ЛЕ: Семберац одвео Ајнтрахт у 1/4-финале! И још...

Ајнтрахт на погон Јовића до четвртфинала Лиге Европе! Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта пласирали су се у четвртфинале Лиге Европе, пошто су победили милански Интер са 1:0.  Лука "брзи воз" Јовић за четвртфинале! Сјајан гол српског нападача у Милану, али и повреда Мијата Гаћиновића. Арсенал надокнадио 1:3! ОН ЈЕ ТОП КЛАСА! Јовић пред Барсиним директорима купио карту за Каталонију! Сјајним голом српског репрезентативца тим из Франкфурта славио на Меаци (1:0) и пласирао се у четвртфинале Лига Европе.  Гол Ивановића за крај Мореновог фудбалског часа, Црни Пантер да Бен Арфа коначно умукне! Арсенал и Виљареал прошли даље. Испали Зенит и Рен.

Фудбал 14.03.2019 | 23:31
ЛЕ: Семберац одвео Ајнтрахт у 1/4-финале! И још...
Херој немачког састава био је српски фудбалер Лука Јовић, који је у петом минуту постигао сјајан гол, који ће се испоставити као и једини.

Гледали смо одличну утакмицу у Милану, поготово у другом полувремену и право је чудо како је само виђен један погодак за деведесет минута игре.

Поред Јовића, своју улогу у тријумфу имали су и Филип Костић, као и Мијат Гаћиновић, који је у другом полувремену морао да изађе због повреде.

Ајнтрахт је славио укупним резултатом 1:0, пошто је у првом сусрету у Немачкој меч завршен без голова.

Жреб за четвртфинале Лиге Европе на програму је у петак од 13 часова.

Пролаз даље обезбедио је и Арсенал, који је пред домаћом публиком савладао Рен са 3:0 и укупним резултатом 4:3 прошао међу осам најбољих екипа.

Такође, Виљареал је прошао даље јер је савладао Зенит са 2:1, док је двомеч завршен резултатом 5:2 за шпанску екипу. Једини гол за Зенит постигао је Бане Ивановић у 91. минуту.

Мечеви Бенфика - Динамо и Славија Праг - Севиља отишли су у продужетак.

Лука Јовић не стаје! Заправо, Лука Јовић гази све пред собом!

Млади нападач српске репрезентације још једном је постигао гол за Ајнтрахт, овај пут у Милану против Интера за 1:0 већ у 5. минуту реванша осмине финала Лиге Европе.

Испоставило се, довољно за победу и пласман у четвртфинале, пошто је у првој утакмици било 0:0.

Сјајно је истрчао, отресао Холанђанина Стефана де Фраја у дуелу и онда лобовао Самира Хандановића.

Поред 21-годишњег центарфора, који се већ седам пута уписао у стрелце у Лиги Европе ове сезоне, у стартној постави Ајнтрахта нашли су се и друга два репрезентативца наше земље: Филип Костић и Мијат Гаћиновић.

Гаћиновић је, међутим, замењен због повреде у 59. минуту, па ћемо видети хоће ли моћи у понедељак да се одазове позиву селектора Младена Крстајића за пријатељску утакмицу против Немачке (20. марта) и прво коло квалификација за Европско првенство, против Португала (25. марта).

Ајнтрахт је потпуно заслужено прошао, а резултат је могао бити и убедљивији да се неколико пута баш наши играчи нису спетљали у завршници акција. Прво Гаћиновић, па Костић, а онда је пет минута пре краја Хандановић сјајно одбранио шут Јовића главом са неколико метара.

Од Интера смо мало тога видели ове вечери, као и у првом дуелу...

Велику победу у четвртак увече остварио је Арсенал, који је успео да надокнади 1:3 из Француске и у Лондону савлада Рен 3:0.

Сјајно су домаћи фудбалери отворили утакмицу и већ после 15 минута водили 3:0. У 72. је Обамејанг својим другим голом донео неопходну предност за пролаз, али се потом и обрукао у 82, када је са шест-седам метара потпуно неометан промашио небрањен гол.

Имао је доста среће да гостујући играчи не казне тај промашај упркос неколико добрих напада које су креирали у последњим минутима утакмице.

Треба истаћи и да би се можда ситуација на терену другачије одвијала да је лопта после шута М'Бајеа Нијанга у 47. минуту завршила у мрежи, али је погодила стативу.

Жалиће због тога навијачи Рена, који су у огромном броју допутовали у престоницу Енглеске.

У четвртфинале је прошао и Виљарела, који је поново био успешнији од Зенита. После 3:1 у Русији, "жута подморница" славила је 2:1 код куће...

Дошли, видели, и можда одлучили да купе голгетера светске класе! Целе сезоне блиста у дресу Ајнтрахта из Франкфурта Лука Јовић, али бољи тренутак да још једном демонстира таленат од вечерашње утакмице на Ђузепе Меаци није могао да изабере.

Пут Милана кренуо је комплетан борд Барсиних директора. Били су ту Ерик Абидал, Пеп Сегура и Рамон Планес. Имали су шта да виде. Ајнтрахт је стигао до тријумфа против Интера (1:0), а Лука Јовић је још једном показао да је велики. Толико велики да може да ствара неспокој директним ривалим када га туку, ударају... Могуће је да вечерашњом партијом некадашњи члан Црвене звезде купио себи карту за Каталонију... Јер сигурни смо да ће Барсини људи однети позитиван извештај са Ноу Камп.

Не ради се само о голу у петом минуту. Док је имао снаге у ногама и плућима Јовић је играо пефектно. Знао је из прве да одигра лопту и отвори контру саиграчима, знао је да се побије у дефанзиви и са леђа отме чисту лопту Шкрињару и Борхи Валеро. Био је ударна песница изузетне колективне игре Ајнтрахта из Франкфурта чији јак састојак су били Мијат Гаћиновић и Филип Костић.

Интер осакаћен бројним повредама једноставно није могао да парира Ајнтрахту. Немци нису могли да пожеле бољи почетак, посебно што су имали френетичну подршку близу 15 хиљада навијача на Меаци.

Играо се пети минут када је прво сјајним пресингом Лука Јовић натерао Де Фраја на лош потез, потом га отресао и онда подигао лопту испред истрчалог Самира Хандановића. Није било спаса за Интер.

Био је то седми погодак Луке Јовића у Лиги Европше, 22. у сезони. Тек после тог гола Ајнтрахт је био бољи. Сувише лежерни су били у офанзивним акцијама гости. Могли су већ у првих 45 минута да реше питање победника.

Имао је неколико покушаја са дистанце Јовић, Алеу је поништен погодак, није имао среће Мијат Гаћиновић. Сјајно је отео лопту на средини терена, истрчао добрих 30 метара, али није имао снаге да превари Хандановића.

Једноставно, ове вечери је Ајнтрахт био бржи и јачи. Много одлучније у дуелу. Интер је само повремено претио преко Полетина и Перишића. Са друге стране Јовић, вероватно свестан чињенице да га гледају Барсини директори, играо је као никад у животу. Бар што се дефанзиве тиче. Знао је да ишпринта и добрих 30 метара како би прекинуо контру Интера.

Управо због енергетске истрошености пропустио је неколико добрих шанси, два пута је шутирао поред гола Хандановића. Све је могао да реши Филип Костић, али се спетљао у одличној ситуацији. Потом је и Јовић имао идеалну прилику у 90. минуту. Шутирао је главом пет метара, Хандановић је направио бравуру. 

Гол Ивановића за крај Мореновог фудбалског часа, Црни Пантер да Бен Арфа коначно умукне! Арсенал и Виљареал прошли даље. Испали Зенит и Рен.

Хатем Бен Арфа је био наоштрен да пред очима целог света осрамоти Унаја Емерија, да му се освети због свих оних усамљних тренутака на трибинама Парка принчева док је још био играч Пари Сен Жермена. Паклени план му није прошао. Иако је Рен имао предност од 3:1 из првог меча. Ни тада Бен Арфа није био кључни играч француског тима. Вечерас се на Емирејтсу није видео. И можда је сада схватио зашто није и никада неће бити играч за највеће клубове. Довољно је било само да погледа у Пјер-Емерика Обамејана и уочи разлику. Нападач из Габона је на крају навукао одело суперхероја – маску Црног Пантера да будемо прецизни и сасвим буквални –  и са два гола и асистенцијом повео Арсенал до победе од 3:0 и четврффинала Лиге Европе.

Није истина то било блиставо издање прошлогодишњег полуфиналисте, али било је сасвим довољно да се Рен врати у француске оквире. Имају они још много да уче како би могли да играју озбиљнију улогу у Европи, требало би то да им је јасно после ужасног почетка вечерашњег меча и две лопте у мрежи Томаша Кубека после само 15 минута игре. Први је постигао Обамејан, други Ешли Мејтленд Најлс, на Пјер-Емерикову асистенцију.

Већ тада је Арсенал имао резултат који га води даље, али је Рену један гол био довољан да преокрене ситуацију у своју корист. Имали су гости притом и повољну околност да се Арсенал некако несвесно повукао на своју половину терена и ривалу препустио лопту. С тим да Французи нису знали шта ће са њом. Као штоЕмери својевремено није знао шта ће са Бен Арфом. И док су се фудбалски романтици потајно надали да ћеБен Арфа и “сиромашни” Рен удавити богате племиће из Лондона навијачи Рена чекали су Хатема да се појави на терену. Није се то десило.

Тек у другом полувремену створио је Рен неке шансе, али ваљда му је и срећа окренула леђа. Мало срећа, мало Петр Чех. Арсенал је добио време да предахне, Обамејану је само толико требало. Да узме даха за још један спринт, да стигне лопту Сеада Колашинца за 3:0.

"Пре меча сам рекао неким пријатељима да ћемо победити са 3:1 или 4:1 и ето, нисмо дали тај четврти гол, али су се моја предвиђања испунила. Мотивацију сам пронашао у жељи да одиграм добро и победимо, али јесам пар пута кренуо поглед ка Емерију и видео га онако нервозног као некад, није се променио. Насмејао бих се сваки пут кад сам га погледао", говорио је Бен Арфа уочи меча.

Сад нек ћути.

Дакле, Арсенал је у складу са очекивањима отишао у четвртфинале. Изненађење смо зато могли да гледамо у двомечу Виљареала и Зенита у коме су Шпанци у два чина показали да нису случајно славили са 3:1 у Санкт Петербургу, већ да су једноставно квалитетнији састав од Руса. На Мадригалу 2:0 у режији Ђерара Морена и крај руских клубова у Европи за ову сезону, пошто је раније данас испао и Краснодар, такође од Шпанаца, само од Валенсије.

У Краснодару је Гонсало Гуедеш пресудио Русима, на Мадригалу је то био Ђерар Морено. Нападач кога је Виљареал овог лета довео из 20.000.000 евра у Примери није много показао, али играма у Лиги Европе не дозвољава управи Жуте подморнице да је прошле сезоне постигао 16 првенствених голова за Еспањол. Овај први вечерас је право мало ремек дело. А на њега се надовезала и асистенција за Карлоса Баку.Бранислав Ивановић је закаснио да покрије Колумбијца. 

Истина, доскорашњи капитен Србије се касније донекле искупио за ту грешку, пошто је у судијској надокнади постигао утешни гол за коначних 1:2, али тај један погодак није могао да поправи блед утисак Зенита у окршају са Зенитон. Заслужена елиминација. Сад је битна само шампионска трка са Краснодаром.

ЛИГА ЕВРОПЕ, осмина финала:

18.55

Динамо Кијев - ЧЕЛСИ 0:5 (0:3), прва утакмица 0:3
/Жиру 5, 33, 59, Алонсо 45+1, Хадсон-Одои 78/

Краснодар - ВАЛЕНСИЈА 1:1 (0:0), 1:2
/Сулејманов 85 - Гуедеш 90+3/

Салцбург - НАПОЛИ 3:1 (1:1), 0:3
/Дабур 25, Гулбрандсен 65, Леитгеб 90+2 - Милик 14/

21.00

АРСЕНАЛ - Рен 3:0 (2:0), прва утакмица 1:3
/Обамејанг 5, 72, Мајтланд-Најлс 15/

Бенфика - Динамо Загреб продужеци - 1:0 (0:0), 0:1
/Жонас 71/

Интер - АЈНТРАХТ 0:1 (0:1), 0:0
/Јовић 5/

Славија Праг - Севиља продужеци - 2:2 (1:1), 2:2
/Нгадеу-Нгађуи 15, Соучек 47п - Бен Једер 44п, Ел Хадади 54/

ВИЉАРЕАЛ - Зенит 2:1 (1:0), 3:1
/Морено 29, Бака 47/

*Великим словима исписана су имена тимова који су прошли. Жреб четвртфиналних парова је у петак у 13 часова.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар