Vujošević o favoritima za osvajanje ABA lige...

Bivši trener Partizana i selektor Bosne i Hercegovine objasnio zbog čega je prije početka davao Budućnosti blagu prednost za odbranu titule regionalnog takmičenja i zašto je promijenio mišljenje.

  • Sport
  • Košarka


Duško Vujošević nije dio ABA lige ove sezone, ali pomno prati dešavanja u regionalnom takmičenju.

Prije početka sezone kao favorita vidio je Budućnost, ali je promijenio mišljenje kako je takmičenje odmicalo. Kolo prije završetka ligaškog dijela sezone objasnio je zašto je to tako.

"Više ne mislim da je Budućnost favorit. Smatram da favorita nema, šanse su izjednačene. Veliki je ulog i to će sigurno povećati motivisanost i klubova i timova. Kod nekih će izazvati možda i veću dozu pristojnosti nego što u ovom momentu imaju. Mislim da Partizan nije bez šansi gledajući, u ovom momentu, kakvo je stanje i raspoloženje u svim klubovima”, prenio je portal cdm.me izjavu Vujoševićeva, koji je boravio u Podgorici.

Iskusni stručnjak rekao je da je problem Podgoričana počeo nakon osvajanja titule prošle sezone, kada je procijenjeno da igrači koji su napravili taj uspjeh nemaju kvalitet da iznesu Evroligu.

"Kada su na njihova mjesta dovedeni stranci, počeli su da se dešavaju problemi. A prije svega, izgubili su domaće prvenstvo prošle godine. Strani igrači koji su dovedeni ljetos počeli su da se ponašaju kao neko ko čašćava svojim prisustvom, za velike pare. Gledali su na domaće igrače sa neke visine, 'mjereći' im objektivne kvalitete, ne shvatajući da to nije sav kvalitet tih igrača. I ne shvatajući da su ti igrači bili zaslužni za osvajanje ABA titule".

Vujošević je naveo da je Budućnost sada pod pritiskom.

"Budućnost je tim koji ima više stranaca nego Makabi, koji je jako težak za vođenje. I jako je teško od takve ekipe napraviti skup onih koji su spremni da se žrtvuju na terenu. Sa naknadnom pameću, mislim da je bolja opcija bila ona iz prošle sezone, gdje su bili stranci prosječnog kvaliteta ali pozitivne ličnosti. Ovako se nije dobro prošlo u Evroligi. Pogotovo ako se ne osvoji ABA liga, sezona će biti skupa… Bojim se, sasvim propala”, jasno je poručio Vujošević.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.