Kecmanović: Nakon Indijan Velsa odigraću lutriju!

Mladi srpski teniser večeras protiv Raonića igra za polufinale prvog mastersa sezone. "Sve je moguće. Mislim, izgubio sam pre nedelju dana, a još sam ovde", poručuje Miomir Kecmanović.  Poslednji Srbin na Indijan Velsu: Kecmanović na Raonića za polufinale! Nisam ni ja ovo očekivao, priznaje Miomir. . .

Tenis 14.03.2019 | 13:30
Kecmanović: Nakon Indijan Velsa odigraću lutriju!
Miomir Kecmanović sanja širom otvorenih očiju u Indijan Velsu.

Devetnaestogodišnji izgubio je u poslednjem kolu kvalifikacija, ali je kao "srećni gubitnik" nakon povlačenja Kevina Andersona dobio priliku da se takmiči u glavnom žrebu prvog mastersa sezone.

Tu priliku maksimalno koristi, jer je napravio najveći uspeh u karijeri. Prošao je tri kola takmičenja, izborio plasman u četvrtfinale i obezbedio mesto u Top 100.

"Hvala Andersonu!", rekao je Kecmanović, kojem je u osmini finala Japanac Jošihito Nošioka predao meč posle izgubljenog prvog seta (4:6).

Kecmanović će večeras (21 čas) u borbi za polufinale odmeriti snage sa Milošem Raonićem, 14. igračem sveta, koji je eliminisao Jana Lenarda Štrufa (6:4, 6:3).

Da li će srpski igrač uspeti da savlada i tu prepreku?

"U ovom trenutku sve je moguće. Mislim, izgubio sam pre nedelju dana u Indijan Velsu, a još sam ovde. Nadam se da ću i dalje igrati ovako, pa ćemo videti", poručio je Kecmanović.

"Uopšte nisam mogao da zamislim da će se ovo dogoditi", rekao je mladi srpski teniser.

Srbija je u glavnom žrebu Indijan Velsa imala petoricu tenisera, a onda su redom završavali učešće - Dušan Lajović, Laslo Đere, petostruki šampion Novak Đoković, pa Filip Krajinović. Ostao je samo najmlađi i najneiskusniji - Kecmanović.

"Zaista zvuči zabavno da je neko ko nije Novak još uvek u igri", dodao je igrač koji je pre dolaska na masters u Indijan Vels ostvario samo jednu pobedu ove sezone na ATP turu - protiv Leonarda Majera na prvom turniru sezone u Brizbejnu.

U Kaliforniji su mu posle svega što mu se desilo savetovali da odigra lutriju.

"Nikada nisam, ali posle ovoga definitivno hoću. Kupiću tiket, jer ovo je stvarno divno", rekao je srpski teniser.

Srpski teniser među osam najboljih na mastersu u Indijan Velsu. A, nije Novak Đoković! Najveći uspeh u karijeri ostvario je još javnosti, domaćoj i svetskoj, nedovoljno poznati tinejdžer Miomir Kecmanović.

Očekivao se njegov proboj u godinama koje dolaze, jer je označen kao jedan od najvećih talenata u njegovom uzrastu. Ali, ulazak među osam najboljih na jednom od najjačih turnira na svetu – to niko nije očekivao. Štaviše, Miomir je obezbedio skok među 100 najboljih na svetu.

„Nisam ni ja ovo očekivao. Ni najmanje“, priznao je Kecmanović posle pobede nad Japancem Nišiokom, koja mu je donela mesto u četvrtfinalu.

Miomir će se za polufinale boriti sa Milošem Raonićem, Podgoričaninom koji igra pod kanadskim pasošem.

A, upravo su mu treninzi u predsezoni sa igračima tog ranga, kao što je Dominik Tim, dali jasnu sliku gde je trenutno njegovo mesto pod teniskim zvezdama.

„Sve je mnogo intenzivnije kada se igra sa teniserima tog ranga. Tek tada sam stekao jasnu sliku koliko me rada još čeka da bih došao na nivo na kojem želim da budem“, rekao je Kecmanović.

Mladi srpski teniser je pored mesta u četvrtfinalu u Indijan Velsu „zaradio“ i specijalnu pozivnicu za naredni masters, koji će se igrati u Majamiju već od ponedeljka.

„Naravno da ću prihvatiti pozivnicu, to je baš lepo“, dodao je Miomir Kecmanović.

Kecmanović je osim skoka od preko 35 pozicija na ATP listi (trenutno je oko 95. mesta) zbog sjajnih rezultata u Indijan Velsu dobio i "vajld" kartu za učešće na narednom mastersu sezone, u Majamiju.

Isto to dogodilo se i Đereu u Indijan Velsu, nakon što je u Riju osvojio prvi ATP turnir sezone i stigao do najboljeg renkinga u karijeri.

Lepi dani za srpski tenis teku...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar