Очекивано: Шалке смијенио тренера!

Хуб Стевенс трећи пут на месту успеха.

Фудбал 15.03.2019 | 18:15
Очекивано: Шалке смијенио тренера!
Пораз и дебакл у Манчестеру од 7:0 против Ситија повукао је са собом логичне последице. Доменико Тедеско (31) смењен је са тренерске позиције у Шалкеу, као и његов асистент Петер Пертхолд, а после одлуке новог спортског директора Јохена Шнајдера.

Обојица су слободни да напусте Гелзенкирхен одмах, док ће трећи члан стручног штаба Сепо Ејкхорностати у клубу, али на позицији шефа скаутинга далеко од првог тима.

Такође, на утакмици следећег кола у Бундеслиги против Лајпцига Шалке ће с клупе предводити легендарни Холанђанин Хуб Стевенс који ће уз помоћ Мајка Бускенса привремено радити као вршилац дужности тренера првог тима.

"Тешка срца смо донели ову одлуку јер Тедеско ужива поштовање у Шалкеу. Али, не смемо да заборавимо да су резултати клуба далеко испод очекиваних и да морају под хитно да се поправе. Нисмо убеђени да је то могуће са тренутном тренерском констелацијом, па смо се одлучили за тренерску промену. Доменико Тедеско заслужује захвалност за све што је урадио у протекле две сезоне. Увек се примерно односио ка овом клубу и поптуно поштовао његове вредности", објаснио је Шнајдер. 

Искусном Хубу Стевенсу ово ће бити трећи повратак на клупу Шалкеа који је водио од 1996-2002 и 2011/12, а највећи успех био му је освајање Купа УЕФА са овим тимом 1997. године, чувеном "Еурофигхтер" генерацијом.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар