Cirkus! Sad i PAO hoće u ABA ligu!

Janakopulos pravi šou – PAO hoće zajedno sa Olimpijakosom u ABA! Košarkaški klub Panatinaikos poslao je zvanično pismo ABA ligi, u kojoj je izrazio želju da od naredne sezone nastupa u njoj.  PAO i Janakopulos provociraju velikog rivala: Hoćemo i mi u ABA ligu! Žele da igraju zajedno sa Olimpijakosom.  Olimpijakos hoće u ABA? OK, onda hoće i Panatinaikos! Grčki mediji navode da je i Janakopulos poslao pismo u sedište ABA lige, nakon što su to ranije u četvrtak uradila braća Angelopulos.

Košarka 15.03.2019 | 14:45
Cirkus! Sad i PAO hoće u ABA ligu!
Prema pisanju grčkog portala "SDNA", kao i "Eurohoops", Panatinaikos želi da igra u istoj ligi kao i Olimpijakos.

Klub iz Pireja saopštio je da pregovara sa ABA ligom, pošto ne želi više da nastupa u grčkom šampionatu zajedno sa Panatinaikosom.

U pismu piše da "PAO želi da se takmiči u jakoj ligi i prvenstvu u kojem se igra njihov najveći rival Olimpijakos". Klub iz Atine nema nameru da napusti grčki šampionat, već želi da se uporedo takmiči u oba.

Ovo uopšte ne čudi jer je vlasnik i predsednik Panatinaikosa kontroverzni Dimitris Janakopulos, koji je poznat po svojim nastupima u javnosti.

Izvršni direktor ABA lige Krešimir Novosel ranije u toku dana potvrdio je da je Olimpijakos pokazao interesovanje da se takmiči u ABA ligi od naredne sezone.

Podsećamo, klub iz Pireja je u Kupu Grčke odigrao samo jedno poluvreme protiv Panatinaikosa, pošto na drugo nisu izašli zbog, kako kažu, "očajnog suđenja Panatinaikosovih arbitara".

Nema kraja ludilu u grčkoj košarci, a sve zbog, blago rečeno, očajnih odnosa između dva najveća tamošnja kluba Olimpijakosa i Panatinaikosa.

Dan je počeo  informacijom da se klub iz Pireja raspitivao o mogućnosti da igra ABA ligu. A sada je tim putem krenuo i njihov večiti rival Panatinaikos, o kojem godinama brine kontroverzni Dimitris Janakopulos.

Kako prenosi dobro obavešteni portal Eurohups predsednik grčkog klubaDimitris Janakopulos već je počeo da se raspituje o prelasku njegovog tima u Jadransku ligu.

Kako se navodi u pismu upućenom Krešimiru Novoselu, direktoru ABA lige, Grci navode da bi želeli da promene takmičenje i učestvuju u jednoj od jačih liga na Starom kontinentu. I to nije sve: Panatinaikos želi da priključi takmičenju koje igra i Olimpijakos. Možda je u pitanju samo provokacija velikog rivala. Ali kao što smo već napisali – grčka košarka je satkana od mnogo ludila na malom prostoru.

Podsetimo, crveno-beli iz Pireja nakon meča polufinala grčkog kupa odbili su da igraju bilo koji naredni duel sa velikim rivalom ukoliko njega ne budu sudili arbitri van prostora Grčke. Takođe, predsednik Janakopulosrazmišlja o opciji da njegov tim ne napušta ni domaće prvenstvo, već da se uporedo takmiči na tri fronta.

Ako hoće Olimpijakos, hoće i Panatinaikos!

Atinski "Game of Thrones" mogao bi da bude nastavljen naredne sezone u ABA ligi, jer je prema pisanju grčkih medija i drugi slavni tim iz prestonice te zemlje zainteresovan za prelazak u ovdašnje regionalno takmičenje.

Panatinaikos je takođe poslao pismo predstavnicima ABA lige u kom je izrazio interesovanje za pristupanje tom takmičenju, objavio je "SDNA", a potom potvrdio košarkaški portal "Eurohoops".

Makabi Tel Aviv dva puta je bio "specijalni gost" ABA lige, a od osnivanja regionalnog takmičenja učestvovali su i češki Nimburk i mađarski Solnok.
U pismu se navodno naglašava da"Panatinaikos takođe želi da učestvuje u šampionatu u kom se takmiči Olimpijakos".

Ranije u četvrtak pojavila se informacija daOlimpijakos namerava da istupi iz šampionata Grčke i, pored Evrolige, pristupi ABA ligi u sezoni 2019/20.

Tokom februarske završnice Kupa Grčke, koju su obeležile skandalozne odluke sudija u korist Panatinaikosa i takođe skandalozan Olimpijakosov odlazak iz dvorane na poluvremenu, razbuktale su se strasti u Atini i grčkoj košarci.

Vlasnici crveno-belih iz Pireja, braća Jorgos i Panajotis Angelopulos, poručili su tada da njihov klub više neće igrati utakmice u kojima će suditi trojka sa meča sa "zelenima", kao i da neće izaći na parket ako za naredni derbi sa Panatinaikosom ne budu angažovane sudije iz inostranstva.

Kada su sudije za naredni duel grčkog šampionata određene, a nije se radilo o strancima, Olimpijakos je reagovao i poslao pismo u sedište ABA lige.

Istog dana reagovao je i vlasnik Panatinaikosa, Jorgos Janakopulos.

Na pomalo bizaran način, ABA liga naredne sezone mogla bi da bude drastično pojačana klubovima koji zbirno imaju devet titula prvaka Evrope.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar