Циркус! Сад и ПАО хоће у АБА лигу!

Јанакопулос прави шоу – ПАО хоће заједно са Олимпијакосом у АБА! Кошаркашки клуб Панатинаикос послао је званично писмо АБА лиги, у којој је изразио жељу да од наредне сезоне наступа у њој.  ПАО и Јанакопулос провоцирају великог ривала: Хоћемо и ми у АБА лигу! Желе да играју заједно са Олимпијакосом.  Олимпијакос хоће у АБА? ОК, онда хоће и Панатинаикос! Грчки медији наводе да је и Јанакопулос послао писмо у седиште АБА лиге, након што су то раније у четвртак урадила браћа Ангелопулос.

Кошарка 15.03.2019 | 14:45
Циркус! Сад и ПАО хоће у АБА лигу!
Према писању грчког портала "СДНА", као и "Еурохоопс", Панатинаикос жели да игра у истој лиги као и Олимпијакос.

Клуб из Пиреја саопштио је да преговара са АБА лигом, пошто не жели више да наступа у грчком шампионату заједно са Панатинаикосом.

У писму пише да "ПАО жели да се такмичи у јакој лиги и првенству у којем се игра њихов највећи ривал Олимпијакос". Клуб из Атине нема намеру да напусти грчки шампионат, већ жели да се упоредо такмичи у оба.

Ово уопште не чуди јер је власник и председник Панатинаикоса контроверзни Димитрис Јанакопулос, који је познат по својим наступима у јавности.

Извршни директор АБА лиге Крешимир Новосел раније у току дана потврдио је да је Олимпијакос показао интересовање да се такмичи у АБА лиги од наредне сезоне.

Подсећамо, клуб из Пиреја је у Купу Грчке одиграо само једно полувреме против Панатинаикоса, пошто на друго нису изашли због, како кажу, "очајног суђења Панатинаикосових арбитара".

Нема краја лудилу у грчкој кошарци, а све због, благо речено, очајних односа између два највећа тамошња клуба Олимпијакоса и Панатинаикоса.

Дан је почео  информацијом да се клуб из Пиреја распитивао о могућности да игра АБА лигу. А сада је тим путем кренуо и њихов вечити ривал Панатинаикос, о којем годинама брине контроверзни Димитрис Јанакопулос.

Како преноси добро обавештени портал Еурохупс председник грчког клубаДимитрис Јанакопулос већ је почео да се распитује о преласку његовог тима у Јадранску лигу.

Како се наводи у писму упућеном Крешимиру Новоселу, директору АБА лиге, Грци наводе да би желели да промене такмичење и учествују у једној од јачих лига на Старом континенту. И то није све: Панатинаикос жели да прикључи такмичењу које игра и Олимпијакос. Можда је у питању само провокација великог ривала. Али као што смо већ написали – грчка кошарка је саткана од много лудила на малом простору.

Подсетимо, црвено-бели из Пиреја након меча полуфинала грчког купа одбили су да играју било који наредни дуел са великим ривалом уколико њега не буду судили арбитри ван простора Грчке. Такође, председник Јанакопулосразмишља о опцији да његов тим не напушта ни домаће првенство, већ да се упоредо такмичи на три фронта.

Ако хоће Олимпијакос, хоће и Панатинаикос!

Атински "Гаме оф Тхронес" могао би да буде настављен наредне сезоне у АБА лиги, јер је према писању грчких медија и други славни тим из престонице те земље заинтересован за прелазак у овдашње регионално такмичење.

Панатинаикос је такође послао писмо представницима АБА лиге у ком је изразио интересовање за приступање том такмичењу, објавио је "СДНА", а потом потврдио кошаркашки портал "Еурохоопс".

Макаби Тел Авив два пута је био "специјални гост" АБА лиге, а од оснивања регионалног такмичења учествовали су и чешки Нимбурк и мађарски Солнок.
У писму се наводно наглашава да"Панатинаикос такође жели да учествује у шампионату у ком се такмичи Олимпијакос".

Раније у четвртак појавила се информација даОлимпијакос намерава да иступи из шампионата Грчке и, поред Евролиге, приступи АБА лиги у сезони 2019/20.

Током фебруарске завршнице Купа Грчке, коју су обележиле скандалозне одлуке судија у корист Панатинаикоса и такође скандалозан Олимпијакосов одлазак из дворане на полувремену, разбуктале су се страсти у Атини и грчкој кошарци.

Власници црвено-белих из Пиреја, браћа Јоргос и Панајотис Ангелопулос, поручили су тада да њихов клуб више неће играти утакмице у којима ће судити тројка са меча са "зеленима", као и да неће изаћи на паркет ако за наредни дерби са Панатинаикосом не буду ангажоване судије из иностранства.

Када су судије за наредни дуел грчког шампионата одређене, а није се радило о странцима, Олимпијакос је реаговао и послао писмо у седиште АБА лиге.

Истог дана реаговао је и власник Панатинаикоса, Јоргос Јанакопулос.

На помало бизаран начин, АБА лига наредне сезоне могла би да буде драстично појачана клубовима који збирно имају девет титула првака Европе.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар