Više od 30 mrtvih na Novom Zelandu

Australijski ekstremista (28) otvorio je vatru u džamiji Al Nur na Novom Zelandu, u gradu Krajsčerču. Pucao je i prema deci, a za sada je potvrđeno 9 žrtava, mada ima navoda da je ubijeno oko 30 ljudi.
 

Svijet 15.03.2019 | 07:32
Više od 30 mrtvih na Novom Zelandu
Svedoci tvrde da je ubica ispalio oko 50 metaka. Napadač se predstavio kao Brenton Tarant iz Graftona u Australiji. 

Navodno, upravo on je ceo masakr prenosio na Fejsbuku i kasnije isti video objavio na Instagramu. Kompanija Fejsbuk je sporni video uklonila.

Krajstčerč je treći po veličini grad na Novom Zelandu. Policija je dodala da je privela četvoro ljudi i otkrila nekoliko eksplozivnih naprava. 

Policija je navela da se još ne zna tačan broj žrtava i dodala da su se napadi dogodili u dve džamije koje su bile pune vernika.

Pozivajući se na izjave očevidaca, lokalni mediji su preneli da su neki od napadača nosili odeću koja podseća na vojnu uniformu. Na lice mesta je upućena i vojska koja je deaktivirala eksplozivne naprave pronađene u vozilima privedenih u blizini džamija.

 Premijerka Novog Zelanda Jasinda Ardern osudila je napad i dodala da je to nasilni čin bez presedana.



(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Aa

15.03.2019 07:23

Terorist je sve snimao, pripremu i napad. a u pocetku u videu u autu slusa "Radovane vodi svoje srbe"!!!

ODGOVORITE
Name

075

15.03.2019 08:26

Novi Zeland, jedino mjesto na planeti koje je bilo sigurno. Sada više nije. The end!!

Name

Borka

15.03.2019 09:05

Ne pricajte gluposti SLUSAO je BRITANSKU ratnu MUZIKU is 17 vijeka. Idioti su kompjuterski namjerno stavili Srbsku MUZIKU. Ne baudite naivni.