ЛШ: Ливерпул послао Бајерн на ремонт!

Клоп одржао лекцију Ковачу – Ливерпул елиминисао Бајерн! Фудбалери Ливерпула пласирали су у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су укупним резултатом 3:1 елиминисали минхенски Бајерн.  Тужну партију Бајерна у двомечу против Ливерпул с осмехом на лицу приграбили су Јирген Клоп и његови фудбалери.  Ово вам је за Вембли, али још није крај: Вратићу се! Јирген Клоп и Ливерпул одржали фудбалски час шампиону Немачке (3:1) и прошли у четвртфинале Лиге шампиона.

Фудбал 13.03.2019 | 23:17
ЛШ: Ливерпул послао Бајерн на ремонт!
Изабраници Јиргена Клопа победили су Баварце на њиховом терену са 3:1 и потпуно заслужено су прошли у наредну фазу такмичења.

Голове за "Редсе" постигли су Садио Мане у 26. и 84. минуту, и Вирџил Ван Дајк у 68, док је Бајерн до поготка дошао захваљујући аутоголу Џоела Матипа у 39.

Чинило се да ћемо гледати још једну успаванку јер ни Клоп, а ни Ковач, нису желели да ризикују на старту утакмице. Ипак, да тако не буде побринуо се Мануел Нојер. Немачки чувар мреже погрешио је у 26. минуту, Мане је то искористио, преварио га и тиме донео предност Ливерпулу.

Пошто се први меч завршио 0:0, ово је значило да Бајерн мора да напада и постигне макар два гола, ако хоће у четвртфинале. Кренули су нешто жустрије домаћи фудбалери и крајем полувремена им се то исплатило.

Гнабри је снажно шутирао, лопта је погодила у стопало Матипа и минхенски клуб дошао је до изједначења. Са овим резултатом се отишло на паузу.

Знало се да је Бајерну потребан погодак и сви су мислили да ће због тога ући веома мотивисано и одлучно у наставак дуела. Међутим, то се није десило.

Михенски клуб играо је као да је задовољан са резултатом 1:1, није виђена никаква иницијатива и Ливерпул је знао како то да казни.

Прво је Ван Дајк небеским скоком савладао Нојера, а потом је Мане, другим поготком на мечу, запечатио судбину Бајерна.

Милнер је код првог гола ласерски прецизним пасом пронашао Холанђанина, док је Салах мајсторски проиграо Сенегалца за коначних 3:1.

Нико Ковач, тренер Бајерна, није успео на прави начин да спреми екипи и може се рећи да га је Јирген Клоп надмудрио, и не само то, већ му је и одржао лекцију.

Жреб за четвртфинале Лиге шампиона на програму је у петак од 12 часова.

Енглеска ће имати четири представника у четвртфиналу, Шпанија једног!

После Тотенхема, Манчестер јунајтеда и Манчестер ситија, "визу" међу осам најбољих извадио је и Ливерпул који није бриљирао у Минхену, али је и као такав био далеко бољи од Бајерна чије је грешке кажњавао и први их зауставио у овој фази такмичења још од 2011. године.

То што су за 180 минута само једном шутнули у гол Алисона Бекера и "уписали" се аутоголом Матипа најбоље описује стање ствари у Бајерну коме је потребан озбиљан ремонт током лета, док је Ливерпул озбиљну доградњу направио лане купивши поменутог голмана и Вирџила ван Дајка, који је "свирао крај" голом попут Кристијана Роналда у 69. минуту.

Претходно смо видели огроман кикс Мануела Нојера кога је надмудрио Садио Мане у 26, минуту, а потом и главом постигао гол у 84. за тужну атмосферу на "Алијанц арени".

Иако је Барселона постигла пет голова на "испраћају" Лиона из Лиге шампиона није то био ни близу тако лак посао, посебно након гола наде Луиса Тосара у 58. минуту, међутим тада је заплесао Лионел Меси и утакмицу завршио с два гола и две асистенције.

Пред жреб у Ниону у петак за четвртфинале Лиге шампиона:

Бајерн - ЛИВЕРПУЛ 1:3 (први меч 0:0) и БАРСЕЛОНА - Лион 5:1 (први меч 0:0)

Иако је био домаћин и имао је "нулу" из првог меча на "Енфилду", Бајерн је заиграо помало кукавички и после прве грешке на сусрету примио је гол...

Из непознатог разлога је Мануел Нојер изашао високо на ивицу шеснаестерца, Садио Мане који је пре тога био у дуелу са дефанзивцем Бајерна је окренуо голмана око своје осе, а онда послао лопту у празну мрежу првог чувара мреже Немачке.

Ипак, није ни Ливерпул био без мана пошто се аутоголом Матипа реванширао Ливерпулу, а уз промашену лопту Левандовског у наставку - то је била и једина шанса за Баварце на мечу.

"Редси" су због повољног резултата могли да заиграју "на контру", неколико је лоше завршио Мохамед Салах, али након поготка Вирџила ван Дајка главом - било је јасно да Бајерн нема снаге за још два поготка, ако је имао и за један...

Нико Ковач је из игре "извукао" и Родригеза, деловао је бесно Колумбијац, па тако Бајерн до краја није створио праву шансу, Ливерпул јесте гол преко Садија Манеа и то главом.

Била је ово прва победа Ливерпула у гостима у Лиги шампиона ове сезоне, пошто су претходно губили у Напуљу, Паризу и Београду, међутим изгледа да су овога пута наишли на ривала који није сигуран како да их казни.

Коначно! Дочекао је и Јирген Клоп свој један слатки, најслађи тренутак освете. И то у срцу непријатељске територије. Мале освете великом клубу који му је доста пута загорчао живот и упропастио снове и бар на тренутак привио облог на велику рану звана Вембли 2013. Наравно, није готово вечерашњом победом, вратиће се иксусни Немац сигурно још једном или два пута да прогони Баварце, јер су му много дужни. Али, прво да ужива. И има зашто.

Није ово вечерас само победа Ливерпула за пролаз четвртфинале од 3:1, ово је тријумф који ће славити сигурно и остатак Немачке, против гордих, "ужасних" Бавараца, који су се свима одавно попели на главу.

Ливерпул је заслужено прегазио Бајерн, одржао му час фудбала и тактике и показао да га Лига шампиона и те како занима. Да нема говора о испадању из трке за “ушатог” зарад Премијер лиге, која се толико жељно ишчекује на Енфилду, а штос који је ћудљиви Немац вечерас сервирао земљацима био је убојит иако ништа није слутило да ће се Црвени тако лако прошетати кроз Баварску у другом полуврмену.

И почетак ове утакмице био је исти као и онај први меч на пре три недеље. Чврсто, без залетања. Првих 15 минута гледали смо пренемагање Џордана Хендерсона који је због повреде после дв ауказивања помоћи изашао из игре, а уместо њега ушао је врло рано Фабињо.Обе екипе играле су опрезно, тек по један шут на обе стране упутили су Тијаго Алкантара и Фирмино у уводних 20-ак минута, али непрецизно, пре него што је Садио Мане водећим голом отворио меч у 26.

Дуга лопта Ван Дајка пала је на ивицу шеснаестерца Бавараца, Мануел Нојер залутао желећи да уради оно у чему је некада био сјајан, али се заиграо. И то на свом јубиларном 100. мечу у Лиги шампиона. Руку на срце, није више искусни голман врхунски “трећи бек”, што је Сенегалац искористио и лепим ударцем разгалио навијаче Ливерпула у “голубарнику” Алијанц Арене.

Шокирао је Ливерпул овим голом Баварце, изненадио и Ника Ковача који није имао експресан одговор, а док се домаћин “опасуљио” лако је могло да буде и 2:0, што би Клопов тим сигурно већ у том тренутку одвело у четвртфинале. Страшну шансу је имао Енди Робертсон, мајсторски умакао врло лошем Рафинији полевој страни, ушао у шеснаестерац и шутирао, али право у Нојера који се искупио за кикс код првог гола.

Тај промашај Шкота као да је улио снагу Баварцима, који су тек у завршних неколико минута првог полувремена заиграли отресито и офанзивно како се очекивало од самог старта. И успели су да стигну до изједначења, а за поклон се потрудио Жоел Матип. Камерунац, некадашњи штопер Шалкеа, пробао је да интервенише испред Левандовског и спречи Пољака да затресе мрежу после сјајног бега Гнабрија по десној стзрани, али није могао. Поступио је трапаво, онако како је имао обичај и у дресу Шалкеа, и матирао свог голмана за 1:1 и одушевљење на Алијанц Арени.

Беснео је Јирген Клоп због тог гола, урлао на Робертсона и Ван Дајка којима је рекао: ”Изгурајте га”, али касно. Гнабри је мајсторски утекао и омогућио Бајерну повратак у живот.

Али, почетак другог полувремена није донео у игри Бајерна жар с којим су и отишли у свлачионицу кад их је судија пресекао у нападу и одсвирао крај. Анестезирани, импотентни, можда и уморни, упали су у Ливерпулову машину немоћни да запрете Алисону. Одмах је од 46. Ковач на терен послао Команауместо индиспонираног Риберија, али није вредело. Ни пас да саставе Видело се у тим тренуцима да је енглески тим свежији, а Салахов добар ударац из 50. добро је загрејао дланове Нојера.

Успео је Ливерпул заправо да оствари предност на средини. Ветеран Милнер је упркос годинама добио више дуела од Тијага и Мартинеза и колико су Баварци били јаки у средини у првом мечу толико су вечерас били слабији. За тријумф Ливерпула побринуо се Вирџил Ван Дајк. Најскупљи дефанзивац у историји фудбала лагано је надскочио у 69. минуту Мартинеза и Хумелса и постало је јасно да је то - то од Бајерна.

Пробао је домаћин убацивањем Горецке и Рената Санчеса, да направи нешто, али не вреди. Евидентно је да ту нема квалитета достојног завршнице Лиге шампиона, а ни да Нико Ковач још није Јуп Хајнкес па се Баварцима вечерас први пут од сезоне 2010/11. десила елиминација пре четвртфинала.

Тачку на испадање Бајерна ставио је фантастични Садио Мане у 84. минуту, а асистирао му је вечерас опет индиспонирани Мохамед Салах.

Тражи се Египћанин, има пуно проблема са реализацијом, и вечерас је промашио неколико добрих шанси, али је могао на крају да ужива са саиграчима и навијачима уз чувене тактове "Yоу'лл невер wалк алоне". Потпуно заслужено.

БАЈЕРН – ЛИВЕРПУЛ 1:3, први меч 0:0
/Матип 39 аг - Мане 26, 84 Ван Дајк 69/

Стадион: Алијанц Арена
Капацитет: 75.000
Судија: Дањеле Орсато
Жути картон: Алкантара, Санчес (Бајерн), Фабињо, Матип, Робертсон (Ливепрул)

БАЈЕРН (4-2-3-1): Нојер – Рафиња, Зуле, Хумелс, Алаба – Мартинез (од 72. Горецка), Тијаго Алкантара – Гнабри, Хамес (од 79. Ренато Санчес), Рибери (од 61. Коман) – Левандовски. Резерве: Улрих, Боатенг, Горецка, Дејвис, Јонг, Коман, Ренато Санчес.Тренер: Нико Ковач.

ЛИВЕРПУЛ (4-3-3): Алисон – Александер-Арнолд, Матип, Ван Дајк, Робертсон – Вајналдум, Хендерсон (од 13. Фабињо), Милнер (од 87. Лалана) – Салах, Фирмино (од 83. Ориги), Мане. Резерве: Мињоле, Фабињо, Ловрен, Стриџ, Лалана, Шаћири, Ориги Тренер: Јирген Клоп.

ЛИГА ШАМПИОНА, ОСМИНА ФИНАЛА

Борусија Дортмунд - Тотенхем 0:1 (0:1)   /први меч 3:0/
/Кејн 48/

Реал Мадрид - Ајакс 1:4 (0:2)   /први меч 3:0/
/Асенсио 70 - Зијех 7, Нерес 18, Тадић 62, Шене 72/

Пари Сен Жермен - Манчестер Јунајтед 1:3 (1:2)   /први меч 2:0/
/Бернат 11 - Лукаку 2, 30, Рашфорд 90+3. пенал/

Порто - Рома 3:1 (2:1, 1:1)   /први меч 1:2/
/Соареш 27, Марега 53, Тељес 11  пенал - Де Роси 37 пенал/

Јувентус - Атлетико Мадрид 3:0 (1:0)
/Роналдо 27,48, 86пен/

Манчестер Сити - Шалке 7:0 (3:0)
/Агуеро 35пен, 38, Сане 42, Стерлинг 56, Силва 71, Фоден 78, Жезус 84/

Среда, 13.3.

Бајерн - Ливерпул 1:3 (1:1)   /први меч 0:0/
/Матип 39. аутогол - Мане 26, 84, Ван Дајк 69/

Барселона - Лион 5:1 (2:0)   /први меч 0:0/
/Меси 18. пенал, 78, Кутињо 31, Пике 81, Дембеле 86 - Тусар 58/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар