.

Dobro je prošao i Liverpul koji je posle derbija sa Bajernom sada veliki favorit u dvomeču sa Portom. Biče to repriza prošlogodišnje osmine finala u kojoj su Redsi razneli Zmajeve sa ukupnih 5:0. 

Možda i najizjendačeniji duel četvrtfinala je engleski derbi između Mančester Sitija i Totenhema. Naravno, Siti je favorit u tom dvomeču i sigruno je jači, ali Totenhem je tim koji na dve utakmice može da napravi probleme svima, pa i Građanima. A imaće i ogroman motiv s obzirom da je na domaćem frontu izgubio trku sa Gvardiolinim timom. Zanimljivo, to su i jedna dva kluba u četvrtfinalu koji do sada nisu osvajali trofej šampiona Evrope. A

Prve utakmice četvrtfinala se igraju 9. i 10. aprila, a revanši su na programu 16. i 17. aprila. 

Novina u odnosu na prethodne žrebove je što je određen i put za polufinale, pa se tako znaju i potencijalni parovi polufinala. Pobednik duela Mančester Siti - Totenhem će igrati protiv pobednika meča Juventus - Ajaks, dok su u drugoj polovini kostura parovi Barselona - Mančester Junajted i Liverpul - Porto. 

Parovi četvrtfinala Lige šampiona: 

Ajaks - Juventus  
Liverpul - Porto 
Totenhem - Mančester Siti 
Mančester Junajted - Barselona. 

*Klubovi koji su napisani prvi su domaćini u prvim utakmicama četvrtfinala

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar