Objavljen snimak hapšenja ubice

U krvavom pohodu terorista u dvije novozelandske džamije u Krajstčerču ubijeno je 49 osoba, a teško ranjeno oko 20. Australijanac Brenton Tarant, koji je uživo prenosio napad na džamiju Al Noor na društvenim mrežama, uhapšen je odmah nakon napada.

Svijet 15.03.2019 | 12:03
Objavljen snimak hapšenja ubice
Policija je spriječila još jedan napad koji je planirao u drugom gradu. CBS San Francisko objavio je snimak njegovog hapšenja. On se u trenutku kada ga je opkolila policija nalazio u vozilu na kojem su pronađene dvije eksplozivne naprave.

– Čuli smo ljude kako vrište i plaču. Vidio sam ljude koji leže krvavi – rekao je jedan od svjedoka masovnog ubistva koji je okarakterisan kao teroristički napad.

Vlasti su saopštile kako su uklonile Tarantove profile na društvenim mrežama, kao i video njegovog krvavog pohoda. Takođe, uklanjaju sve račune i postove u kojima se pruža podrška i upućuju molitve za uhapšene teroriste.

 Četiri osobe, tri muškarca i jedna žena uhapšeni su zbog ova dva napada. Uoči napada Tarant je objavio manifest na 72 stranice u kojem je opisao kako je inspirisan norveškim masovnim ubicom Andersom Brejvikom te da je prvobitno planirao napad na Dunedin džamiju, ali se kasnije predomislio.



(Klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Srbin domaćin

15.03.2019 14:36

Sta reci...ubici ni smrtna nije dovoljna. Tuga.

ODGOVORITE
Name

.tero

15.03.2019 16:40

Terorizam.treba.unistiti.a.ne.neduzne.ljude.strava

ODGOVORITE
Name

#tuga

15.03.2019 17:37

Samo u Iraku je pobijeno preko 601, 000 ljudi do 2006. Podsjecam, Irak nikakve veze nije imao sa terorizmom, stavise Osama je bio neprijatelj. U Siriji je ubijeno oko 560,000 ljudi. U obje zemlje procejna je da je raseljeno barem 15 miliona ljudi. Ove sto je pobio ovaj u N.Zelandu su u 99% slucajeva bili zrtve u domovini.

ODGOVORITE
Name

Satoshi Nakamoto

15.03.2019 18:01

Skoro sve vrste terorizma su posledica frustracije i nemocu naroda pod dominacijom i pritiskom mocnika. U ovom slucaju terorizam je bio usmjeren ka muslimanima kao predmetu meznje a inspirisan i motivisan kako muslimanskom dzihad doktrinom , tako i zloupotrebom te doktrine od stran USA i Velike Britanije . Veoma tesko rijesiti . Bitno je uociti problem a problem je Americko-Britanska hegemonija i politika zavadi pa vladaj .

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

15.03.2019 18:24

Društvene mreže koliko god da su dobre, sa druge strane su zlo. Gledam, kćerkica od mog komšije ima 10 godina i on se hvali kako ona ima profil na Fejsbuku?! Kada sam mu dobronamjerno rekao da to uopšte nije u redu i da to djetetu njenih godina apsolutno nije potrebno, te da može imati po nju negativne posledice, čovjek me izružio kao štene i više ne komunicira sa mnom,jer sam ja navodno ljubomoran što mu je dijete napredno?! I ne treba komunicirati sa mnom nije mi to problem, ali jest mi muka što je glup i što lično odobrava da mu dijete ulazi u virtuelni svijet za koji nikako nije spremno. Strašno puno je terorističkih akcija koje se kao i ova direktno prenose na društvenim mrežama i slobodan sam reći da nema tih Fejsbuka ili da su drugačije organizovani da bi istih bilo manje. Svijet je pun ludaka i terorista koji imaju potrebe da svoje zločine prenose "on line". Na kraju, naravno da ovo osuđujem i pitam se hoće li i ovaj čovjek zahvaljujući "demokratskim društvima" u kojim živi i ubija dobiti kao i Brejvik samo 21 godinu zatvora nakon čega će opet moći nastaviti svoj krvavi pir?

ODGOVORITE
Name

Re

15.03.2019 21:07

U pravu ste. Ne znam jeste li vidjeli snimak pucanja i ubijanja u samoj džamiji. To je gotovo potpuno identično silnim virtualno-realnim igrama bjesomučnih pucačina. I ovaj je tako pucao po bespomočnim ljudima, bez ikakvih emocija kao da je to radio na tabletu. Nažalost, biće ovoga još i to na mnogim mjestima.