ЦР7 је сјајан, али није фудбалски геније! А ђе је ту Савићевић?!

Фабио Капело признаје да је Португалац изузетан играч, али не и међу тројицом највећих.  Капело: Постоје само три генија у историји фудбала! Фанови Кристијана Роналда ће се наљутити на легендарног тренера.

Фудбал 14.03.2019 | 20:10
ЦР7 је сјајан, али није фудбалски геније! А ђе је ту Савићевић?!
Само су тројица генија обасјала свет фудбала, тврди Фабио Капело. А међу њима нема Дејана Савићевића! Иако је црногорски ас носио и још носи надимак Дејо Геније, његов бивши тренер у Милану га је – заборавио.

Капело је причао за италијанске медије после великог тријумфа Јувентуса над Атлетиком у Лиги шампиона (3:0) и три гола Кристијана Роналда.

Кристијано Роналдо потврдио да је играч екстра класе у уторак увече када је са три гола одвео Јувентус у четвртфинале Лиге шампиона.

Ипак, искусни италијански тренер Фабио Капело не сматра да је он "фудбалски геније".

"Роналдо је изузетан фудбалер, али Меси је геније. У историји фудбала постојала су само тројица генија са лоптом: Пеле, Марадона и Меси. Тачка. Роналдо је веома снажан и са њим можете да освојите све трофеје, али Меси је геније и нешто сасвим друго", рекао је Капело за "Скај Италија".

Он је рекао да је био одушевљен када је гледао Месија како игра, још откако је Аргентинац био у младим категоријама.

"Радио је исте ствари које ради данас, само је тада био 20 година млађи, пошто је рођен као геније. Измислио је ствари које други не виде. Роналдо је од себе направио шампиона, али не и генија", навео је Капело.

"Наравно, то је само моје мишљење. Марадона и Меси не само да су могли да смисле бриљантне ствари, већ и да их спроведу у дело. Заједно са Пелеом, они су били али и даље јесу импресивни, јединствени фудбалери", додао је Капело.

Дејо ће му можда и (поново) опростити, Кристијано сигурно неће...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Глас

14.03.2019 19:26

Капа ти доле за 3 играца који су знали са лоптом и Месси који јос игра,али тако написати о Роналду.Они јесу најбољи на свјету али је Роналдо господар свемира и владар Универзума.Цовјек је масина и примјер како спортиста треба изгледати!

ОДГОВОРИТЕ