ЛШ: Сале раздрмао Болоњу, побједа од 23 разлике!

Ђорђевић дебитовао са +23 у Лиги шампиона! Селектор Србије, Александар Ђорђевић, дебитовао је на клупи Виртуса из Болоње импресивном победом.  Успешан деби српског селектора на клупи Виртуса и то у Лиги шампиона.

Кошарка 14.03.2019 | 08:30
ЛШ: Сале раздрмао Болоњу, побједа од 23 разлике!
Виртус је прегазио француски Ле Ман 81:58 у реваншу осмине финала ФИБА Лиге шампиона и пласирао се у четвртфинале.

Италијански тим је меч решио већ у првој четвртини са 25:10, док је госте дотукао у трећој са 20:10. Виртус је у последњој четвртини имао и 33 поена предности.

Виртус је до победе предводио потенцијални српски репрезентативац Дејан Кравић са 16 поена (8/11 из игре) и 4 скока за 23 минута на паркету.

Пратили су га Филипо Балде Роси и Кевин Пунтер са по 12 поена, док је двоструки НБА шампион Марио Чалмерс убацио 9.

Најефикаснији у тиму Ле Мана био је Мајкл Томпсон са 13 поена, док је 11 додао Валентан Бигот.

Виртус ће у четвртфиналу ФИБА ЛШ играти против још једног француског тима, Нантера, који је у осмини финала надиграо турски Бешикташ са 68:59 и 62:60.

Миленко Тепић је учествовао у победи ПАОК-а над АЕК-ом 63:62 са 9 поена и 8 скокова, али је солунски тим испао због пораза код куће 84:75.

Селектор српске кошаркашке репрезентације Александар Ђорђевић тријумфално је започео мандат на клупи Виртуса из Болоње и то победом од чак 23 разлике над француским Ле Маном (81:58) у оквиру реванша осмине финала кошаркашке Лиге шампиона.

Пошто је у првом дуелу ових ривала било нерешено (74:74), Болоњези су убедљиво прошли у четвртфинале, а име противника сазнаће наредних дана. Вечерас су доминирали од првог минута, а из четвртине у четвртину предност Виртуса се само повећевала на радост бројне публике у Ленд Ровер Арени.

Најефикаснији у редовима Виртуса био је Дејан Кравић са 16 поена, а пратили су га одлично и Кевин Пантер иФилипо Балде Роси са по 12, а само се један играч домаћег тима није уписао у стрелце у ефикасној утакмици.

На другој страни Мајкл Томпсон је убацио 13 кошева, али није имао адекватну подршку па је Ле Ман завршио такмичење.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар