Мигранти запалили стару школу

Стара сеоска школа у селу Влаховићи, у љубињској општини, изгорјела је, а мјештани тврде да су је запалили мигранти.

Република Српска 14.03.2019 | 11:30
Мигранти запалили стару школу
"Ово је њихова рута и полиција их често хвата на овом потезу, јер је наше село смјештено на рубу општине, према Федерацији. Школа им је, будући да од почетка осамдесетих година овдје нема ђака, згодна за одмор јер се село налази између Љубиња, Стоца и Берковића, тако да претпостављамо да су мигранти одговорни, иако не тврдимо да су пожар изазвали намјерно", каже један од мјештана Влаховића.

Да су мигранти школу користили као мјесто за боравак, потврдила је и чињеница да је, приликом гашења, у школи пронађена слама, коју су мигранти вјероватно сакупљали и на њој спавали, па је она лако и планула или од опушка цигарете или од ватре коју су палили у школи.

Ове претпоставке мјештана у полицији нико није желио ни потврдити ни демантовати, већ у Полицијској управи Требиње наводе само то да су увиђај на лицу мјеста обавили њихови службеници из Полицијске станице Љубиње и да ће узроци пожара бити накнадно утврђени.

"Оно што засад можемо потврдити је само чињеница да је на објекту школе избио пожар, те да је школа одраније била напуштена и у девастираном стању, а о евентуалном узроку је још рано говорити", кажу у Полицијској управи Требиње.

Школа је почела с радом још у вријеме Аустроугарске монархије, далеке 1896. године. Све до 1977. у њој се одвијала настава за осмогодишње образовање, да би се још неколико године, до почетка осамдесетих, овдје одвијала четвороразредана настава. Након тога школа је угашена због недостатка ђака.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аустрија

14.03.2019 10:37

Масала рацун посаљте у сарајево на адресу од сда Партие И бакира изетбегивица они то подрзавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

14.03.2019 10:50

Тако и треба кад и стедите и сазаљевате то су терористи правице проблеме по свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

14.03.2019 18:08

А као неки велики проблем затворити границу. Испаде само се контролису они који иду на званицни прелаз, а заобиђу га 10 метара нико те ниста не пита. Смијурија од дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ