Očekivano: Šalke smijenio trenera!

Hub Stevens treći put na mestu uspeha.

Fudbal 15.03.2019 | 18:15
Očekivano: Šalke smijenio trenera!
Poraz i debakl u Mančesteru od 7:0 protiv Sitija povukao je sa sobom logične posledice. Domeniko Tedesko (31) smenjen je sa trenerske pozicije u Šalkeu, kao i njegov asistent Peter Perthold, a posle odluke novog sportskog direktora Johena Šnajdera.

Obojica su slobodni da napuste Gelzenkirhen odmah, dok će treći član stručnog štaba Sepo Ejkhornostati u klubu, ali na poziciji šefa skautinga daleko od prvog tima.

Takođe, na utakmici sledećeg kola u Bundesligi protiv Lajpciga Šalke će s klupe predvoditi legendarni Holanđanin Hub Stevens koji će uz pomoć Majka Buskensa privremeno raditi kao vršilac dužnosti trenera prvog tima.

"Teška srca smo doneli ovu odluku jer Tedesko uživa poštovanje u Šalkeu. Ali, ne smemo da zaboravimo da su rezultati kluba daleko ispod očekivanih i da moraju pod hitno da se poprave. Nismo ubeđeni da je to moguće sa trenutnom trenerskom konstelacijom, pa smo se odlučili za trenersku promenu. Domeniko Tedesko zaslužuje zahvalnost za sve što je uradio u protekle dve sezone. Uvek se primerno odnosio ka ovom klubu i poptuno poštovao njegove vrednosti", objasnio je Šnajder. 

Iskusnom Hubu Stevensu ovo će biti treći povratak na klupu Šalkea koji je vodio od 1996-2002 i 2011/12, a najveći uspeh bio mu je osvajanje Kupa UEFA sa ovim timom 1997. godine, čuvenom "Eurofighter" generacijom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar