Muškarac pao s krova i poginuo

Muškarac star 46 godina poginuo je jutros u Sremskim Karlovcima dok je radio na popravci krova Svetosavskog doma u tom gradu, rečeno je Tanjugu.

Srbija 14.03.2019 | 21:26
Muškarac pao s krova i poginuo
Poginuli muškarac je iz Leskovca, živio je u Zemunu, a bio je angažovan na poslovima popravke krova Svetosavskog doma, koji se nalazi pored Saborne crkve u Sremskim Karlovcima.

Tragedija, u kojoj je nastradao muškarac, čiji identitet još nije saopšten, dogodila se danas oko 11 časova.

“On je pao sa unutrašnje strane zgrade. U toku su bili završni radovi na krovu, a nesrećni radnik je, dok je bio na krovu, držao kofu u ruci, koja ga je ponijela i on je tada pao", kaže izvor Tanjuga.

Zgrada, u kojoj je danas poginuo radnik, nalazi se pod ingerencijom Srpske pravoslavne crkve, Patrijaršije u Beogradu.

Ranije je u ovoj zgradi bila je smještena administracija Opštine Sremski Karlovci, a potom je zgrada restitucijom vraćena SPC, od kada se nalazi pod ingerencijom Crkve.

Sanacija zgrade Svetosavskog doma traje već nekoliko mjeseci.

Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC), potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršijskoj upravnoj kancelariji.

"U toku je redovna sanacija pojedinih delova zgrada, a namena zgrade još nije opredeljena. Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, postoje ugovori sa izvođačima, koji će sutra, sa ostalom dokumentacijom, biti predati nadležnoj inspekciji", rečeno je Tanjugu u upravnoj kancelariji Patrijaršije.

Policiju je o tragediji izvijestio šef gradilišta, a ubrzo su na mjesto nesreće stigli policija, inspekcija rada i tužilac, koji su obavili uviđaj.

Za nekoliko dana, kad bude završena istraga, biće poznati uzroci tragedije.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dokle

15.03.2019 07:31

Svaki dan ginu radnici..zalosno..jadan covjek odakle dosao da zaradi..Saucesce porodici ..jad dok se svestenici vozaju u bijesnim autima..I kazu ima Boga..ima za bogate

ODGOVORITE