Објављен снимак хапшења убице

У крвавом походу терориста у двије новозеландске џамије у Крајстчерчу убијено је 49 особа, а тешко рањено око 20. Аустралијанац Брентон Тарант, који је уживо преносио напад на џамију Ал Ноор на друштвеним мрежама, ухапшен је одмах након напада.

Свијет 15.03.2019 | 12:03
Објављен снимак хапшења убице
Полиција је спријечила још један напад који је планирао у другом граду. ЦБС Сан Франциско објавио је снимак његовог хапшења. Он се у тренутку када га је опколила полиција налазио у возилу на којем су пронађене двије експлозивне направе.

– Чули смо људе како вриште и плачу. Видио сам људе који леже крвави – рекао је један од свједока масовног убиства који је окарактерисан као терористички напад.

Власти су саопштиле како су уклониле Тарантове профиле на друштвеним мрежама, као и видео његовог крвавог похода. Такође, уклањају све рачуне и постове у којима се пружа подршка и упућују молитве за ухапшене терористе.

 Четири особе, три мушкарца и једна жена ухапшени су због ова два напада. Уочи напада Тарант је објавио манифест на 72 странице у којем је описао како је инспирисан норвешким масовним убицом Андерсом Брејвиком те да је првобитно планирао напад на Дунедин џамију, али се касније предомислио.



(Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Србин домаћин

15.03.2019 14:36

Ста реци...убици ни смртна није довољна. Туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.теро

15.03.2019 16:40

Тероризам.треба.унистити.а.не.недузне.људе.страва

ОДГОВОРИТЕ
Name

#туга

15.03.2019 17:37

Само у Ираку је побијено преко 601, 000 људи до 2006. Подсјецам, Ирак никакве везе није имао са тероризмом, стависе Осама је био непријатељ. У Сирији је убијено око 560,000 људи. У обје земље процејна је да је расељено барем 15 милиона људи. Ове сто је побио овај у Н.Зеланду су у 99% слуцајева били зртве у домовини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сатосхи Накамото

15.03.2019 18:01

Скоро све врсте тероризма су последица фрустрације и немоцу народа под доминацијом и притиском моцника. У овом слуцају тероризам је био усмјерен ка муслиманима као предмету мезње а инспирисан и мотивисан како муслиманском дзихад доктрином , тако и злоупотребом те доктрине од стран УСА и Велике Британије . Веома теско ријесити . Битно је уоцити проблем а проблем је Америцко-Британска хегемонија и политика завади па владај .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

15.03.2019 18:24

Друштвене мреже колико год да су добре, са друге стране су зло. Гледам, кћеркица од мог комшије има 10 година и он се хвали како она има профил на Фејсбуку?! Када сам му добронамјерно рекао да то уопште није у реду и да то дјетету њених година апсолутно није потребно, те да може имати по њу негативне последице, човјек ме изружио као штене и више не комуницира са мном,јер сам ја наводно љубоморан што му је дијете напредно?! И не треба комуницирати са мном није ми то проблем, али јест ми мука што је глуп и што лично одобрава да му дијете улази у виртуелни свијет за који никако није спремно. Страшно пуно је терористичких акција које се као и ова директно преносе на друштвеним мрежама и слободан сам рећи да нема тих Фејсбука или да су другачије организовани да би истих било мање. Свијет је пун лудака и терориста који имају потребе да своје злочине преносе "он лине". На крају, наравно да ово осуђујем и питам се хоће ли и овај човјек захваљујући "демократским друштвима" у којим живи и убија добити као и Брејвик само 21 годину затвора након чега ће опет моћи наставити свој крвави пир?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.03.2019 21:07

У праву сте. Не знам јесте ли видјели снимак пуцања и убијања у самој џамији. То је готово потпуно идентично силним виртуално-реалним играма бјесомучних пуцачина. И овај је тако пуцао по беспомочним људима, без икаквих емоција као да је то радио на таблету. Нажалост, биће овога још и то на многим мјестима.