Ученици понудио секс на Фејсбуку

Нови шокантан случај догодио се у зеничким образовним установама кад је у Основној школи “Муса Ћазим Ћатић”, у Подручној школи у Блатуши, откривено да је разредник деветог разреда са свог профила на Фејсбуку слао неморалне поруке 14-годишњој ученици.  

Босна и Херцеговина 14.03.2019 | 17:39
Ученици понудио секс на Фејсбуку
Алдина Алић, портпарол Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, кратко је потврдила да је полиција запримила пријаву о овом случају те да је о свему обавијештено Тужилаштво ЗДК, према чијим упутама поступају у овом случају.

– Предузимају се све потребне мјере и радње ради провјере навода из запримиљене пријаве. У оваквим ситуацијама приступа се крајње озбиљно, све како би се утврдило право чињенично стање пријаве – каже Алић за Аваз.

Родитељи и дјевојчица пријавили су случај директору школе Есаду Ћоровићу, након чега је разреду који похађа ученица, промијењен разредник.

– Одмах смо предузели све што је у нашим оквирима, информисали надлежне службе, одредили другог разредника, заротирали наставнике у том одјељењу и то је све што је у мојој надлежности и законским оквирима. Чекамо исход истраге, а разредник је негирао да је послао иједну спорну поруку – каже Ћоровић. 

С друге стране, осим неморалних порука које су стизале ученици на Фејсбуку, добијала је и пријетеће поруке, али и понуду за секс.

И док професор негира да је он слао поруке и тврди да му је профил хакован те да је поруке слао неко трећи, наводно је отац ишао на вечеру с разредником, након које је ученица поново добила поруку: “Био сам ти с оцем, ријешили смо све, сад можемо.” Поводом овог случаја контактиран је и ота дјевојчице, који, како каже, не жели давати коментаре док се истрага о овом случају не заврши.

Наставник који је, наводно, слао поруке, предаје биологију у централној, а технички одгој у Подручној школи. Како се сазнаје, родитељи ученика ове школе побунили су се против тога да спорни наставник иде с дјецом на екскурзију, али још није познато шта је школа одлучила о овом питању.

(Аваз)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Деба

14.03.2019 17:20

Разреднику довести цовјека тамне пути, ургентно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак православне вјере

14.03.2019 17:26

Треба га кастрирати .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возиц

14.03.2019 18:06

Идиот магарац најстрожије га осудити за примјер другима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

отац

14.03.2019 18:34

Дај му име у јавност ( то педагог )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профи

14.03.2019 18:34

Затвор и нека тамо главу разбија од зид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

14.03.2019 19:55

Полако људи,имају институције које се баве тиме. Не зурите са осудама,некад ствари поприме другу димензију. Ја вјерујем у непристраност полиције и Тужилаштва и сачекајмо резултате.

Name

ниста ново

14.03.2019 19:24

Такве поруке саљу сиром свијета а не само у Блатуси као у овом слуцају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Возић

14.03.2019 19:27

Ако је то истина онда се слажем,а откуд ти знаш да и оно његово није тачно.

ОДГОВОРИТЕ