Dončić htio da bude heroj, Jokić - za pobjedu!

Spektakularni Jokić u poslednjoj sekundi "pobedio" Dončića! Potencijalni reprezentativac Srbije, Nikola Jokić, doneo je pobedu Denver Nagetsima košem u poslednjoj sekundi duela sa Dalas Meveriksima.  Nikola poručio Luki - ne u mojoj kući! Bio je tri četvrtine bez pogotka iz igre, ali kada se "lomilo" - tražio je loptu u ruke, preuzimao odgovornost, a onda rešio utakmicu uz zvuk sirene! Sjajna završnica utakmice između Dalasa i Denvera u kojoj je Luka Dončić, zakucavanjem na šest sekundi do kraja mogao da bude heroj, ali je Nikola na to odgovorio "vinerom". Ludilo u dvorani!

Košarka 15.03.2019 | 11:00
Dončić htio da bude heroj, Jokić - za pobjedu!
Zvezda franšize iz Kolorada je pogodila veoma težak šut u preko Dvajta Pauela i obezbedila trijumf svojoj ekipi.

Prethodno je Luka Dončić zakucao i doneo prednost Meveriksima, ali nije uspeo da realizuje dodatno slobodno bacanje, čime je ostavio pet sekundi Nagetsima za poslednji napad.

Jokić je utakmicu završio sa 11 poena, 14 skokova i osam asistencija za nešto manje od 30 minuta na parketu, a spektakularnu partiju je pružio Pol Milsap sa 33 poena (14-19 iz igre) i osam skokova. 

Na drugoj strani, Dončiću je nedostajalo jedno uspešno proigravanje za tripl-dabl (24 poena, 11 skokova, devet asistencija).

Najefikasniji u timu Denvera bio je Pol Milsap sa 33 poena (14/19 iz igre) uz 8 skokova, dok su po 12 postigli Džamal Marej i Malik Bizli, a 11 Vil Barton. 

Dončića je u redovima Mevsa najbolje pratio Džejlen Branson sa 20 poena, 17 je dodao Tim Hardavej Džunior, dok je Dvajt Pauel ubacio 16 uz 10 skokova. 

Dabl-dabl je imao i Maksimilijan Kleber sa po 11 poena i skokova.



Nikola Jokićje hladan kao špricer pogodio "dvojku" pored Dvajta Pauela uz zvuk sirene za pobjedu Denvera nad Dalasom (100:99), kao da je u pitanju bila trening utakmica, dok je vjerovatno svjestan važnosti pogotka postao tek nakon što su svi saigrači počeli da slave.

Dvorana "Pepsi centar" je ustala na noge i skandirala "MVP" košarkašu koji briljira ove sezone u njihovom dresu, čak iako brojke protiv Dalasa nisu bile toliko visoke.

Postigao je 11 poena, imao 14 skokova i osam asistencija, dok je umalo bio i tragičar utakmice pošto je na samo šest sekundi do kraja Luka Dončić zakucao za vođstvo.

Mladi slovenački košarkaš je prevario Plamlija na fintu, pretrčao na prvom koraku i imao otvoren put ka košu za zakucavanje, da bi promašio dodatno slobodno bacanje i omogućio Denveru da im je dovoljno samo dva poena za pobjedu.

I bilo je! Pogledajte spektakularan finiš utakmice!



Samo jedan je mogao biti heroj!

(Buduće) zvezde NBA lige, Luka Dončić i Nikola Jokić, priuštili su publici u Denveru spektakularnu završnicu u kojoj je srpski centar izrastao u heroja utakmice, iako je samo šest sekundi do kraja imao oreol pobednika iznad glave.

Dončić je prevario Plamlija na prvom koraku, zakucao za vođstvo Maveriksa 99:98, ali je preostalo vreme bilo dovoljno Jokiću da mu "ukrade slavu" na ovoj utakmici.

Dobio je Nikola Jokić loptu, uspeo da se dobro postavi pored Dvajta Pauela, a onda pogodio bez balansa, uz zvuk sirene, za pobedu Denvera (100:98), iako je pune tri četvrtine bio bez koša iz igre!

Nije čak "Joker" ni proslavio "viner", samo je eksplodirala čitava dvorana, dok su saigrači jedan po jedan prilazili da slave zajedno sa njim...

Ova utakmica nije bila ni blizu jedna od boljih koje je odigrao ove sezone, čak je do poslednje deonice bila jedna od gorih, međutim još jednom je Jokić pokazao da mu saigrači mogu verovati i kada mu ne ide.

Tražio je loptu kada se "lomilo" i odlučio je pobednika, a statistički gledano ostvario je učinak od 11 poena, 14 skokova i osam asistencija, dakle umalo i tripl-dabl!

Pored njega, Denver je "vukao" Pol Milsap sa 33 poena i osam skokova, Džamal Marej nije imao sjajno šutersko veče (12 poena), koliko je dao i Malik Bizli. Poen manje upisao je Vil Barton, dok vredi istaći i da Ajzee Tomasa nije bilo u sastavu, jer je Majkl Maloun odlučio da skrati rotaciju i da iz nje, videćemo da li samo privremeno, izbaci sjajnog pleja.

Denver je tako nastavio otvorenu trku sa Golden Stejtom za prvo mesto, dok je Dalas, uprkos sjajnoj igri Luke Dončića (24-11-9), upisao sedmi uzastopni poraz i pri dnu je Zapada.



Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica nisu imali toliko sreće na gostovanju Bostonu (126:120) za koji je monstruoznu utakmicu odigrao Kajri Irving. Moćnim tripl-dablom od 31 poen, 10 skokova i 12 asistencija, nosio je Seltikse do pobede...

Badi Hild je bio efikasniji od njega 34 poena, dok su Bogdanović i Bjelica postigli po devet poena, nedovoljno za veću dramu u "TD Gardenu".

Dva individualna učinka koja takođe vredi istaći desila su se na utakmici Indijane i Oklahome (108:106), ali u gubitničkom sastavu.

Nije vredelo Tanderima ni 36 poena i šest skokova Pola Džordža, kao ni 19 poena, 14 skokova i 11 asistencija Rasela Vestbruka da bi se radovali na gostovanju u Indijanapolisu, pošto su u domaćoj ekipi bili odlični Domantas Sabonis (26) i Bojan Bogdanović (23).

REZULTATI:

Indijana - Oklahoma 108:106
/Sabonis 26p, 7sk - Džordž 36p, 6sk/

Orlando - Klivlend 120:91
/Gordon 21p, 6sk - Sekston 23p/

Boston - Sakramento 126:120
/Irving 31p, 10sk, 12as - Hild 34p, 7sk/

Toronto - L.A. Lejkers 111:98
/Lenard 25p, 8sk - Džejms 29p/

Juta - Minesota 120:100
/Mičel 24p, 6as - Tauns 26p, 12sk/

Denver - Dalas 100:99
/Milsap 33p, 8sk, Jokić 11p, 14sk, 8as - Dončić 24p, 11sk, 9as/

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar