Srbija u drugom šeširu za žrijeb, za SP u košarci!

Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu žreba u Šenženu za Svetsko prvenstvo u Kini, objavila je danas Muđunarodna košarkaška federacija (FIBA).  Predstavljena procedura sutrašnjeg žrebanja za šampionat u Kini. . .

Košarka 15.03.2019 | 14:30
Srbija u drugom šeširu za žrijeb, za SP u košarci!
Žreb u Šenženu zakazan je za subotu od 11.30 po srednjeevropskom vremenu.

Prvi šešir čine domaćin Kina, branilac trofeja SAD, Španija i Francuska, dok su u drugom sa Srbijom još Argentina, Litvanija i Grčka. 

Rusija, Australija, Brazil i Italija su u trećem, Portoriko, Turska, Dominikaska Republika i Venecuela u četvrtom, peti čini Nemačka, Češka, Poljska i Iran, šesti Kanada, Crna Gora, Filipini i Koreja, sedmi Nigerija, Senegal, Novi Zeland i Angola, a u osmom šeširu su Japan, Jordan, Tunis i Obala Slonovače. 

Biće izvučeno osam grupa po četiri selekcije, a sada je već poznato da će Srbija biti u B, D, F ili H grupi i može da se sastane samo sa protivnicima iz trećeg, šestog i sedmog šešira u prvoj fazi.Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je jutros proceduru za žreb za Svetski kup koji se održava u Kini krajem ove godine.

Žreb je na programu sutra od 18.30 po lokalnom vremenu, to jest od 11.30 po srednjeervopskom a 32 reprezentacije koje su se plasirale na SP su podeljene u osam šešira od po četiri tima (tako će izgledati i grupe), koji su bazirani na FIBA rang listi. Po tome je naša reprezentacija završila u drugom šeširu zajedno sa Argentinom, Litvanijom i Grčkom, s tim da Srbija neće moći da se ukršta sa ekipama iz prvog šešira, pa ni četvrtog, petog i osmog.

Reprezentacija Crne Gore je smeštena u šesti šešir zajedno sa Kanadom, Filipinima i Korejom. Šeširi 1, 4, 5 i 8 će puniti Grupe A, C, E i G, a šeširi 2, 3, 6, i 7 će puniti grupe B, D, F i H. Grupa A će se ukrštati sa Grupom B, C i D, a E sa F i konačno Grupa G sa Grupom H.

Kao domaćin Kina će biti smeštena A grupu i po dogovoru sa organizatorima turnira igraće u Pekingu, dok će aktuelni prvaci, SAD biti u Šangaju u Grupi E. Naša reprezentacija i ostale iz Drugog šešira će završiti u B, D, F ili H grupi, a već su poznati i gradovi domaćini. Grupa A će igrati u Pekingu, B u Vuhanu, C u Gvangžou, D u Fošanu, E u Šangaju, F u Nanđingu, G u Šenženu i H u Donguanu.

ŠEŠIRI

1 - Kina, SAD, Španija, Francuska
2 - SRBIJA, Argentina, Litvanija, Grčka
3 - Rusija, Australija, Brazil, Italija
4 - Portoriko, Turska, Dominikana, Venecuela
5 - Nemačka, Češka, Poljska, Iran
6 - Kanada, CRNA GORA, Filipini, Koreja
7 - Nigerija, Senegal, Novi Zeland, Angola
8 - Japan, Jordan, Tunis i Obala Slonovače.

Unapred je određeno da se izbegnu situacije sa dva tima u grupi koji dolaze iz Amerika, tako da će Dominikana, Porto Riko, SAD i Venecuela biti raspoređeni u grupe A, C, E i G., dok je Kanada pomerena iz Šešira 5 u Šešir 6, zamenivši mesta sa Iranom koji pak ne može u A grupu sa Kinom. Takođe, u istoj grupi ne mogu biti žrebani Argentina, Brazil i Kanada, kao i Filipini i Koreja sa Australijom. Novi Zeland neće biti u istoj grupi sa azijskim nacijama, kao i Japan sa Jordanom.

Žrebanje, koje će biti direktno prenošeno na FIBA youtube kanalu, održava se u Šenženu, a svečanost će uvećati Kobi Brajant, Jao Ming i američka pop zvezda, Džejson Derulo. Šampionat se igra od 31. avgusta do 15. septembra.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: FIBA.com

Komentari / 0

Ostavite komentar