ИВ: Раонић је нови изазов за Кецмановића!

У четвртфиналу Мастерса у Индијан Велсу имаћемо дуел двојице тенисера на "ић", Кецмановића и Раонића.  Катастрофа Мугурузе у Индијан Велсу! Бивша шампионка Вимблдона Гарбиње Мугуруза доживела је један од најтежих пораза у каријери.  Федерер рутински до четвртфинала! Роџер Федерер пласирао се међу осам најбољих тенисера у Индијан Велсу, пошто је у два сета победио Кајла Едмунда.

Тенис 13.03.2019 | 23:38
ИВ: Раонић је нови изазов за Кецмановића!
После проласка међу осам најбољих, пошто му је Јапанац Нишиока предао меч, Миомир Кецмановић ће одмерити снаге са 13. носиоцем, Милошем Раонићем.

Канађанин црногорског порекла је у осмини финала после 75 минута игре победио 55. играча света, Немца Јан Ленарда Штруфа, 6:4, 6:3.

У првом сету, Раонић је у седмом гему морао три пута да спашава брејк лопту, да би му се прва прилика да сломи отпор Немца указала у десетом гему.

На 5:4, Раонић је успео да искости прву брејк, уједно и сет лопту и да тако поведе у мечу.

У другом сету, повео је Канађанин са 3:0, ту предност једноставно играч његових квалитета са сјајним сервисом, није могао да прокоцка.

Искористио је прву меч лопту на 5:3 и тако је стогао међу осам најбољих.

Занимљиво је да ће ово бити други дуел Кецмановића и Раонића. Састали су се ове сезоне у осмини финала у Бризбејну и Раонић је славио победу од 6:3, 7:6 (2).

Федерер рутински до четвртфинала Индијан Велса! Роџер Федерер пласирао се међу осам најбољих тенисера у Индијан Велсу, пошто је у два сета победио Кајла Едмунда.

Швајцарац је до тријумфа дошао за , а славио је укупним резултатом 6:1, 6:4.

Федерер је од старта кренуо фуриозно и Британац није имао никакву шансу.

Роџер ће у четвртфиналу играти против Хуберта Хуркача, који је после три сета победио Дениса Шаповалова.

Раније у току дана Миомир Кецмановић пласирао се у четвртфинале, док је Рафаел Надал зауставио Филипа Крајиновића.

Катастрофа Мугурузе у Индијан Велсу! Бивша шампионка Вимблдона Гарбиње Мугуруза доживела је један од најтежих пораза у каријери.

Од ње је у четвртфиналу турнира Премијер серије у Индијан Велсу била боља 60. играчица света, Канађанка Бјанка Ванеса Андреску, 6:0, 6:1.

Био је то велики шок за све па и за Мугурузу која тешко да је очекивала да ће доживети тако убедљив пораз против тинејџерке из Канаде.

Андреску, која има свега 18 година и која је на турнир дошла тако што је добила вајлд карту, добила је меч после само 52 минута игре.

Она је ове сезоне остварила неколико одличних резултата, играла је финале у Оукленду, да би у Акапулку пре две недеље стигла до полуфинала.

Ово јој је била и четврта победа у каријери над играчицом из Топ 20 и друга узастопно, пошто је претходно елиминисала и 18. на свету, Кинескињу Ђијанг Ванг.

Ове сезоне има невероватан скор у квалификацијама и главним жребовима турнира од 26-3 (13-3 главни жреб), овим тријумфом очекује је сигуран улазак у Топ 40 на WТА листи од понедељка.

У полуфиналу очекује је меч са бољом из сусрета шестог носиоца, Јелине Свитолине или тинејџерке Маркете Вондрушове.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар