Више од 30 мртвих на Новом Зеланду

Аустралијски екстремиста (28) отворио је ватру у џамији Ал Нур на Новом Зеланду, у граду Крајсчерчу. Пуцао је и према деци, а за сада је потврђено 9 жртава, мада има навода да је убијено око 30 људи.
 

Свијет 15.03.2019 | 07:32
Више од 30 мртвих на Новом Зеланду
Сведоци тврде да је убица испалио око 50 метака. Нападач се представио као Брентон Тарант из Графтона у Аустралији. 

Наводно, управо он је цео масакр преносио на Фејсбуку и касније исти видео објавио на Инстаграму. Компанија Фејсбук је спорни видео уклонила.

Крајстчерч је трећи по величини град на Новом Зеланду. Полиција је додала да је привела четворо људи и открила неколико експлозивних направа. 

Полиција је навела да се још не зна тачан број жртава и додала да су се напади догодили у две џамије које су биле пуне верника.

Позивајући се на изјаве очевидаца, локални медији су пренели да су неки од нападача носили одећу која подсећа на војну униформу. На лице места је упућена и војска која је деактивирала експлозивне направе пронађене у возилима приведених у близини џамија.

 Премијерка Новог Зеланда Јасинда Ардерн осудила је напад и додала да је то насилни чин без преседана.



(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аа

15.03.2019 07:23

Терорист је све снимао, припрему и напад. а у поцетку у видеу у ауту слуса "Радоване води своје србе"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

15.03.2019 08:26

Нови Зеланд, једино мјесто на планети које је било сигурно. Сада више није. Тхе енд!!

Name

Борка

15.03.2019 09:05

Не прицајте глупости СЛУСАО је БРИТАНСКУ ратну МУЗИКУ ис 17 вијека. Идиоти су компјутерски намјерно ставили Србску МУЗИКУ. Не баудите наивни.