Ако Трамп позове укидамо таксе

Косовски премијер Рамуш Харадинај каже да ће спорне таксе бити суспендоване ако постоји споразум којим би Београд на крају дијалога признао Косово.

Србија 15.03.2019 | 07:53
Ако Трамп позове укидамо таксе
Харадинај је у емисији РТВ "Дукађини" поновио да би требало да буде јасно да такса неће нестати без признавања, али према његовим речима, "постоје могућности да се обустави ако се припреми уговор о међусобном признавању Косова и Србије".

"Када сам написао прво писмо као одговор на међународни план да покажем да Косово није за блокирање процеса, рекао сам да ако председник Трамп позове стране, одмах укидамо таксу, јер би значило да постоји нешто озбиљно - постоји уговор", прецизирао је Харадинај. 

Он је рекао да Косово није затворило врата за таксу, али да дужина процеса дијалога даје Београду могућност да консолидује међународну позицију, пренео је РТС. 

"Рекао сам Американцима и Енглезима да присиле Србију да престане да купује оружје у Москви у вредности робе коју продаје на Косову, а ми ћемо такође размотрити наш став о такси", рекао је Харадинај.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Доган

15.03.2019 07:14

Ма ј..о таксе, нека Србија уведе реципрочне мјере према Косову и проблем ће бити ријешен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало, овдје Трамп!

15.03.2019 07:19

Неће ни Србија ни БиХ пропасти ако не извозе робу на КиМ, преоријентисаће се на друга тржишта. То што је Шиптарима омогућено кршење међународног права и уговора, то је друга прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

15.03.2019 09:59

Цуј ти рекао Американцима и Енглезима да Србија купује орузје од Русије, да они то зауставе. Па и једни и други се боре за своју гу...., видис ста се и код њих десава. Дао Бог да банкротирају па нек и ми сви поцркамо, кад се само свадјамо и ултиматуме постављамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

15.03.2019 22:44

Дивље племе само зна за уцјене и насиље, Да уљеси нареде домаћину даим поклони своју кућу и имање дасе они на туђем разбашкаре. То неће да може.

Name

Логика

15.03.2019 11:07

А ако те позове Путин, шта ћеш му рећи мустро?

ОДГОВОРИТЕ