Partizanu treba 2,5 miliona ili ništa od Evrope!

Partizanu potrebno 2. 500. 000 miliona evra do 31. marta ili ništa od Evrope! Potpredsednik Vuletić spreman da snosi odgovornost ako se ne dobije licenca! Partizanu ugrožen nastup u Evropi – šta kaže uprava? FK Partizan ima rok do 31. marta da nabavi 2. 500. 000 evra inače će biti izbačen iz evropskih takmičenja sledeće sezone.

Fudbal 14.03.2019 | 17:45
Partizanu treba 2,5 miliona ili ništa od Evrope!
Veliki finansijski problemi, pored kadrovskih, tresu Partizan, kojem sada „visi“ i Evropa. Čelnici crno-belih ne kriju da im najveću glavobolju trenutno zadaje monitoring UEFA, koji moraju da prođu da bi dobili licencu za nastup u Evropi.

A, saniranje tog problema neće biti nimalo lako: mora da se reši u naredne dve nedelje, do 31. marta, dok je ukupna suma koja je potrebna Partizanu 2.500.000 evra, saznaje Informer.

Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić je priznao da je potpuno neizvesno da li će klub ispuniti taj najvažniji uslov da bi igrao na jesen na međunarodnoj sceni.

„Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu“, rekao je Vuletić za Informer.

On je istakao da bi bio spreman da preuzme odgovornost u slučaju da Partizan ne ispuni uslove za UEFA licencu.

„U svoje ime govorim: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i prezeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu“, izričit je potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

Ovo nije prvi put da je klubu iz Humske ugrožen nastup u Evropi zbog finansijskih problema i zaostalih dugovanja. Do sada su crno-beli uspevali da pronađu rešenja, nekad i u „minut do 12“, ali ovog puta je situacija, čini se, komplikovanija nego ranije.

Zbog toga su i pitanja izbora novog sportskog direktora i trenera gurnuta u drugi plan.

Finansijski problemi nisu neočekivani, jer Partizan već tri prelazna roka gotovo da nije imao transfer u inostranstvo vredan pomena, a ove jeseni se nije plasirao u Ligu Evrope, pa nije bilo ni osetnog priliva novca od UEFA. 

Crno-beli su dužni da pokriju dugove u ovom iznosu kako bi dobili licencu UEFA, koja će sprovesti monitoring u Humskoj krajem meseca.

Nakon potresa koji su izazvali odlasci trenera Zorana Mirkovića, njegovog pomoćnika Gordana Petrića i sportskog direktora Ivice Ilieva, predsednik Milorad Vučelić je otkrio da je ukupan dug kluba 22 miliona evra.

"Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo Evropu već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo da dozvolimo sebi da se dve godine uzastopno ne plasiramo u grupu. Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu", rekao je potpredsednik Vladimir Vuletić za "Informer". 

Čelnici Partizana su nakon pomenutih otkaza sportskog sektora imali sastanak na kojem je odlučeno da ne bude promena u menadžmentu, iako nemaju podršku navijača koji nezadovoljni lošim potezima koji su prouzrokovali zaostatak od čak 21 boda za Crvenom zvezdom traže odlazak uprave.

"UEFA svake godine krajem marta, do početka aprila sprovodi finansijsku kontrolu u svim klubovima. Klubovi moraju da obezbede sva sredstva i potraživanja, reprogramiraju da bi mogli da obezbede normalno funkcionisanje. Postoje problemi u Partizan, ali ne razumem takvu vrstu specijalnog rata koja se vodi", mnogo manje brine predsednik Vučelić. 

Izjavom predsednika Vučelića da su igrači krivi za trenutno stanje na tabeli, ugroženo je i poverenje fudbalera prema upravi, već nezadovoljnih zbog velikih novčanih dugovanja. Spekuliše se da Vladimiru Stojkoviću nije isplaćeno više od 500.000 evra, a Zoranu Tošiću čak milion evra.

"Svi su odgovorni, i igrači, i uprava, i stručni štab. Mirković je mnogo značio Partizanu, ali ekipa je nastavila da radi i dalje. Imamo odlične igrače, odličan tim, imamo veliki broj reprezentativaca. Sedam igrača iz omladinske škole je u prvom timu. Za sada nema ideje za trenera", dodao je prvi čovek kluba prilikom gostovanja na TV Pink.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

partizanovac

14.03.2019 18:12

Uprava napolje.

ODGOVORITE