Мушкарац пао с крова и погинуо

Мушкарац стар 46 година погинуо је јутрос у Сремским Карловцима док је радио на поправци крова Светосавског дома у том граду, речено је Тањугу.

Србија 14.03.2019 | 21:26
Мушкарац пао с крова и погинуо
Погинули мушкарац је из Лесковца, живио је у Земуну, а био је ангажован на пословима поправке крова Светосавског дома, који се налази поред Саборне цркве у Сремским Карловцима.

Трагедија, у којој је настрадао мушкарац, чији идентитет још није саопштен, догодила се данас око 11 часова.

“Он је пао са унутрашње стране зграде. У току су били завршни радови на крову, а несрећни радник је, док је био на крову, држао кофу у руци, која га је понијела и он је тада пао", каже извор Тањуга.

Зграда, у којој је данас погинуо радник, налази се под ингеренцијом Српске православне цркве, Патријаршије у Београду.

Раније је у овој згради била је смјештена администрација Општине Сремски Карловци, а потом је зграда реституцијом враћена СПЦ, од када се налази под ингеренцијом Цркве.

Санација зграде Светосавског дома траје већ неколико мјесеци.

Наручилац посла и инвеститор је Патријаршија Српске православне цркве (СПЦ), потврђено је Тањугу у Патријаршијској управној канцеларији.

"У току је редовна санација појединих делова зграда, а намена зграде још није опредељена. Наручилац посла и инвеститор је Патријаршија Српске православне цркве, постоје уговори са извођачима, који ће сутра, са осталом документацијом, бити предати надлежној инспекцији", речено је Тањугу у управној канцеларији Патријаршије.

Полицију је о трагедији извијестио шеф градилишта, а убрзо су на мјесто несреће стигли полиција, инспекција рада и тужилац, који су обавили увиђај.

За неколико дана, кад буде завршена истрага, биће познати узроци трагедије.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Докле

15.03.2019 07:31

Сваки дан гину радници..залосно..јадан цовјек одакле досао да заради..Сауцесце породици ..јад док се свестеници возају у бијесним аутима..И казу има Бога..има за богате

ОДГОВОРИТЕ