Видео: Без Срба у завршници Еврокупа... Штета!

Борбе за други трофеј по значају у европској клупској кошарци проћи ће без српских играча и тренера, за шта су "криве" и повреде.

Кошарка 14.03.2019 | 16:30
Видео: Без Срба у завршници Еврокупа... Штета!
У конкуренцији за освајача Еврокупа, самим тим и учесника Евролиге 2019/20, од среде увече су четири тима: Валенсија, Уникс, Алба и Андора.

Сви осим Валенсије, која је у два меча елиминисала Ритас, до полуфинала су стигли кроз драматичне завршнице "мајсторица": Уникс је у руском двобоју (уз доминантне улоге америчких играча и једног Грка) био бољи од Локомотиве Кубањ, Алба је после "рибрејка" у Малаги довршила посао у серији против Уникахе, док је Андора шокирала Асвел у Вилербану.

Полуфинални мечеви на програму су 19, 22. и ако буде потребно 27. марта, али међу њиховим актерима, нажалост, неће бити ниједног играча или тренера из Србије.

Владе Јовановић са Локомотивом није успео да тријумфује у Казању, пошто су Џамар Смит и Костас Кајмакоглу у преломним моментима храбро шутнули и погодили тројке за Уникс.



Некадашњи стратег Партизана и Игокее, такође успешан селектор млађих националних селекција, урадио је добар посао у Краснодару након (не)очекиваног отказа Саши Обрадовићу, али сада ће пут повратка у Евролигу морати да тражи кроз ВТБ лигу, где је то због доминације ЦСКА и јаке конкуренције у виду Химкија и Уникса, можда још теже остварити него кроз Еврокуп.

Драган Милосављевић и Уникаха, након пропуштене прилике за 2:0 пред својим навијачима, могли су до победе у Берлину, међутим после вођства од 65:73 су потпуно стали у нападу. За последњих седам минута постигли су само ДВА поена и изгубили 79:75.



Што ће полуфинале проћи без Срба "криве" су и повреде.

Стефан Пено сигурно би имао значајну улогу у екипи Албе, да почетком фебруара није покидао предњи укрштени лигамент колена и "поздравио" се са играњем кошарке све до јесени.

Оливер Стевић, искусни центар Андоре, испао је из строја током четвртфиналне серије против Асвела. У реванш мечу је задобио прелом подлактице и морао на операцију, након које му је прогнозирана пауза од два и по месеца. То значи да ће се ове сезоне вратити на паркет само ако његов тим уђе у плеј-оф Ендеса лиге, а тренутно је девети на табели.

Било како било, узбуђења на терену неће недостајати. Многи сматрају да ће дуел Валенсије и Уникса бити "финале пре финала" и ако се те прогнозе обистине, наставиће се традиција по којој Еврокуп освајају шпански, руски и турски клубови.

Ако Алба направи сензацију и постане шампион - под вођством легендарног шпанског стручњака Аита Гарсије Ренесеса - биће први освајач Еврокупа изван поменуте три земље откако је Лијетувос Ритас подигао пехар после финала са Химкијем 2009. године.

Након тога на трон су се пењали Валенсија и Химки по два пута, а по једном Уникс, Локомотива, Галатасарај, Уникаха и Дарушафака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар