ЕЛ: Порази Бајерна, Макабија и Олимпијакоса!

Бајерн поражен у Каунасу, Мицић одличан у Тел Авиву! Кошаркаши Бајерна из Минхена поражени су на гостовању од Жалгириса из Каунаса са 85:79, у 26. колу Евролиге.  Српски Бајерн пропустио шансу за плеј-оф! Жалгирис на крају славио – 85:79.  Мицић и Ефес освојили Тел Авив! Српски плејмејкер Васа Мицић иницирао преокрет Ефеса којим је нанео први пораз Макабију у Тел Авиву после серије од седам домаћих тријумфа у Евролиги.  Милутинов честитао Мицову и Недовићу! У дуелу српских кошаркаша у Милану двојац Арманија уписао је важну побједу против Олимпијакоса, али италијанска екипа није успјела да надокнади "минус 14“ против Грка, а тек је чека паклен распоред.

Кошарка 14.03.2019 | 23:24
ЕЛ: Порази Бајерна, Макабија и Олимпијакоса!
Изабраници Дејана Радоњића овим неуспехом умањили су шансе да се нађу међу најбољих осам тимова, пошто имају скор од 12 победа и 14 пораза.

Владимир Лучић меч је завршио са 10 поена, два скока и две асистенције, док је Немања Дангубић постигао свих седам са линије за слободна бацања.

Екипу из Каунаса предводио је Григони са 18 поена, док је Дејвис убацио 16.

Жалгирис сада има скор од 11/15, а Бајерн је на поменутих 12/14.

Српски Бајерн, предвођен некадашњим тренером Црвене звезде Дејаном Радоњићем жестоко се удаљио од потенцијалног пласмана у плеј-оф. Тим из Баварске доживео је четврти пораз у последњих пет евролигашких мечева. Вечерас је био бољи Жалгирис – 85:79.

Тим Шарунаса Јасекевичијуса имао је вођство током читавог меча. Када у Бајерну буду анализирали разлоге пораза, сигурно ће им у очи упасти процнат литванског тима за три поена. Жалгирис је погодио 11 тројки из 23 покушаја.

Победник је у Литванији почео да се назире у другој четвртини. Жалгирис је тада стекао двоцифрену предност и потом рутински завршио посао.

Најефикаснији код домаћина био је Мариус Григонис са 18 поена. У тиму Дејана Радоњића бољи од осталих био је Нихад Ђедовић са 17 поена. Владимир Лучић је додао 10, а Немања Дангубић седам поена.

Анадолу Ефес славио је у Тел Авиву са 79:71, а Василије Мицић одиграо је сјајан меч.

Плејмејкер турске екипе имао је учинак од 15 поена и пет асистенција. Пратили су га са по 13 поена Моерман, Бобуа и Ларкин, док је Данстон постигао 12.

У пораженом саставу Тарик Блек је постигао 18, док је Џони О'Брајант меч завршио са 13.

Макаби има скор 12/14, док је Ефес на одличних 17/9.

Мицић 15+5, Ефес покорио Тел Авив и сачувао четврто место! Макаби остаје испод црте.

Против Барселоне помахнитали Шејн Ларкин је са 37 поена био играч одлуке, у Тел Авиву је Ефес до победе ишао као тим. Чак петорица кошаркаша, међу њима и Василије Мицић, уписала су двоцифрен кошгетерски учинак и Ефес је савладао Макаби са 79:71 и тако четири кола пре краја регуларног тока сезоне задржао четврто место на табели које значи и предност домаћег терена на првом кораку нокаут фазе такмичења.

Макаби је своје прокоцкао крајем друге и почетком треће деонице. Прво јер је испустио вођство од 31:22 када су Мицић и Крунослав Симон вратили госте у живот. Почетком другог полувремена Адријен Моерман иШејн Ларкин узимају лопту у руке и серијом 11:2 одводе Ефес на 71:62. Ниједном се после тога Макаби није сасвим вратио у меч, па је остао на 12 победа, испод црте која значи пласман у плеј-оф.

Најефикаснији играч Ефеса био је Мицић, који је уз 15 поена (за три поена 1/5) убележио и пет асистенција.Ларкин, Родриг Бобуа и Моерман су додали по 13 поена, Брајант Данстон је стао на 12. На другој страни је са 18 одскочио Тарик Блек, Џони О’Брајант је помогао са 13, Џон Дибартоломео је добацио до 10, али није било подршке осталих саиграча и Макаби је морао да се помири са поразом.

Још четири прилике имаће да се исправи.

Ефес се погнуте главе враћао са три последња гостовања, а онда у 26. колу Евролиге освојио сав плен тамо где је "најтврђе".

Турска екипа савладала је Макаби 79:71 у Тел Авиву, где „понос Израела“ није савладан још од 13. децембра, када је Венсан Порије кошевима 11 секунди пре краја донео Басконији победу 81:79.

Макаби је у четвртак увече положио оружје пред екипом Ефеса коју је са 15 поена и пет асистенције предводио српски репрезентативац Василије Мицић.

Управо његовим поенима инициран је преокрет Ефеса у одлучујућој трећој четвртини, његовим поенима Ефес је задржао „плус девет“ у финишу утакмице када се Макаби још надао чуду, да би његовим поенима са линије пенала стављена тачка на „и“ у Менора мивтахим Арени у Тел Авиву.

МАКАБИ - ЕФЕС 71:79 (18:13, 23:26, 17:19, 13:21).

Читава прва четвртина (18:13) требала је играчима Макабија и Ефеса да уђу у ритам, па је закуцавање Брока Мотума на старту другог периода било најефектнији потез у дотадашњем току меча. Само Тејрик Блек са 11 поена био је расположен у првом периоду у екипи Макабија која је на Мотумово закуцавање одговорила одличном игром и стигла до максималних 31:22.

Тек када је 221 центиметар високи Тибор Плајс погодио тројку екипа Ефеса се тргнула и тројком Мицића и полагањем Балбаја смањила на 33:30 и натерала Атамана да зове тајм аут. Два и по минута касније, после нових поена Мицића и тројке Бубое морао је то да поново учини јер је Ефес пришао на 38:37.

Успео је Вилбекин тројком да казни промашај Симона са исте удаљености, али и турска екипа да се задржи на заостатку 41:39 на крају друге четвртине.

Ефес је у трећем периоду успео да коначно стигне до вођства. После промаша Кејна са линије слободних бацања Данстон је показао зашто је други најбољи блокер у историји Евролиге, а Мицић смањио на 48:47. Турска екипа није стала, Моерман је погодио тројку, а потом и Бубоа за 48:53 и мало утишао навијаче у Тел Авиву.

Тајм аут Сферопулоса који је викао играчима "немате самопоуздања у одбрани, а још горе у нападу" уродио је плодом и серија је заустављена, а Макаби је онда добром секвенцом у финишу трећег периода и полагањем Блека у последњој секунди изједначио на 58:58.

Само два минута трајао је егал у последњем периоду, а онда је Ефес одмакао на плус девет после тројке Шејна Ларкина (71:62). Ту предност одржао је у следећем нападу и Мицић, да би се наде израелске екипе распршиле када је до тада одлични Блек промашио оба слободна бацање при резултату 77:71.

Прилику да заслужено затвори овај меч искористио је Васа Мицић са линије пенала за укупно 15 поена. По два мање дали су Моерман, Бубоа и Ларкин.

Код Макабија најефикаснији је био Блек са 18 поена, а О'Брајант је додао 13 поена и седам скокова.

Ефес је овом победом са скором 17-9 одмакао Барселони која има 15-10, али и утакмицу мање. На другој страни Макаби је пропустио прилику да се прв пут ове сезоне убаци у ТОП 8.

"Понос Израела“ остао је на 12-14, иза Арманија и Олимпијакоса који имају по победу више, док по 12 победа имају и Панатинаикос и Бајерн. Макабију следи грчевита борба за пласман у плеј-оф јер има лошији међусобни скор са практично свим директним ривалима. У преостала четири кола Израелци ће морати да обезбеде побједу више од Басконије, Арманија, Олимпијакоса док са оптимизмом могу чекати тек евентуални егал са Панатинаикосом.

Макаби ће у та четири кола играти против три екипе из доњег дела табеле и то у наредна три меча. Прво ће дочекати Жалгирис, потом гостовати код Химкија, затим следи дуел са Гран Канаријом у Тел Авиву, а онда тек велики дерби против Фенербахчеа у последњем колу.

С друге стране екипа Ефеса  ће против Будућности имати одличну прилику да упише нове бодове у борби за четврту позицију и предност домаћег терена у плеј-офу. У последња два кола гостоваће Басконији и Арманију.

Џејмс без респекта – Армани после 4 поена у четвртини срушио Пирејце! Кошаркаши Арманија из Милана победили су Олимпијакос на домаћем паркету резултатом 66:57 у 26. колу Евролиге.

Екипа из Милана је дошла до друге победе над Олимпијакосом у овосезонском издању Евролиге и престигла тим из Пиреја на табели, четири кола пре краја.

После одличног отварања меча тим Симонеа Пјаниђанија је у другој четвртини успео да постигне само четири поена, па се на полувреме отишло са нестварно неефикасних 23:23.

Ниво кошарке био је значајно бољи у наставку, поготово у трећој деоници, коју је Армани решио у своју корист са 26:16. Предност домаћина је у последњих десет минута само расла, у једном тренутку износила и 16 поена, па је до краја меча Олимпијакос успео само да умањи заостатак.

Убедљиво најбољи актер меча био је амерички плејмејкер Мајк Џејмс, који је остварио индекс 31 уз 27 поена и по шест скокова и асистенција.

Поред њега једини двоцифрени код домаћина био је српски интернационалац Владимир Мицов са 13 поена, Кејлеб Тарзуски је забележио шест поена и десет скокова, док је Немања Недовић завршио са седам поена уз шут из игре 3/11.

Меч за госте је обележила повреда Василиса Спанулиса, који је морао да напусти меч током друге четвртине.

Српски центар Никола Милутинов одиграо је 30 минута и имао 13 поена и девет скокова, Најџел Вилијамс-Гос је убацио 11 поена и имао шест успешних додавања, а поен мање додао је Саша Везенков.

У последњем мечу дана Гран Канарија је у дербију зачеља на свом паркету преслишала Дарушафаку и савладала је резултатом 84:64.

Код победника истакао се Маркус Ериксон са 16 поена, док је на другој страни најефикаснији био Картал Озмизрак са 11 постигнутих поена.

Милутинов честитао Мицову и Недовићу! У дуелу српских кошаркаша у Милану двојац Арманија уписао је важну побједу против Олимпијакоса, али италијанска екипа није успјела да надокнади "минус 14“ против Грка, а тек је чека паклен распоред. Милутинов не може сам, Армани је ипак марка! Нови евролигашки пораз Олимпијакоса.

Спустио је Армани поново на земљу Олимпијакос победом од 66:57 у Милану у оквиру 26. кола Евролиге.

Само једна добра четвртина грчког тима (друга) и расположени Никола Милутинов нису били довољни за бољи резултат екипе Дејвида Блата која као да се труди да намерно да испадне из топ осам у финишу ове занимљиве евролигашке трке.

Убио је Атињане вечерас Мајк Џејмс. Американац је убацио фантастичних 27 поена и уз расположеногВладимира Мицова (13 кошева) био централна фигура у редовима победничког тима. Немања Недовићубацио је седам поена за 22 минута колико је провео на паркету. 

На другој страни код Олимпијакоса најбољи је био Никола Милутинов са 13 поена док је Најџел Вилијамс Госубацио 11.

Овом победом Армани је прескочио Олимпијакос на евролигашкој табели и тренунто је шести са скором 14-12, док Олимпијакос на осмој позицији има скор 13-13.

Када је ријешено питање побједника у дуелу Арманија и Олимпијакоса кренула је борба за кош-разлику, а на крају и једни и други су побједници и поражени.

Армани је савладао је Олимпијакос 66:57 у директној борби за пласман у плеј-оф, међутим, клуб из Пиреја успио је да сачува бољи међусобни скор пошто је у Грчкој слабио 99:75, па ће имати "адут у рукаву“ у финишу сезоне у Евролиги.

Много бољу партију пружила је екипа Симонеа Пјаниђанија, осим у другој четвртини када их је Олимпијакос оставио на само ЧЕТИРИ поена (4:13).

То међутим није утицало много на резултат, напротив, црвено-бијели су само смањили на 23:23 за крај друге четвртине.

Армани је све ријешио у трећем периоду, који је завршио са двоцифреном предношћу (49:39), међутим, Олимпијакос у чијим редовима је Никола Милутинов одиграо запажену улогу са 13 поена и девет скокова, није дозволио да упише "двоструки“ пораз.

Послије 40 минута игре српски центар честитао је сународницима, Владимир Мицову (13 поена) иНемањи Недовићу (8 поена), те Мајку Џејмсу који је са 27 поена предводио Армани до заслужене побједе, али борба за пласман у плеј-оф далеко је од завршене.

Послије 26. кола Армани има скор 14:12, Олимпијакос је на 13:13, а обје екипе у трци су за ТОП 8 са Макабијем, Басконијом, Панатинаикосом, па и Бајерном.

У ту трку Армани ће упркос вечерашњој побједи ући са много мање самопоуздања јер га чека паклен распоред. У наредном колу италијанска екипа гостоваће Реал, потом дочекати Панатинаикос и Фенербахче, а онда у посљедњем колу гостовати Ефесу.

Олимпијакос има бољи међусобни скор, али и далеко бољи распоред у посљедња четири кола.Прво ће дочекати Бајерн, потом гостовати код Гран Канарије, а онда завршити сезону са двије утакмице код куће – против Жалгириса и Дарушафаке.

ЕВРОЛИГА, 26. коло:

четвртак

Химки - Реал Мадрид 75:100
Жалгирис - Бајерн 85:79
Макаби - Ефес 71:79
Милано - Олимпијакос 66:57
Гран Канарија - Дарушафака 21.30

петак

ЦСКА - Панатинаикос 18.00
Фенербахче - Барселона 18.45
Басконија - Будућност 20.30

Табела: Фенербахче 21-4, ЦСКА 20-5, Реал Мадрид 20-6, Ефес 17-9, Барселона 15-10, Басконија 13-12, Милано 14-12, Олимпијакос 13-13, Панатинаикос 12-13, Макаби 12-14, Бајерн 12-14, Жалгирис 11-15, Химки 9-17, Гран Канарија 6-19, Будућност 6-19, Дарушафака 3-22.

ПАРОВИ 27. КОЛА: Ефес – ЦСКА, Фенербахче – Будућност, Олимпијакос – Бајерн, Барселона – Гран Канарија (19. март), Дарушафака – Химки, Панатинаикос – Басконија, Макаби – Жалгирис, Реал – Армани (20. март)

Извор: мондо.ба/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар