CR7 je sjajan, ali nije fudbalski genije! A đe je tu Savićević?!

Fabio Kapelo priznaje da je Portugalac izuzetan igrač, ali ne i među trojicom najvećih.  Kapelo: Postoje samo tri genija u istoriji fudbala! Fanovi Kristijana Ronalda će se naljutiti na legendarnog trenera.

Fudbal 14.03.2019 | 20:10
CR7 je sjajan, ali nije fudbalski genije! A đe je tu Savićević?!
Samo su trojica genija obasjala svet fudbala, tvrdi Fabio Kapelo. A među njima nema Dejana Savićevića! Iako je crnogorski as nosio i još nosi nadimak Dejo Genije, njegov bivši trener u Milanu ga je – zaboravio.

Kapelo je pričao za italijanske medije posle velikog trijumfa Juventusa nad Atletikom u Ligi šampiona (3:0) i tri gola Kristijana Ronalda.

Kristijano Ronaldo potvrdio da je igrač ekstra klase u utorak uveče kada je sa tri gola odveo Juventus u četvrtfinale Lige šampiona.

Ipak, iskusni italijanski trener Fabio Kapelo ne smatra da je on "fudbalski genije".

"Ronaldo je izuzetan fudbaler, ali Mesi je genije. U istoriji fudbala postojala su samo trojica genija sa loptom: Pele, Maradona i Mesi. Tačka. Ronaldo je veoma snažan i sa njim možete da osvojite sve trofeje, ali Mesi je genije i nešto sasvim drugo", rekao je Kapelo za "Skaj Italija".

On je rekao da je bio oduševljen kada je gledao Mesija kako igra, još otkako je Argentinac bio u mladim kategorijama.

"Radio je iste stvari koje radi danas, samo je tada bio 20 godina mlađi, pošto je rođen kao genije. Izmislio je stvari koje drugi ne vide. Ronaldo je od sebe napravio šampiona, ali ne i genija", naveo je Kapelo.

"Naravno, to je samo moje mišljenje. Maradona i Mesi ne samo da su mogli da smisle briljantne stvari, već i da ih sprovedu u delo. Zajedno sa Peleom, oni su bili ali i dalje jesu impresivni, jedinstveni fudbaleri", dodao je Kapelo.

Dejo će mu možda i (ponovo) oprostiti, Kristijano sigurno neće...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Glas

14.03.2019 19:26

Kapa ti dole za 3 igraca koji su znali sa loptom i Messi koji jos igra,ali tako napisati o Ronaldu.Oni jesu najbolji na svjetu ali je Ronaldo gospodar svemira i vladar Univerzuma.Covjek je masina i primjer kako sportista treba izgledati!

ODGOVORITE