LŠ: Sale razdrmao Bolonju, pobjeda od 23 razlike!

Đorđević debitovao sa +23 u Ligi šampiona! Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, debitovao je na klupi Virtusa iz Bolonje impresivnom pobedom.  Uspešan debi srpskog selektora na klupi Virtusa i to u Ligi šampiona.

Košarka 14.03.2019 | 08:30
LŠ: Sale razdrmao Bolonju, pobjeda od 23 razlike!
Virtus je pregazio francuski Le Man 81:58 u revanšu osmine finala FIBA Lige šampiona i plasirao se u četvrtfinale.

Italijanski tim je meč rešio već u prvoj četvrtini sa 25:10, dok je goste dotukao u trećoj sa 20:10. Virtus je u poslednjoj četvrtini imao i 33 poena prednosti.

Virtus je do pobede predvodio potencijalni srpski reprezentativac Dejan Kravić sa 16 poena (8/11 iz igre) i 4 skoka za 23 minuta na parketu.

Pratili su ga Filipo Balde Rosi i Kevin Punter sa po 12 poena, dok je dvostruki NBA šampion Mario Čalmers ubacio 9.

Najefikasniji u timu Le Mana bio je Majkl Tompson sa 13 poena, dok je 11 dodao Valentan Bigot.

Virtus će u četvrtfinalu FIBA LŠ igrati protiv još jednog francuskog tima, Nantera, koji je u osmini finala nadigrao turski Bešiktaš sa 68:59 i 62:60.

Milenko Tepić je učestvovao u pobedi PAOK-a nad AEK-om 63:62 sa 9 poena i 8 skokova, ali je solunski tim ispao zbog poraza kod kuće 84:75.

Selektor srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević trijumfalno je započeo mandat na klupi Virtusa iz Bolonje i to pobedom od čak 23 razlike nad francuskim Le Manom (81:58) u okviru revanša osmine finala košarkaške Lige šampiona.

Pošto je u prvom duelu ovih rivala bilo nerešeno (74:74), Bolonjezi su ubedljivo prošli u četvrtfinale, a ime protivnika saznaće narednih dana. Večeras su dominirali od prvog minuta, a iz četvrtine u četvrtinu prednost Virtusa se samo povećevala na radost brojne publike u Lend Rover Areni.

Najefikasniji u redovima Virtusa bio je Dejan Kravić sa 16 poena, a pratili su ga odlično i Kevin Panter iFilipo Balde Rosi sa po 12, a samo se jedan igrač domaćeg tima nije upisao u strelce u efikasnoj utakmici.

Na drugoj strani Majkl Tompson je ubacio 13 koševa, ali nije imao adekvatnu podršku pa je Le Man završio takmičenje.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar