Дончић хтио да буде херој, Јокић - за побједу!

Спектакуларни Јокић у последњој секунди "победио" Дончића! Потенцијални репрезентативац Србије, Никола Јокић, донео је победу Денвер Нагетсима кошем у последњој секунди дуела са Далас Мевериксима.  Никола поручио Луки - не у мојој кући! Био је три четвртине без поготка из игре, али када се "ломило" - тражио је лопту у руке, преузимао одговорност, а онда решио утакмицу уз звук сирене! Сјајна завршница утакмице између Даласа и Денвера у којој је Лука Дончић, закуцавањем на шест секунди до краја могао да буде херој, али је Никола на то одговорио "винером". Лудило у дворани!

Кошарка 15.03.2019 | 11:00
Дончић хтио да буде херој, Јокић - за побједу!
Звезда франшизе из Колорада је погодила веома тежак шут у преко Двајта Пауела и обезбедила тријумф својој екипи.

Претходно је Лука Дончић закуцао и донео предност Мевериксима, али није успео да реализује додатно слободно бацање, чиме је оставио пет секунди Нагетсима за последњи напад.

Јокић је утакмицу завршио са 11 поена, 14 скокова и осам асистенција за нешто мање од 30 минута на паркету, а спектакуларну партију је пружио Пол Милсап са 33 поена (14-19 из игре) и осам скокова. 

На другој страни, Дончићу је недостајало једно успешно проигравање за трипл-дабл (24 поена, 11 скокова, девет асистенција).

Најефикаснији у тиму Денвера био је Пол Милсап са 33 поена (14/19 из игре) уз 8 скокова, док су по 12 постигли Џамал Мареј и Малик Бизли, а 11 Вил Бартон. 

Дончића је у редовима Мевса најбоље пратио Џејлен Брансон са 20 поена, 17 је додао Тим Хардавеј Џуниор, док је Двајт Пауел убацио 16 уз 10 скокова. 

Дабл-дабл је имао и Максимилијан Клебер са по 11 поена и скокова.



Никола Јокићје хладан као шприцер погодио "двојку" поред Двајта Пауела уз звук сирене за побједу Денвера над Даласом (100:99), као да је у питању била тренинг утакмица, док је вјероватно свјестан важности поготка постао тек након што су сви саиграчи почели да славе.

Дворана "Пепси центар" је устала на ноге и скандирала "МВП" кошаркашу који бриљира ове сезоне у њиховом дресу, чак иако бројке против Даласа нису биле толико високе.

Постигао је 11 поена, имао 14 скокова и осам асистенција, док је умало био и трагичар утакмице пошто је на само шест секунди до краја Лука Дончић закуцао за вођство.

Млади словеначки кошаркаш је преварио Пламлија на финту, претрчао на првом кораку и имао отворен пут ка кошу за закуцавање, да би промашио додатно слободно бацање и омогућио Денверу да им је довољно само два поена за побједу.

И било је! Погледајте спектакуларан финиш утакмице!



Само један је могао бити херој!

(Будуће) звезде НБА лиге, Лука Дончић и Никола Јокић, приуштили су публици у Денверу спектакуларну завршницу у којој је српски центар израстао у хероја утакмице, иако је само шест секунди до краја имао ореол победника изнад главе.

Дончић је преварио Пламлија на првом кораку, закуцао за вођство Маверикса 99:98, али је преостало време било довољно Јокићу да му "украде славу" на овој утакмици.

Добио је Никола Јокић лопту, успео да се добро постави поред Двајта Пауела, а онда погодио без баланса, уз звук сирене, за победу Денвера (100:98), иако је пуне три четвртине био без коша из игре!

Није чак "Јокер" ни прославио "винер", само је експлодирала читава дворана, док су саиграчи један по један прилазили да славе заједно са њим...

Ова утакмица није била ни близу једна од бољих које је одиграо ове сезоне, чак је до последње деонице била једна од горих, међутим још једном је Јокић показао да му саиграчи могу веровати и када му не иде.

Тражио је лопту када се "ломило" и одлучио је победника, а статистички гледано остварио је учинак од 11 поена, 14 скокова и осам асистенција, дакле умало и трипл-дабл!

Поред њега, Денвер је "вукао" Пол Милсап са 33 поена и осам скокова, Џамал Мареј није имао сјајно шутерско вече (12 поена), колико је дао и Малик Бизли. Поен мање уписао је Вил Бартон, док вреди истаћи и да Ајзее Томаса није било у саставу, јер је Мајкл Малоун одлучио да скрати ротацију и да из ње, видећемо да ли само привремено, избаци сјајног плеја.

Денвер је тако наставио отворену трку са Голден Стејтом за прво место, док је Далас, упркос сјајној игри Луке Дончића (24-11-9), уписао седми узастопни пораз и при дну је Запада.



Српски кошаркаши Богдан Богдановић и Немања Бјелица нису имали толико среће на гостовању Бостону (126:120) за који је монструозну утакмицу одиграо Кајри Ирвинг. Моћним трипл-даблом од 31 поен, 10 скокова и 12 асистенција, носио је Селтиксе до победе...

Бади Хилд је био ефикаснији од њега 34 поена, док су Богдановић и Бјелица постигли по девет поена, недовољно за већу драму у "ТД Гардену".

Два индивидуална учинка која такође вреди истаћи десила су се на утакмици Индијане и Оклахоме (108:106), али у губитничком саставу.

Није вредело Тандерима ни 36 поена и шест скокова Пола Џорџа, као ни 19 поена, 14 скокова и 11 асистенција Расела Вестбрука да би се радовали на гостовању у Индијанаполису, пошто су у домаћој екипи били одлични Домантас Сабонис (26) и Бојан Богдановић (23).

РЕЗУЛТАТИ:

Индијана - Оклахома 108:106
/Сабонис 26п, 7ск - Џорџ 36п, 6ск/

Орландо - Кливленд 120:91
/Гордон 21п, 6ск - Секстон 23п/

Бостон - Сакраменто 126:120
/Ирвинг 31п, 10ск, 12ас - Хилд 34п, 7ск/

Торонто - Л.А. Лејкерс 111:98
/Ленард 25п, 8ск - Џејмс 29п/

Јута - Минесота 120:100
/Мичел 24п, 6ас - Таунс 26п, 12ск/

Денвер - Далас 100:99
/Милсап 33п, 8ск, Јокић 11п, 14ск, 8ас - Дончић 24п, 11ск, 9ас/

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар