Сјећате се Драманија? Напустио је Партизан...!

Наводно, због неисплаћених седам плата.  Човек који никад није играо за Партизан избачен из стана, напустио Београд због кашњења плата! Салу Драман се вратио у Буркину Фасо.

Фудбал 15.03.2019 | 19:15
Сјећате се Драманија? Напустио је Партизан...!
Дошао је тихо у Партизан - и тихо га напустио.

Заборављени Драман Салу (20) напустио је Партизан и вратио се у родну Буркину Фасо, преноси данашњи "Спортски журнал", а разлог раскида уговора је, наводно, седам неисплаћених плата које му црно-бијели дугују.

Овај дефанзивни везиста био је на проби у Партизану у јануару 2018. године и потом потписао четворогодишњи уговор, да би потом био позајмљен филијали Телеоптику.

За "оптичаре" који се такмиче у Првој лиги Србије, код тренера Милана Ристића, играо је стандардно и на терену провео чак 1.545 минута, али је због поменутих разлога одлучио да напусти Земунело и врати се у домовину гдје ће чекати нови позив из иностранства.

У истом прелазном року у Партизан је такође дошао украјински фудбалер Јури Вакулко који је и даље члан црно-бијелих, само је позајмљен Арсеналу из Кијева.

Ових дана се такође много прича о неисплаћеним платама у Партизану о чему је говорио и предсједник клуба Милорад Вучелић, нагласивши да је у питању "лаж" и да су првотимцима исплаћене децембарске и јануарске зараде.

Било је таквих случајева и раније. Дође играч, Гробари га буквално не упознају и оде из Партизана. Такав фантомски стил виђен је, рецимо 2012. кад је Жарко Томашевић дошао у Хумску, потписао уговор, а да то нико није обелодањено, да би наредног лета прешао у белгијски Кортрајк, а у међувремену није одиграо ни секунд за црно-беле. Једнако невидљив, бар за навијаче, био је и Салу Драман из Буркуне Фасо који је напустио Београд без иједне званичне утакмице за клуб.

Централни везиста, према информацијама Спортског журнала, седам месеци није примио плату, а како прописи ФСС штите страног фудбалера у случају да 90 дана не добије принадлежности, искористио је право да раскине уговор и аутоматски постао слободан играч, вративши се у отаџбину. Кумовало је томе сазнање МОЗЗАРТ Спорта да су га газде стана, у коме је живео годину дана, избациле из истог, пошто клуб није платио кириију неколико месеци. Драману је прекипело и дигао је сидро.

Они са добром меморијом сећају се да је Салу Драман у фебруару 2018. потписао четворогодишњи уговор са Партизаном, али никад није био ни близу првог тима. Бивши тренер Мирослав Ђукић га је само једном уврстио у протокол суперлигашке утакмице, на гостовању Вождовцу, после чега је прослеђен на позајмицу Телеоптику. Кажу да је за прилике у Првој лиги Србије био задовољавајучи квалитет, одиграо је 18 утакмица, планирао га је тренер Милан Ристић као једног од ослонца за пролећни део сезоне, међутим...

Овај случај, пак, отвара низ других питања, о којима је – између осталог – говорио Валери Божинов,указавши да се Партизановим фудбалерима дугује новац, супротно речима председника Милорада Вучелићада су плате редовне.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар