Вујошевић о фаворитима за освајање АБА лиге...

Бивши тренер Партизана и селектор Босне и Херцеговине објаснио због чега је прије почетка давао Будућности благу предност за одбрану титуле регионалног такмичења и зашто је промијенио мишљење.

Кошарка 15.03.2019 | 10:45
Вујошевић о фаворитима за освајање АБА лиге...
Душко Вујошевић није дио АБА лиге ове сезоне, али помно прати дешавања у регионалном такмичењу.

Прије почетка сезоне као фаворита видио је Будућност, али је промијенио мишљење како је такмичење одмицало. Коло прије завршетка лигашког дијела сезоне објаснио је зашто је то тако.

"Више не мислим да је Будућност фаворит. Сматрам да фаворита нема, шансе су изједначене. Велики је улог и то ће сигурно повећати мотивисаност и клубова и тимова. Код неких ће изазвати можда и већу дозу пристојности него што у овом моменту имају. Мислим да Партизан није без шанси гледајући, у овом моменту, какво је стање и расположење у свим клубовима”, пренио је портал цдм.ме изјаву Вујошевићева, који је боравио у Подгорици.

Искусни стручњак рекао је да је проблем Подгоричана почео након освајања титуле прошле сезоне, када је процијењено да играчи који су направили тај успјех немају квалитет да изнесу Евролигу.

"Када су на њихова мјеста доведени странци, почели су да се дешавају проблеми. А прије свега, изгубили су домаће првенство прошле године. Страни играчи који су доведени љетос почели су да се понашају као неко ко чашћава својим присуством, за велике паре. Гледали су на домаће играче са неке висине, 'мјерећи' им објективне квалитете, не схватајући да то није сав квалитет тих играча. И не схватајући да су ти играчи били заслужни за освајање АБА титуле".

Вујошевић је навео да је Будућност сада под притиском.

"Будућност је тим који има више странаца него Макаби, који је јако тежак за вођење. И јако је тешко од такве екипе направити скуп оних који су спремни да се жртвују на терену. Са накнадном памећу, мислим да је боља опција била она из прошле сезоне, гдје су били странци просјечног квалитета али позитивне личности. Овако се није добро прошло у Евролиги. Поготово ако се не освоји АБА лига, сезона ће бити скупа… Бојим се, сасвим пропала”, јасно је поручио Вујошевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар