Učenici ponudio seks na Fejsbuku

Novi šokantan slučaj dogodio se u zeničkim obrazovnim ustanovama kad je u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, u Područnoj školi u Blatuši, otkriveno da je razrednik devetog razreda sa svog profila na Fejsbuku slao nemoralne poruke 14-godišnjoj učenici.  

Bosna i Hercegovina 14.03.2019 | 17:39
Učenici ponudio seks na Fejsbuku
Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kratko je potvrdila da je policija zaprimila prijavu o ovom slučaju te da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo ZDK, prema čijim uputama postupaju u ovom slučaju.

– Preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje radi provjere navoda iz zaprimiljene prijave. U ovakvim situacijama pristupa se krajnje ozbiljno, sve kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje prijave – kaže Alić za Avaz.

Roditelji i djevojčica prijavili su slučaj direktoru škole Esadu Ćoroviću, nakon čega je razredu koji pohađa učenica, promijenjen razrednik.

– Odmah smo preduzeli sve što je u našim okvirima, informisali nadležne službe, odredili drugog razrednika, zarotirali nastavnike u tom odjeljenju i to je sve što je u mojoj nadležnosti i zakonskim okvirima. Čekamo ishod istrage, a razrednik je negirao da je poslao ijednu spornu poruku – kaže Ćorović. 

S druge strane, osim nemoralnih poruka koje su stizale učenici na Fejsbuku, dobijala je i prijeteće poruke, ali i ponudu za seks.

I dok profesor negira da je on slao poruke i tvrdi da mu je profil hakovan te da je poruke slao neko treći, navodno je otac išao na večeru s razrednikom, nakon koje je učenica ponovo dobila poruku: “Bio sam ti s ocem, riješili smo sve, sad možemo.” Povodom ovog slučaja kontaktiran je i ota djevojčice, koji, kako kaže, ne želi davati komentare dok se istraga o ovom slučaju ne završi.

Nastavnik koji je, navodno, slao poruke, predaje biologiju u centralnoj, a tehnički odgoj u Područnoj školi. Kako se saznaje, roditelji učenika ove škole pobunili su se protiv toga da sporni nastavnik ide s djecom na ekskurziju, ali još nije poznato šta je škola odlučila o ovom pitanju.

(Avaz)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Deba

14.03.2019 18:20

Razredniku dovesti covjeka tamne puti, urgentno!

ODGOVORITE
Name

Bosnjak pravoslavne vjere

14.03.2019 18:26

Treba ga kastrirati .....

ODGOVORITE
Name

Vozic

14.03.2019 19:06

Idiot magarac najstrožije ga osuditi za primjer drugima....

ODGOVORITE
Name

otac

14.03.2019 19:34

Daj mu ime u javnost ( to pedagog )

ODGOVORITE
Name

Profi

14.03.2019 19:34

Zatvor i neka tamo glavu razbija od zid.

ODGOVORITE
Name

Re:

14.03.2019 20:55

Polako ljudi,imaju institucije koje se bave time. Ne zurite sa osudama,nekad stvari poprime drugu dimenziju. Ja vjerujem u nepristranost policije i Tužilaštva i sačekajmo rezultate.

Name

nista novo

14.03.2019 20:24

Takve poruke salju sirom svijeta a ne samo u Blatusi kao u ovom slucaju.

ODGOVORITE
Name

Re Vozić

14.03.2019 20:27

Ako je to istina onda se slažem,a otkud ti znaš da i ono njegovo nije tačno.

ODGOVORITE