Sjećate se Dramanija? Napustio je Partizan...!

Navodno, zbog neisplaćenih sedam plata.  Čovek koji nikad nije igrao za Partizan izbačen iz stana, napustio Beograd zbog kašnjenja plata! Salu Draman se vratio u Burkinu Faso.

Fudbal 15.03.2019 | 19:15
Sjećate se Dramanija? Napustio je Partizan...!
Došao je tiho u Partizan - i tiho ga napustio.

Zaboravljeni Draman Salu (20) napustio je Partizan i vratio se u rodnu Burkinu Faso, prenosi današnji "Sportski žurnal", a razlog raskida ugovora je, navodno, sedam neisplaćenih plata koje mu crno-bijeli duguju.

Ovaj defanzivni vezista bio je na probi u Partizanu u januaru 2018. godine i potom potpisao četvorogodišnji ugovor, da bi potom bio pozajmljen filijali Teleoptiku.

Za "optičare" koji se takmiče u Prvoj ligi Srbije, kod trenera Milana Ristića, igrao je standardno i na terenu proveo čak 1.545 minuta, ali je zbog pomenutih razloga odlučio da napusti Zemunelo i vrati se u domovinu gdje će čekati novi poziv iz inostranstva.

U istom prelaznom roku u Partizan je takođe došao ukrajinski fudbaler Juri Vakulko koji je i dalje član crno-bijelih, samo je pozajmljen Arsenalu iz Kijeva.

Ovih dana se takođe mnogo priča o neisplaćenim platama u Partizanu o čemu je govorio i predsjednik kluba Milorad Vučelić, naglasivši da je u pitanju "laž" i da su prvotimcima isplaćene decembarske i januarske zarade.

Bilo je takvih slučajeva i ranije. Dođe igrač, Grobari ga bukvalno ne upoznaju i ode iz Partizana. Takav fantomski stil viđen je, recimo 2012. kad je Žarko Tomašević došao u Humsku, potpisao ugovor, a da to niko nije obelodanjeno, da bi narednog leta prešao u belgijski Kortrajk, a u međuvremenu nije odigrao ni sekund za crno-bele. Jednako nevidljiv, bar za navijače, bio je i Salu Draman iz Burkune Faso koji je napustio Beograd bez ijedne zvanične utakmice za klub.

Centralni vezista, prema informacijama Sportskog žurnala, sedam meseci nije primio platu, a kako propisi FSS štite stranog fudbalera u slučaju da 90 dana ne dobije prinadležnosti, iskoristio je pravo da raskine ugovor i automatski postao slobodan igrač, vrativši se u otadžbinu. Kumovalo je tome saznanje MOZZART Sporta da su ga gazde stana, u kome je živeo godinu dana, izbacile iz istog, pošto klub nije platio kiriiju nekoliko meseci. Dramanu je prekipelo i digao je sidro.

Oni sa dobrom memorijom sećaju se da je Salu Draman u februaru 2018. potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, ali nikad nije bio ni blizu prvog tima. Bivši trener Miroslav Đukić ga je samo jednom uvrstio u protokol superligaške utakmice, na gostovanju Voždovcu, posle čega je prosleđen na pozajmicu Teleoptiku. Kažu da je za prilike u Prvoj ligi Srbije bio zadovoljavajuči kvalitet, odigrao je 18 utakmica, planirao ga je trener Milan Ristić kao jednog od oslonca za prolećni deo sezone, međutim...

Ovaj slučaj, pak, otvara niz drugih pitanja, o kojima je – između ostalog – govorio Valeri Božinov,ukazavši da se Partizanovim fudbalerima duguje novac, suprotno rečima predsednika Milorada Vučelićada su plate redovne.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar