LE: Semberac odveo Ajntraht u 1/4-finale! I još...

Ajntraht na pogon Jovića do četvrtfinala Lige Evrope! Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su pobedili milanski Inter sa 1:0.  Luka "brzi voz" Jović za četvrtfinale! Sjajan gol srpskog napadača u Milanu, ali i povreda Mijata Gaćinovića. Arsenal nadoknadio 1:3! ON JE TOP KLASA! Jović pred Barsinim direktorima kupio kartu za Kataloniju! Sjajnim golom srpskog reprezentativca tim iz Frankfurta slavio na Meaci (1:0) i plasirao se u četvrtfinale Liga Evrope.  Gol Ivanovića za kraj Morenovog fudbalskog časa, Crni Panter da Ben Arfa konačno umukne! Arsenal i Viljareal prošli dalje. Ispali Zenit i Ren.

Fudbal 14.03.2019 | 23:31
LE: Semberac odveo Ajntraht u 1/4-finale! I još...
Heroj nemačkog sastava bio je srpski fudbaler Luka Jović, koji je u petom minutu postigao sjajan gol, koji će se ispostaviti kao i jedini.

Gledali smo odličnu utakmicu u Milanu, pogotovo u drugom poluvremenu i pravo je čudo kako je samo viđen jedan pogodak za devedeset minuta igre.

Pored Jovića, svoju ulogu u trijumfu imali su i Filip Kostić, kao i Mijat Gaćinović, koji je u drugom poluvremenu morao da izađe zbog povrede.

Ajntraht je slavio ukupnim rezultatom 1:0, pošto je u prvom susretu u Nemačkoj meč završen bez golova.

Žreb za četvrtfinale Lige Evrope na programu je u petak od 13 časova.

Prolaz dalje obezbedio je i Arsenal, koji je pred domaćom publikom savladao Ren sa 3:0 i ukupnim rezultatom 4:3 prošao među osam najboljih ekipa.

Takođe, Viljareal je prošao dalje jer je savladao Zenit sa 2:1, dok je dvomeč završen rezultatom 5:2 za špansku ekipu. Jedini gol za Zenit postigao je Bane Ivanović u 91. minutu.

Mečevi Benfika - Dinamo i Slavija Prag - Sevilja otišli su u produžetak.

Luka Jović ne staje! Zapravo, Luka Jović gazi sve pred sobom!

Mladi napadač srpske reprezentacije još jednom je postigao gol za Ajntraht, ovaj put u Milanu protiv Intera za 1:0 već u 5. minutu revanša osmine finala Lige Evrope.

Ispostavilo se, dovoljno za pobedu i plasman u četvrtfinale, pošto je u prvoj utakmici bilo 0:0.

Sjajno je istrčao, otresao Holanđanina Stefana de Fraja u duelu i onda lobovao Samira Handanovića.

Pored 21-godišnjeg centarfora, koji se već sedam puta upisao u strelce u Ligi Evrope ove sezone, u startnoj postavi Ajntrahta našli su se i druga dva reprezentativca naše zemlje: Filip Kostić i Mijat Gaćinović.

Gaćinović je, međutim, zamenjen zbog povrede u 59. minutu, pa ćemo videti hoće li moći u ponedeljak da se odazove pozivu selektora Mladena Krstajića za prijateljsku utakmicu protiv Nemačke (20. marta) i prvo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Portugala (25. marta).

Ajntraht je potpuno zasluženo prošao, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji da se nekoliko puta baš naši igrači nisu spetljali u završnici akcija. Prvo Gaćinović, pa Kostić, a onda je pet minuta pre kraja Handanović sjajno odbranio šut Jovića glavom sa nekoliko metara.

Od Intera smo malo toga videli ove večeri, kao i u prvom duelu...

Veliku pobedu u četvrtak uveče ostvario je Arsenal, koji je uspeo da nadoknadi 1:3 iz Francuske i u Londonu savlada Ren 3:0.

Sjajno su domaći fudbaleri otvorili utakmicu i već posle 15 minuta vodili 3:0. U 72. je Obamejang svojim drugim golom doneo neophodnu prednost za prolaz, ali se potom i obrukao u 82, kada je sa šest-sedam metara potpuno neometan promašio nebranjen gol.

Imao je dosta sreće da gostujući igrači ne kazne taj promašaj uprkos nekoliko dobrih napada koje su kreirali u poslednjim minutima utakmice.

Treba istaći i da bi se možda situacija na terenu drugačije odvijala da je lopta posle šuta M'Bajea Nijanga u 47. minutu završila u mreži, ali je pogodila stativu.

Žaliće zbog toga navijači Rena, koji su u ogromnom broju doputovali u prestonicu Engleske.

U četvrtfinale je prošao i Viljarela, koji je ponovo bio uspešniji od Zenita. Posle 3:1 u Rusiji, "žuta podmornica" slavila je 2:1 kod kuće...

Došli, videli, i možda odlučili da kupe golgetera svetske klase! Cele sezone blista u dresu Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović, ali bolji trenutak da još jednom demonstira talenat od večerašnje utakmice na Đuzepe Meaci nije mogao da izabere.

Put Milana krenuo je kompletan bord Barsinih direktora. Bili su tu Erik Abidal, Pep Segura i Ramon Planes. Imali su šta da vide. Ajntraht je stigao do trijumfa protiv Intera (1:0), a Luka Jović je još jednom pokazao da je veliki. Toliko veliki da može da stvara nespokoj direktnim rivalim kada ga tuku, udaraju... Moguće je da večerašnjom partijom nekadašnji član Crvene zvezde kupio sebi kartu za Kataloniju... Jer sigurni smo da će Barsini ljudi odneti pozitivan izveštaj sa Nou Kamp.

Ne radi se samo o golu u petom minutu. Dok je imao snage u nogama i plućima Jović je igrao pefektno. Znao je iz prve da odigra loptu i otvori kontru saigračima, znao je da se pobije u defanzivi i sa leđa otme čistu loptu Škrinjaru i Borhi Valero. Bio je udarna pesnica izuzetne kolektivne igre Ajntrahta iz Frankfurta čiji jak sastojak su bili Mijat Gaćinović i Filip Kostić.

Inter osakaćen brojnim povredama jednostavno nije mogao da parira Ajntrahtu. Nemci nisu mogli da požele bolji početak, posebno što su imali frenetičnu podršku blizu 15 hiljada navijača na Meaci.

Igrao se peti minut kada je prvo sjajnim presingom Luka Jović naterao De Fraja na loš potez, potom ga otresao i onda podigao loptu ispred istrčalog Samira Handanovića. Nije bilo spasa za Inter.

Bio je to sedmi pogodak Luke Jovića u Ligi Evropše, 22. u sezoni. Tek posle tog gola Ajntraht je bio bolji. Suviše ležerni su bili u ofanzivnim akcijama gosti. Mogli su već u prvih 45 minuta da reše pitanje pobednika.

Imao je nekoliko pokušaja sa distance Jović, Aleu je poništen pogodak, nije imao sreće Mijat Gaćinović. Sjajno je oteo loptu na sredini terena, istrčao dobrih 30 metara, ali nije imao snage da prevari Handanovića.

Jednostavno, ove večeri je Ajntraht bio brži i jači. Mnogo odlučnije u duelu. Inter je samo povremeno pretio preko Poletina i Perišića. Sa druge strane Jović, verovatno svestan činjenice da ga gledaju Barsini direktori, igrao je kao nikad u životu. Bar što se defanzive tiče. Znao je da išprinta i dobrih 30 metara kako bi prekinuo kontru Intera.

Upravo zbog energetske istrošenosti propustio je nekoliko dobrih šansi, dva puta je šutirao pored gola Handanovića. Sve je mogao da reši Filip Kostić, ali se spetljao u odličnoj situaciji. Potom je i Jović imao idealnu priliku u 90. minutu. Šutirao je glavom pet metara, Handanović je napravio bravuru. 

Gol Ivanovića za kraj Morenovog fudbalskog časa, Crni Panter da Ben Arfa konačno umukne! Arsenal i Viljareal prošli dalje. Ispali Zenit i Ren.

Hatem Ben Arfa je bio naoštren da pred očima celog sveta osramoti Unaja Emerija, da mu se osveti zbog svih onih usamljnih trenutaka na tribinama Parka prinčeva dok je još bio igrač Pari Sen Žermena. Pakleni plan mu nije prošao. Iako je Ren imao prednost od 3:1 iz prvog meča. Ni tada Ben Arfa nije bio ključni igrač francuskog tima. Večeras se na Emirejtsu nije video. I možda je sada shvatio zašto nije i nikada neće biti igrač za najveće klubove. Dovoljno je bilo samo da pogleda u Pjer-Emerika Obamejana i uoči razliku. Napadač iz Gabona je na kraju navukao odelo superheroja – masku Crnog Pantera da budemo precizni i sasvim bukvalni –  i sa dva gola i asistencijom poveo Arsenal do pobede od 3:0 i četvrffinala Lige Evrope.

Nije istina to bilo blistavo izdanje prošlogodišnjeg polufinaliste, ali bilo je sasvim dovoljno da se Ren vrati u francuske okvire. Imaju oni još mnogo da uče kako bi mogli da igraju ozbiljniju ulogu u Evropi, trebalo bi to da im je jasno posle užasnog početka večerašnjeg meča i dve lopte u mreži Tomaša Kubeka posle samo 15 minuta igre. Prvi je postigao Obamejan, drugi Ešli Mejtlend Najls, na Pjer-Emerikovu asistenciju.

Već tada je Arsenal imao rezultat koji ga vodi dalje, ali je Renu jedan gol bio dovoljan da preokrene situaciju u svoju korist. Imali su gosti pritom i povoljnu okolnost da se Arsenal nekako nesvesno povukao na svoju polovinu terena i rivalu prepustio loptu. S tim da Francuzi nisu znali šta će sa njom. Kao štoEmeri svojevremeno nije znao šta će sa Ben Arfom. I dok su se fudbalski romantici potajno nadali da ćeBen Arfa i “siromašni” Ren udaviti bogate plemiće iz Londona navijači Rena čekali su Hatema da se pojavi na terenu. Nije se to desilo.

Tek u drugom poluvremenu stvorio je Ren neke šanse, ali valjda mu je i sreća okrenula leđa. Malo sreća, malo Petr Čeh. Arsenal je dobio vreme da predahne, Obamejanu je samo toliko trebalo. Da uzme daha za još jedan sprint, da stigne loptu Seada Kolašinca za 3:0.

"Pre meča sam rekao nekim prijateljima da ćemo pobediti sa 3:1 ili 4:1 i eto, nismo dali taj četvrti gol, ali su se moja predviđanja ispunila. Motivaciju sam pronašao u želji da odigram dobro i pobedimo, ali jesam par puta krenuo pogled ka Emeriju i video ga onako nervoznog kao nekad, nije se promenio. Nasmejao bih se svaki put kad sam ga pogledao", govorio je Ben Arfa uoči meča.

Sad nek ćuti.

Dakle, Arsenal je u skladu sa očekivanjima otišao u četvrtfinale. Iznenađenje smo zato mogli da gledamo u dvomeču Viljareala i Zenita u kome su Španci u dva čina pokazali da nisu slučajno slavili sa 3:1 u Sankt Peterburgu, već da su jednostavno kvalitetniji sastav od Rusa. Na Madrigalu 2:0 u režiji Đerara Morena i kraj ruskih klubova u Evropi za ovu sezonu, pošto je ranije danas ispao i Krasnodar, takođe od Španaca, samo od Valensije.

U Krasnodaru je Gonsalo Guedeš presudio Rusima, na Madrigalu je to bio Đerar Moreno. Napadač koga je Viljareal ovog leta doveo iz 20.000.000 evra u Primeri nije mnogo pokazao, ali igrama u Ligi Evrope ne dozvoljava upravi Žute podmornice da je prošle sezone postigao 16 prvenstvenih golova za Espanjol. Ovaj prvi večeras je pravo malo remek delo. A na njega se nadovezala i asistencija za Karlosa Baku.Branislav Ivanović je zakasnio da pokrije Kolumbijca. 

Istina, doskorašnji kapiten Srbije se kasnije donekle iskupio za tu grešku, pošto je u sudijskoj nadoknadi postigao utešni gol za konačnih 1:2, ali taj jedan pogodak nije mogao da popravi bled utisak Zenita u okršaju sa Zeniton. Zaslužena eliminacija. Sad je bitna samo šampionska trka sa Krasnodarom.

LIGA EVROPE, osmina finala:

18.55

Dinamo Kijev - ČELSI 0:5 (0:3), prva utakmica 0:3
/Žiru 5, 33, 59, Alonso 45+1, Hadson-Odoi 78/

Krasnodar - VALENSIJA 1:1 (0:0), 1:2
/Sulejmanov 85 - Guedeš 90+3/

Salcburg - NAPOLI 3:1 (1:1), 0:3
/Dabur 25, Gulbrandsen 65, Leitgeb 90+2 - Milik 14/

21.00

ARSENAL - Ren 3:0 (2:0), prva utakmica 1:3
/Obamejang 5, 72, Majtland-Najls 15/

Benfika - Dinamo Zagreb produžeci - 1:0 (0:0), 0:1
/Žonas 71/

Inter - AJNTRAHT 0:1 (0:1), 0:0
/Jović 5/

Slavija Prag - Sevilja produžeci - 2:2 (1:1), 2:2
/Ngadeu-Ngađui 15, Souček 47p - Ben Jeder 44p, El Hadadi 54/

VILJAREAL - Zenit 2:1 (1:0), 3:1
/Moreno 29, Baka 47/

*Velikim slovima ispisana su imena timova koji su prošli. Žreb četvrtfinalnih parova je u petak u 13 časova.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar