Партизану треба 2,5 милиона или ништа од Европе!

Партизану потребно 2. 500. 000 милиона евра до 31. марта или ништа од Европе! Потпредседник Вулетић спреман да сноси одговорност ако се не добије лиценца! Партизану угрожен наступ у Европи – шта каже управа? ФК Партизан има рок до 31. марта да набави 2. 500. 000 евра иначе ће бити избачен из европских такмичења следеће сезоне.

Фудбал 14.03.2019 | 17:45
Партизану треба 2,5 милиона или ништа од Европе!
Велики финансијски проблеми, поред кадровских, тресу Партизан, којем сада „виси“ и Европа. Челници црно-белих не крију да им највећу главобољу тренутно задаје мониторинг УЕФА, који морају да прођу да би добили лиценцу за наступ у Европи.

А, санирање тог проблема неће бити нимало лако: мора да се реши у наредне две недеље, до 31. марта, док је укупна сума која је потребна Партизану 2.500.000 евра, сазнаје Информер.

Потпредседник црно-белих Владимир Вулетић је признао да је потпуно неизвесно да ли ће клуб испунити тај најважнији услов да би играо на јесен на међународној сцени.

„Неће бити лако. Партизану је потребно веома много новца да би прошао мониторинг УЕФА. Настојимо да то решимо. Што се мене тиче, то је примарни циљ. Партизан не сме да не игра Европу. Све чинимо да добијемо лиценцу, то је приоритет свих приоритета. Не само да играмо, већ да прођемо у групну фазу неког европског такмичења. Не смемо себи да дозволимо да две године заредом не пласирамо у групу“, рекао је Вулетић за Информер.

Он је истакао да би био спреман да преузме одговорност у случају да Партизан не испуни услове за УЕФА лиценцу.

„У своје име говорим: ако не добијемо лиценцу УЕФА, не бих могао да прихватим да не играмо Европу и презео бих одговорност. Не бих могао да прихватим и да не играмо групну фазу. Уосталом, нема шта да причам да ли су нам шансе добре или лоше, Партизан мора да игра Европу. Без лиценце нема живота у Партизану“, изричит је потпредседник црно-белих Владимир Вулетић.

Ово није први пут да је клубу из Хумске угрожен наступ у Европи због финансијских проблема и заосталих дуговања. До сада су црно-бели успевали да пронађу решења, некад и у „минут до 12“, али овог пута је ситуација, чини се, компликованија него раније.

Због тога су и питања избора новог спортског директора и тренера гурнута у други план.

Финансијски проблеми нису неочекивани, јер Партизан већ три прелазна рока готово да није имао трансфер у иностранство вредан помена, а ове јесени се није пласирао у Лигу Европе, па није било ни осетног прилива новца од УЕФА. 

Црно-бели су дужни да покрију дугове у овом износу како би добили лиценцу УЕФА, која ће спровести мониторинг у Хумској крајем месеца.

Након потреса који су изазвали одласци тренера Зорана Мирковића, његовог помоћника Гордана Петрића и спортског директора Ивице Илиева, председник Милорад Вучелић је открио да је укупан дуг клуба 22 милиона евра.

"Партизану је потребно веома много новца да би прошао мониторинг УЕФА. Настојимо да то решимо, то је примарни циљ. Партизан не сме да не игра Европу. Све чинимо да добијемо лиценцу, то је приоритет свих приоритета. Не само да играмо Европу већ да прођемо у групну фазу неког европског такмичења. Не смемо да дозволимо себи да се две године узастопно не пласирамо у групу. Партизан мора да игра Европу. Без лиценце нема живота у Партизану", рекао је потпредседник Владимир Вулетић за "Информер". 

Челници Партизана су након поменутих отказа спортског сектора имали састанак на којем је одлучено да не буде промена у менаџменту, иако немају подршку навијача који незадовољни лошим потезима који су проузроковали заостатак од чак 21 бода за Црвеном звездом траже одлазак управе.

"УЕФА сваке године крајем марта, до почетка априла спроводи финансијску контролу у свим клубовима. Клубови морају да обезбеде сва средства и потраживања, репрограмирају да би могли да обезбеде нормално функционисање. Постоје проблеми у Партизан, али не разумем такву врсту специјалног рата која се води", много мање брине председник Вучелић. 

Изјавом председника Вучелића да су играчи криви за тренутно стање на табели, угрожено је и поверење фудбалера према управи, већ незадовољних због великих новчаних дуговања. Спекулише се да Владимиру Стојковићу није исплаћено више од 500.000 евра, а Зорану Тошићу чак милион евра.

"Сви су одговорни, и играчи, и управа, и стручни штаб. Мирковић је много значио Партизану, али екипа је наставила да ради и даље. Имамо одличне играче, одличан тим, имамо велики број репрезентативаца. Седам играча из омладинске школе је у првом тиму. За сада нема идеје за тренера", додао је први човек клуба приликом гостовања на ТВ Пинк.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

партизановац

14.03.2019 18:12

Управа напоље.

ОДГОВОРИТЕ