Србија у другом шеширу за жријеб, за СП у кошарци!

Репрезентација Србије налази се у другом шеширу жреба у Шенжену за Светско првенство у Кини, објавила је данас Муђународна кошаркашка федерација (ФИБА).  Представљена процедура сутрашњег жребања за шампионат у Кини. . .

Кошарка 15.03.2019 | 14:30
Србија у другом шеширу за жријеб, за СП у кошарци!
Жреб у Шенжену заказан је за суботу од 11.30 по средњеевропском времену.

Први шешир чине домаћин Кина, бранилац трофеја САД, Шпанија и Француска, док су у другом са Србијом још Аргентина, Литванија и Грчка. 

Русија, Аустралија, Бразил и Италија су у трећем, Порторико, Турска, Доминикаска Република и Венецуела у четвртом, пети чини Немачка, Чешка, Пољска и Иран, шести Канада, Црна Гора, Филипини и Кореја, седми Нигерија, Сенегал, Нови Зеланд и Ангола, а у осмом шеширу су Јапан, Јордан, Тунис и Обала Слоноваче. 

Биће извучено осам група по четири селекције, а сада је већ познато да ће Србија бити у Б, Д, Ф или Х групи и може да се састане само са противницима из трећег, шестог и седмог шешира у првој фази.



Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) објавила је јутрос процедуру за жреб за Светски куп који се одржава у Кини крајем ове године.

Жреб је на програму сутра од 18.30 по локалном времену, то јест од 11.30 по средњеервопском а 32 репрезентације које су се пласирале на СП су подељене у осам шешира од по четири тима (тако ће изгледати и групе), који су базирани на ФИБА ранг листи. По томе је наша репрезентација завршила у другом шеширу заједно са Аргентином, Литванијом и Грчком, с тим да Србија неће моћи да се укршта са екипама из првог шешира, па ни четвртог, петог и осмог.

Репрезентација Црне Горе је смештена у шести шешир заједно са Канадом, Филипинима и Корејом. Шешири 1, 4, 5 и 8 ће пунити Групе А, Ц, Е и Г, а шешири 2, 3, 6, и 7 ће пунити групе Б, Д, Ф и Х. Група А ће се укрштати са Групом Б, Ц и Д, а Е са Ф и коначно Група Г са Групом Х.

Као домаћин Кина ће бити смештена А групу и по договору са организаторима турнира играће у Пекингу, док ће актуелни прваци, САД бити у Шангају у Групи Е. Наша репрезентација и остале из Другог шешира ће завршити у Б, Д, Ф или Х групи, а већ су познати и градови домаћини. Група А ће играти у Пекингу, Б у Вухану, Ц у Гвангжоу, Д у Фошану, Е у Шангају, Ф у Нанђингу, Г у Шенжену и Х у Донгуану.

ШЕШИРИ

1 - Кина, САД, Шпанија, Француска
2 - СРБИЈА, Аргентина, Литванија, Грчка
3 - Русија, Аустралија, Бразил, Италија
4 - Порторико, Турска, Доминикана, Венецуела
5 - Немачка, Чешка, Пољска, Иран
6 - Канада, ЦРНА ГОРА, Филипини, Кореја
7 - Нигерија, Сенегал, Нови Зеланд, Ангола
8 - Јапан, Јордан, Тунис и Обала Слоноваче.

Унапред је одређено да се избегну ситуације са два тима у групи који долазе из Америка, тако да ће Доминикана, Порто Рико, САД и Венецуела бити распоређени у групе А, Ц, Е и Г., док је Канада померена из Шешира 5 у Шешир 6, заменивши места са Ираном који пак не може у А групу са Кином. Такође, у истој групи не могу бити жребани Аргентина, Бразил и Канада, као и Филипини и Кореја са Аустралијом. Нови Зеланд неће бити у истој групи са азијским нацијама, као и Јапан са Јорданом.

Жребање, које ће бити директно преношено на ФИБА yоутубе каналу, одржава се у Шенжену, а свечаност ће увећати Коби Брајант, Јао Минг и америчка поп звезда, Џејсон Деруло. Шампионат се игра од 31. августа до 15. септембра.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: ФИБА.цом

Коментари / 0

Оставите коментар