Кецмановић: Након Индијан Велса одиграћу лутрију!

Млади српски тенисер вечерас против Раонића игра за полуфинале првог мастерса сезоне. "Све је могуће. Мислим, изгубио сам пре недељу дана, а још сам овде", поручује Миомир Кецмановић.  Последњи Србин на Индијан Велсу: Кецмановић на Раонића за полуфинале! Нисам ни ја ово очекивао, признаје Миомир. . .

Тенис 14.03.2019 | 13:30
Кецмановић: Након Индијан Велса одиграћу лутрију!
Миомир Кецмановић сања широм отворених очију у Индијан Велсу.

Деветнаестогодишњи изгубио је у последњем колу квалификација, али је као "срећни губитник" након повлачења Кевина Андерсона добио прилику да се такмичи у главном жребу првог мастерса сезоне.

Ту прилику максимално користи, јер је направио највећи успех у каријери. Прошао је три кола такмичења, изборио пласман у четвртфинале и обезбедио место у Топ 100.

"Хвала Андерсону!", рекао је Кецмановић, којем је у осмини финала Јапанац Јошихито Ношиока предао меч после изгубљеног првог сета (4:6).

Кецмановић ће вечерас (21 час) у борби за полуфинале одмерити снаге са Милошем Раонићем, 14. играчем света, који је елиминисао Јана Ленарда Штруфа (6:4, 6:3).

Да ли ће српски играч успети да савлада и ту препреку?

"У овом тренутку све је могуће. Мислим, изгубио сам пре недељу дана у Индијан Велсу, а још сам овде. Надам се да ћу и даље играти овако, па ћемо видети", поручио је Кецмановић.

"Уопште нисам могао да замислим да ће се ово догодити", рекао је млади српски тенисер.

Србија је у главном жребу Индијан Велса имала петорицу тенисера, а онда су редом завршавали учешће - Душан Лајовић, Ласло Ђере, петоструки шампион Новак Ђоковић, па Филип Крајиновић. Остао је само најмлађи и најнеискуснији - Кецмановић.

"Заиста звучи забавно да је неко ко није Новак још увек у игри", додао је играч који је пре доласка на мастерс у Индијан Велс остварио само једну победу ове сезоне на АТП туру - против Леонарда Мајера на првом турниру сезоне у Бризбејну.

У Калифорнији су му после свега што му се десило саветовали да одигра лутрију.

"Никада нисам, али после овога дефинитивно хоћу. Купићу тикет, јер ово је стварно дивно", рекао је српски тенисер.

Српски тенисер међу осам најбољих на мастерсу у Индијан Велсу. А, није Новак Ђоковић! Највећи успех у каријери остварио је још јавности, домаћој и светској, недовољно познати тинејџер Миомир Кецмановић.

Очекивао се његов пробој у годинама које долазе, јер је означен као један од највећих талената у његовом узрасту. Али, улазак међу осам најбољих на једном од најјачих турнира на свету – то нико није очекивао. Штавише, Миомир је обезбедио скок међу 100 најбољих на свету.

„Нисам ни ја ово очекивао. Ни најмање“, признао је Кецмановић после победе над Јапанцем Нишиоком, која му је донела место у четвртфиналу.

Миомир ће се за полуфинале борити са Милошем Раонићем, Подгоричанином који игра под канадским пасошем.

А, управо су му тренинзи у предсезони са играчима тог ранга, као што је Доминик Тим, дали јасну слику где је тренутно његово место под тениским звездама.

„Све је много интензивније када се игра са тенисерима тог ранга. Тек тада сам стекао јасну слику колико ме рада још чека да бих дошао на ниво на којем желим да будем“, рекао је Кецмановић.

Млади српски тенисер је поред места у четвртфиналу у Индијан Велсу „зарадио“ и специјалну позивницу за наредни мастерс, који ће се играти у Мајамију већ од понедељка.

„Наравно да ћу прихватити позивницу, то је баш лепо“, додао је Миомир Кецмановић.

Кецмановић је осим скока од преко 35 позиција на АТП листи (тренутно је око 95. места) због сјајних резултата у Индијан Велсу добио и "вајлд" карту за учешће на наредном мастерсу сезоне, у Мајамију.

Исто то догодило се и Ђереу у Индијан Велсу, након што је у Рију освојио први АТП турнир сезоне и стигао до најбољег ренкинга у каријери.

Лепи дани за српски тенис теку...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар