Ako Tramp pozove ukidamo takse

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da će sporne takse biti suspendovane ako postoji sporazum kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo.

Srbija 15.03.2019 | 07:53
Ako Tramp pozove ukidamo takse
Haradinaj je u emisiji RTV "Dukađini" ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim rečima, "postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije".

"Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsednik Tramp pozove strane, odmah ukidamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno - postoji ugovor", precizirao je Haradinaj. 

On je rekao da Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju, preneo je RTS. 

"Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružje u Moskvi u vrednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmotriti naš stav o taksi", rekao je Haradinaj.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dogan

15.03.2019 07:14

Ma j..o takse, neka Srbija uvede recipročne mjere prema Kosovu i problem će biti riješen.

ODGOVORITE
Name

Halo, ovdje Tramp!

15.03.2019 07:19

Neće ni Srbija ni BiH propasti ako ne izvoze robu na KiM, preorijentisaće se na druga tržišta. To što je Šiptarima omogućeno kršenje međunarodnog prava i ugovora, to je druga priča.

ODGOVORITE
Name

Jeca

15.03.2019 09:59

Cuj ti rekao Amerikancima i Englezima da Srbija kupuje oruzje od Rusije, da oni to zaustave. Pa i jedni i drugi se bore za svoju gu...., vidis sta se i kod njih desava. Dao Bog da bankrotiraju pa nek i mi svi pocrkamo, kad se samo svadjamo i ultimatume postavljamo.

ODGOVORITE
Name

Dora.

15.03.2019 22:44

Divlje pleme samo zna za ucjene i nasilje, Da uljesi narede domaćinu daim pokloni svoju kuću i imanje dase oni na tuđem razbaškare. To neće da može.

Name

Logika

15.03.2019 11:07

A ako te pozove Putin, šta ćeš mu reći mustro?

ODGOVORITE