Migranti zapalili staru školu

Stara seoska škola u selu Vlahovići, u ljubinjskoj opštini, izgorjela je, a mještani tvrde da su je zapalili migranti.

Republika Srpska 14.03.2019 | 11:30
Migranti zapalili staru školu
"Ovo je njihova ruta i policija ih često hvata na ovom potezu, jer je naše selo smješteno na rubu opštine, prema Federaciji. Škola im je, budući da od početka osamdesetih godina ovdje nema đaka, zgodna za odmor jer se selo nalazi između Ljubinja, Stoca i Berkovića, tako da pretpostavljamo da su migranti odgovorni, iako ne tvrdimo da su požar izazvali namjerno", kaže jedan od mještana Vlahovića.

Da su migranti školu koristili kao mjesto za boravak, potvrdila je i činjenica da je, prilikom gašenja, u školi pronađena slama, koju su migranti vjerovatno sakupljali i na njoj spavali, pa je ona lako i planula ili od opuška cigarete ili od vatre koju su palili u školi.

Ove pretpostavke mještana u policiji niko nije želio ni potvrditi ni demantovati, već u Policijskoj upravi Trebinje navode samo to da su uviđaj na licu mjesta obavili njihovi službenici iz Policijske stanice Ljubinje i da će uzroci požara biti naknadno utvrđeni.

"Ono što zasad možemo potvrditi je samo činjenica da je na objektu škole izbio požar, te da je škola odranije bila napuštena i u devastiranom stanju, a o eventualnom uzroku je još rano govoriti", kažu u Policijskoj upravi Trebinje.

Škola je počela s radom još u vrijeme Austrougarske monarhije, daleke 1896. godine. Sve do 1977. u njoj se odvijala nastava za osmogodišnje obrazovanje, da bi se još nekoliko godine, do početka osamdesetih, ovdje odvijala četvororazredana nastava. Nakon toga škola je ugašena zbog nedostatka đaka.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Austrija

14.03.2019 10:37

Masala racun posaljte u sarajevo na adresu od sda Partie I bakira izetbegivica oni to podrzavaju

ODGOVORITE
Name

Xx

14.03.2019 10:50

Tako i treba kad i stedite i sazaljevate to su teroristi pravice probleme po svijetu

ODGOVORITE
Name

Milojko

14.03.2019 18:08

A kao neki veliki problem zatvoriti granicu. Ispade samo se kontrolisu oni koji idu na zvanicni prelaz, a zaobiđu ga 10 metara niko te nista ne pita. Smijurija od drzave.

ODGOVORITE