IV: Raonić je novi izazov za Kecmanovića!

U četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu imaćemo duel dvojice tenisera na "ić", Kecmanovića i Raonića.  Katastrofa Muguruze u Indijan Velsu! Bivša šampionka Vimbldona Garbinje Muguruza doživela je jedan od najtežih poraza u karijeri.  Federer rutinski do četvrtfinala! Rodžer Federer plasirao se među osam najboljih tenisera u Indijan Velsu, pošto je u dva seta pobedio Kajla Edmunda.

Tenis 13.03.2019 | 23:38
IV: Raonić je novi izazov za Kecmanovića!
Posle prolaska među osam najboljih, pošto mu je Japanac Nišioka predao meč, Miomir Kecmanović će odmeriti snage sa 13. nosiocem, Milošem Raonićem.

Kanađanin crnogorskog porekla je u osmini finala posle 75 minuta igre pobedio 55. igrača sveta, Nemca Jan Lenarda Štrufa, 6:4, 6:3.

U prvom setu, Raonić je u sedmom gemu morao tri puta da spašava brejk loptu, da bi mu se prva prilika da slomi otpor Nemca ukazala u desetom gemu.

Na 5:4, Raonić je uspeo da iskosti prvu brejk, ujedno i set loptu i da tako povede u meču.

U drugom setu, poveo je Kanađanin sa 3:0, tu prednost jednostavno igrač njegovih kvaliteta sa sjajnim servisom, nije mogao da prokocka.

Iskoristio je prvu meč loptu na 5:3 i tako je stogao među osam najboljih.

Zanimljivo je da će ovo biti drugi duel Kecmanovića i Raonića. Sastali su se ove sezone u osmini finala u Brizbejnu i Raonić je slavio pobedu od 6:3, 7:6 (2).

Federer rutinski do četvrtfinala Indijan Velsa! Rodžer Federer plasirao se među osam najboljih tenisera u Indijan Velsu, pošto je u dva seta pobedio Kajla Edmunda.

Švajcarac je do trijumfa došao za , a slavio je ukupnim rezultatom 6:1, 6:4.

Federer je od starta krenuo furiozno i Britanac nije imao nikakvu šansu.

Rodžer će u četvrtfinalu igrati protiv Huberta Hurkača, koji je posle tri seta pobedio Denisa Šapovalova.

Ranije u toku dana Miomir Kecmanović plasirao se u četvrtfinale, dok je Rafael Nadal zaustavio Filipa Krajinovića.

Katastrofa Muguruze u Indijan Velsu! Bivša šampionka Vimbldona Garbinje Muguruza doživela je jedan od najtežih poraza u karijeri.

Od nje je u četvrtfinalu turnira Premijer serije u Indijan Velsu bila bolja 60. igračica sveta, Kanađanka Bjanka Vanesa Andresku, 6:0, 6:1.

Bio je to veliki šok za sve pa i za Muguruzu koja teško da je očekivala da će doživeti tako ubedljiv poraz protiv tinejdžerke iz Kanade.

Andresku, koja ima svega 18 godina i koja je na turnir došla tako što je dobila vajld kartu, dobila je meč posle samo 52 minuta igre.

Ona je ove sezone ostvarila nekoliko odličnih rezultata, igrala je finale u Ouklendu, da bi u Akapulku pre dve nedelje stigla do polufinala.

Ovo joj je bila i četvrta pobeda u karijeri nad igračicom iz Top 20 i druga uzastopno, pošto je prethodno eliminisala i 18. na svetu, Kineskinju Đijang Vang.

Ove sezone ima neverovatan skor u kvalifikacijama i glavnim žrebovima turnira od 26-3 (13-3 glavni žreb), ovim trijumfom očekuje je siguran ulazak u Top 40 na WTA listi od ponedeljka.

U polufinalu očekuje je meč sa boljom iz susreta šestog nosioca, Jeline Svitoline ili tinejdžerke Markete Vondrušove.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar